ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Φτιάξτε μελομακάρονα light... - Πώς να μην πάρετε πολλά κιλά στις γιορτές...







Και ποια γυναίκα δεν έχει αντισταθεί στα λαχταριστά μελομακάρονα που κάθε χρόνο τέτοια εποχή αποκτούν τιμητική θέση στο εορταστικό τραπέζι; Αναμφίβολα καμία. Ακόμη κι αυτές που προσέχουν τη σιλουέτα τους, όπως παραδέχεται η πλειοψηφία των γυναικών,.. υποκύπτουν στον πειρασμό να δοκιμάσουν.
Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση όμως, υπάρχει η λύση. Κι αυτή δεν είναι άλλη από μία συνταγή για μελομακάρονα light.
Τα συστατικά που χρειάζεστε είναι: 1 κούπα ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας βιτάμ light, ½ κούπα καστανή ζάχαρη, ½ ασπαρτάμη, 1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι, 1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι, ½ κουταλιές γλυκού μαγειρική σόδα, ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού.
Για το σιρόπι θα χρειαστείτε: 1/3 κουτάλι της σούπας καστανή ζάχαρη, 1/3 κούπας ασπαρτάμι, 2/3 κούπας μέλι και μία κούπα νερό.
Έτσι βάζετε στο μίξερ το λάδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό, το σιμιγδάλι και τα αναμιγνύετε ενώ σιγά σιγά (προς το τέλος) προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι με τη σόδα. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, πλάθετε ένα ένα τα μικρά μελομακάρονα και τα βάζετε στο φούρνο στους 200 οC. Όταν αυτά είναι έτοιμα και έχουν κρυώσει, περιχύνετε το σιρόπι και τα πασπαλίζετε με καρυδόψιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου