ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Μην περιμένετε πολύ για να κάνετε μωρό

Έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες έχουν έξι φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσουν προβλήματα γονιμότητας όταν είναι άνω των 35 ετών...






Σύμφωνα με έρευνα του Βασιλικού Κολεγίου Γυναικολόγων και Μαιευτήρων της Βρετανίας, η καλύτερη ηλικία για να μείνει έγκυος μία γυναίκα είναι τα 25 χρόνια. Μετά τα 40, οι πιθανότητες αποβολής αυξάνονται κατακόρυφα. Είναι γεγονός ότι...
η ηλικία αγχώνει μεγάλο μέρος των γυναικών γύρω στα 35 όταν, σύμφωνα με την έρευνα «αρχίζει να μειώνεται σταδιακά η γονιμότητα».
«Αλλά,πρέπει να μην ξεχνάμε ότι κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή. Υπάρχουν περιπτώσεις, που γυναίκες συλλαμβάνουν εύκολα και μετά τα σαράντα, ενώ άλλες δυσκολεύονται από πολύ νωρίς. Το άγχος πολλές φορές αποτελεί από μόνο του παράγοντα που εμποδίζει τη σύλληψη. Πολλές φορές, ζευγάρια με ανεξήγητη στειρότητα, που προσπαθούν χρόνια για μια κύηση, συμβαίνει να τα καταφέρνουν όταν για κάποιον άλλον λόγο ξεχάσουν τις εναγώνιες προσπάθειες σύλληψης και χαλαρώσουν», λέει ο δρ. Ντέιβιντ Ατινγκ, ένας από τους συντάκτες της μελέτης.
Παρ' όλο, που θεωρητικώς η γυναίκα μπορεί να μείνει έγκυος για όσο καιρό έχει έμμηνο ρύση, στην πραγματικότητα όσο περνούν τα χρόνια τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να επιτευχθεί η γονιμοποίηση, τουλάχιστον χωρίς ιατρική υποβοήθηση.
Η πιο γόνιμη περίοδος για τη γυναίκα είναι από τα 18 μέχρι τα 30, αλλά όσο πιο κοντά στην ηλικία των 20 ετών πραγματοποιηθεί η γονιμοποίηση τόσο καλύτερες είναι οι πιθανότητες για μια καλή εγκυμοσύνη χωρίς πιθανές επιπλοκές και με καλύτερες προοπτικές για την υγεία του βρέφους.
Οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν πρέπει να παραμελούμε και τον ανδρικό παράγοντα, που τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται όλο και πιο συχνά. Η καθιστική ζωή, η παχυσαρκία, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, οι τροφές, που περιέχουν λιπάσματα και φυτοφάρμακα, τα οποία μετατρέπονται στον οργανισμό σε οιστρογόνα, επηρεάζουν τον αριθμό και την ποιότητα των σπερματοζωαρίων, με αποτέλεσμα αδυναμία σύλληψης της γυναίκας.
«Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια οι άνδρες δέχονται ευκολότερα να ελεγχθούν ώστε, αν υπάρχει πρόβλημα, να ανακαλύπτεται νωρίς», λέει ο δρ. Ατινγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου