ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

[ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ ] Χωρίς εκπλήξεις - (Του Γιάννη Πρετεντέρη)

 






ΕΝΑΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ που κουβεντιάζεται σχεδόν για έναν ολόκληρο µήνα δεν είναι εύκολο να κρύβει εκπλήξεις. Και ο χθεσινός ανασχηµατισµός της κυβέρνησης δεν έκρυβε πολλές. Είναι ένα σχήμα ασφαλώς πολυπληθέστερο, µε αρκετές µετακινήσεις, µε λίγες αποχωρήσεις και µε αρκετά... νέα πρόσωπα που δεν είναι πάντα καινούργια. Σκανδαλίδης, Παπουτσής, Αποστολάκη, Χυτήρης, Ρόβλιας, δεν είναι ακριβώς πρωτοεµφανιζόµενοι στα έδρανα του Υπουργικού Συµβουλίου.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ µιας κυβέρνησης δεν προεξοφλεί ασφαλώς τις επιδόσεις της. Ακόµη περισσότερο που το νέο σχήµα είναι ταυτοχρόνως και πιο περίπλοκο. Ο πολλαπλασιασµός των αναπληρωτών υπουργών δηµιουργεί σε πολλά υπουργεία ουσιαστικές διαρχίες, η εύρυθµη λειτουργία των οποίων δεν είναι πάντα εξασφαλισµένη.

ΚΑΚΑ ΤΑ ψέµατα, όµως, το πραγµατικό στοίχηµα της νέας κυβέρνησης δεν βρίσκεται τόσο στις σχέσεις υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών. Βρίσκεται, κυρίως, σε δύο συγκεκριµένα ζητήµατα, τα οποία (όπως όλα δείχνουν) βρέθηκαν στο επίκεντρο του χθεσινού ανασχηµατισµού.

ΠΡΩΤΟΝ, ΣΤΟ θέµα του συντονισµού. Ο Πρωθυπουργός φαίνεται να έχει καταλήξει στο συµπέρασµα ότι τα προβλήµατα που αντιµετώπιζε η κυβέρνησή του προέρχονταν κυρίως από την έλλειψη συντονισµού µεταξύ των υπουργείων. Αναθέτει έτσι έναν ειδικό ρόλο στον Ι. Ραγκούση. Αποµένει να αποδειχθεί αν ήταν σωστή η διάγνωση και αν η λύση που προκρίθηκε αποτελεί την ενδεδειγµένη θεραπεία.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΣΤΟ ζήτηµα της ανάπτυξης. Εδώ, ο ειδικός ρόλος ανατίθεται στον Μιχ. Χρυσοχοΐδη, µε την ελπίδα ότι οι καθυστερήσεις και οι παλινωδίες που είχαν έως τώρα εκδηλωθεί θα αντιµετωπιστούν. Θα δούµε... Μόνο που πολύ φοβούµαι ότι το κεφαλαιώδες αυτό ζήτηµα σε µια χώρα που βυθίζεται στην ύφεση δεν είναι απλώς θέµα ενός υπουργού. ΤΟ ΡΙΣΚΟ του Πρωθυπουργού αφορά την έκταση των µετακινήσεων. Για µια κυβέρνηση που αναγκάζεται να δρα και να κινείται σε µια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, µε συγκεκριµένα χρονοδιαγράµµατα και πολλές απαιτήσεις, οι αλλαγές είναι πολλές. Θα πρέπει κάποιος να ελπίζει ότι τα νέα πρόσωπα θα προσαρµοστούν εξαιρετικά γρήγορα στον νέο τους ρόλο. Διαφορετικά, η κυβέρνηση κινδυνεύει να χάσει το παιχνίδι της µε τον χρόνο. Και η τρόικα καραδοκεί... ΟΥΤΩΣ Ή άλλως, πάντως, ο Παπανδρέου ήταν υποχρεωµένος να κινηθεί γρήγορα και το έκανε. Οι κακές εντυπώσεις που δηµιούργησε η διαδικασία επιλογής υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ για τις δηµοτικές και περιφερειακές εκλογές δεν του άφηναν πολλά περιθώρια χρονοτριβής. Κι αν αντιλήφθηκα σωστά από τη χθεσινή διαδικασία, τουλάχιστον για την κυβέρνηση δεν υπήρξαν πολλές αρνήσεις!
Θα πρέπει κάποιος να ελπίζει ότι τα νέα πρόσωπα θα προσαρµοστούν εξαιρετικά γρήγορα στον νέο τους ρόλο. Διαφορετικά, η κυβέρνηση κινδυνεύει να χάσει το παιχνίδι της µε τον χρόνο. Και η τρόικα καραδοκεί...
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου