ΑΕΤΟΣ Grevena Γρεβενά : Ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης σβήνουν τα φώτα για να προστατεύσουν τα πτηνά!

Κάντε ΚΛΙΚ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά
Κάντε ΚΛΙΚ

Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2010

Ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης σβήνουν τα φώτα για να προστατεύσουν τα πτηνά!


Τα φώτα σβήνουν στο Empire State Building από τα μεσάνυχτα μέχρι την ανατολή
Οι υπεύθυνοι όλο και περισσότερων ψηλών κτιρίων στη Νέα Υόρκη δέχονται να σβήνουν τα φώτα το βράδυ για να προστατεύσουν από τις συγκρούσεις τα πουλιά που μεταναστεύουν το φθινόπωρο...
Το πρόγραμμα «Τα Φώτα Σβήνουν», μια πρωτοβουλία της οργάνωσης NYC Audubon για την προστασία των πτηνών στις πόλεις, θα διαρκέσει μέχρι την 1η Νοεμβρίου για πέμπτη συνεχή χρονιά.
Περίπου 90.000 πουλιά εκτιμάται ότι σκοτώνονται στη Νέα Υόρκη κάθε χρόνο πέφτοντας σε γυάλινα φωτισμένα παράθυρα, αναφέρει το BBC. Το φως μάλλον παρεμβάλλεται στις ενδείξεις που χρησιμοποιούν τα πουλιά για να προσανατολίζονται.
Για να περιοριστεί το πρόβλημα τη διάρκεια της αποδημίας, η NYC Audubon ζητά από τους ενοίκους να σβήνουν τα φώτα στα άδεια δωμάτια από τα μεσάνυχτα έως το ξημέρωμα. Όσοι εργάζονται το βράδυ στους ψηλούς ορόφους καλούνται να κατεβάζουν τα στόρια και να χρησιμοποιούν λάμπες γραφείου αντί για φωτισμό οροφής.Σύμφωνα με έρευνα του Μουσείου Πεδίου του Σικάγο, ο αριθμός των πουλιών που σκοτώνονται πάνω σε κτίρια μειώνεται κατά 83% όταν τα φώτα παραμένουν κλειστά.
Μεταξύ των ειδών που απειλούνται περισσότερο είναι ο σπουργίτης Zonotrichia albicollis, o θαμνοτσιροβάκος Geothlypis trichas και ο εξάουρος Seiurus aurocapillus.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι ουρανοξύστες Empire State Building και Chrysler.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου