ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Τα μεγάλα στοιχήματα του 2011...







Αντιμέτωπη με μεγάλα και κρίσιμα στοιχήματα θα βρεθεί η κυβέρνηση από τις πρώτες κιόλας μέρες του 2011, με τον χρόνο να πιέζει για βαθιές τομές που θα αγγίξουν πλέον τον πυρήνα της δημοσιονομικής προσαρμογής. Από τις πρώτες κιόλας... ημέρες η κυβέρνηση θα δοκιμαστεί στον τομέα της εφαρμογής του προγράμματος εξυγίανσης των ΔΕΚΟ, καθώς μέχρι τον Φεβρουάριο θα πρέπει να έχει προχωρήσει στην τρίτη κατά σειρά παρέμβαση στους μισθούς των εργαζομένων με περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και επιδόματα.
Μέχρι τον Φεβρουάριο -σύμφωνα με το Μνημόνιο- θα πρέπει να έχει εφαρμοστεί και η αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Επίσης, μέχρι το τέλος του α΄εξαμήνου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και οι μετατάξεις υπαλλήλων, ενώ ο υπουργός Οικονομικών έχει ήδη στείλει επιστολή για την εφαρμογή ανάλογων πολιτικών και στις κερδοφόρες και εισηγμένες ΔΕΚΟ.
Με στόχο την εξοικονόμηση 2,1 δισ. ευρω μέχρι το τέλος του 2011 από την περιστολή δαπανών στην περίθαλψη και την φαρμακευτική δαπάνη, οι παρεμβάσεις στον τομέα της Υγείας αποτελούν το επόμενο μεγάλο στοίχημα του οικονομικού επιτελείου στην πορεία προς της επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου.
Κατά το α’ τρίμηνο του 2011 θα πρέπει να έχει επεκταθεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στα υπόλοιπα ταμεία και να έχει τεθεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα προμηθειών για τα νοσοκομεία, ενώ βασικός στόχος παραμένει η εξυγίανση των ασφαλιστικών ταμείων.
Μέσα στον Ιανουάριο αναμένονται οι αναλογιστικές μελέτες για τα κύρια ταμεία ασφάλισης που θα κρίνουν και το ενδεχόμενο μιας νέας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, ενώ το Μάρτιο θα ολοκληρωθούν οι αναλογιστικές μελέτες για τα επικουρικά ταμεία που αναμένεται να οδηγήσουν σε «ψαλίδι» στις επικουρικές συντάξεις.
Μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση είναι και η απελευθέρωση της ενέργειας. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο, μέχρι τον Μάρτιο θα πρέπει να έχουν προωθηθεί οι απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε ιδιώτες να έχουν πρόσβαση στη λιγνιτική παραγωγή και να έχει ιδρυθεί ανεξάρτητος φορέας διαχείρισης υδροηλεκτρικής παραγωγής.
Τον Μάρτιο αναμένεται να προσδιοριστεί και το πλαίσιο εφαρμογής του «πράσινου φόρου» για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από βιομηχανίες, ενώ μέχρι τον Ιούνιο του 2013 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις στα τιμολόγια.
Τέλος, «λουκέτο» σε 100 μικρές περιφερειακές ΔΟΥ αλλά και αναδόμηση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο και θα προβλέπει -μεταξύ άλλων- την εφαρμογή αυτόφωρης διαδικασίας για φορολογικές παραβάσεις αλλά και αυστηρές ποινές για επίορκους εφοριακούς.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ
- Περικοπές σε μισθούς και επιδόματα
- Αυξήσεις εισιτηρίων
- Μετατάξεις υπαλλήλων
- Περικοπές, μετατάξεις σε κερδοφόρες και εισηγμένες ΔΕΚΟ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
- Επέκταση ηλεκτρονικής συνταγογράφησης
- Αλλαγή συστήματος προμηθειών στα νοσοκομεία
- Εξυγίανση ασφαλιστικών ταμείων
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
- Αναλογιστικές μελέτες για κύρια ταμεία (δημόσιο, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ,ΟΓΑ)
- Αναλογιστικές μελέτες για επικουρικά ταμεία
- Μείωση της λίστας βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
- Πρόσβαση ιδιωτών στη λιγνιτική παραγωγή
- Ίδρυση ανεξάρτητου φορέα διαχείρησης υδροηλεκτρικής παραγωγής
- «Πράσινος φόρος» στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε βιομηχανίες
- Ρυθμιζόμενα τιμολόγια σε συνάρτηση με τις τιμές χονδρικής.
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ
- Κατάργηση έως και 100 μικρών, μεσαίων περιφερειακών ΔΟΥ
- Αναδόμηση φοροεισπρακτικού μηχανισμού
- Αυτόφωρη διαδικασία για φορολογικές παραβάσεις
- Ποινές για επίορκους εφοριακούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου