ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Τρομοκρατία - Στο στόχαστρο ένας «γυμναστής»









Ένας 32χρονος που εμφανίστηκε ως καθηγητής της Γυμναστικής Ακαδημίας με τα στοιχεία «Γιώργος Μπότσογλου», όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, και ο οποίος νοίκιασε τον προηγούμενο Νοέμβριο μια μονοκατοικία στην οδό Θεμιστοκλέους 18 στη Νέα Χαλκηδόνα βρίσκεται... τις τελευταίες ώρες στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Στο σπίτι αυτό διαπιστώθηκε ότι διέμενε ο 23χρονος Μιχάλης Νικολόπουλος που κατεζητείτο ως μέλος της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Κηφισιά.
Στην κατοχή του Μιχάλη Νικολόπουλου βρέθηκε ένα κλειδί που άνοιγε το σπίτι της οδού Θεμιστοκλέους. Ανδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πραγματοποίησαν την Πέμπτη εκτεταμένη έρευνα στη μονοκατοικία της Νέας Χαλκηδόνας, όμως σύμφωνα με πληροφορίες δεν εντόπισαν όπλα, εκρηκτικά ή άλλα ευρήματα που σχετίζονται άμεσα με τη δράση των «Πυρήνων της Φωτιάς». Ωστόσο η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται.
Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το σπίτι αυτό ενοικιάστηκε από άτομα που σχετίζονταν με τους «Πυρήνες» αμέσως μετά την αποχώρησή τους από άλλο διαμέρισμα στην οδό Κάσου στο Χαλάνδρι, το οποίο είχαν νοικιάσει το προηγούμενο καλοκαίρι. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, ο 32χρονος που δήλωνε γυμναστής υπέγραψε συμβόλαιο ενοικίασης του σπιτιού για τρία χρόνια και κατέβαλε ενοίκιο για δύο μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ανέφερε στον ιδιοκτήτη της μονοκατοικίας ότι ασχολείται με το personal training, την κατ' οίκον εκγύμναση των πελατών του και ότι θα διέμενε στο σπίτι με μια φίλη του.
Ο 23χρονος συνελήφθη μετά από έλεγχο τεσσάρων ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ και στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι Glock, δύο γεμιστήρες, μια χειροβομβίδα ρέπλικα, μια κάμερα στυλό, ένα πορτοφόλι με το σήμα της αστυνομίας, κλειδιά καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας χρησιμοποιούσε ταυτότητα με τα πλαστά στοιχεία «Κωνσταντίνος Διαμαντής του Αναστασίου και της Ευγενίας» ο οποίος εμφανίζεται να έχει γεννηθεί το 1989 στα Ιωάννινα. Η ταυτότητα έχει εκδοθεί από το Β' Τμήμα Ασφαλείας Αιγάλεω. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ακόμη συγκεντρώνουν στοιχεία σχετικά με την ταυτότητα ενός ατόμου που φέρεται να ήταν μαζί με τον Μιχάλη Νικολόπουλο και το οποίο διέφυγε τη σύλληψη. Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να είναι αυτός που εμφανίζεται να έχει ενοικιάσει το διαμέρισμα της οδού Θεμιστοκλέους. Μάλιστα πιθανολογούν ότι το πρόσωπο αυτό ίσως είναι ένας εκ των τριών άλλων καταζητουμένων για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση.
Σε βάρος του 23χρονου αλλά και των άλλων τριών αναζητουμένων εκδόθηκαν προ μερικών ημερών εντάλματα σύλληψης και για την αποστολή, την 1η Νοεμβρίου 2010, των δεμάτων βομβών με στόχο ξένες πρεσβείες στην Ελλάδα αλλά και κυβερνητικά κτίρια στην Ιταλία, στη Γερμανία αλλά και στην Ολλανδία. Οι αξιωματικοί έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα για τη σύλληψη και άλλων μελών της οργάνωσης με τον φόβο να υπάρξει μια νέα ένοπλη επίθεσή της τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα εκτεταμένη έρευνα γίνεται για τον εντοπισμό ενός τουλάχιστον διαμερίσματος που φέρεται να χρησιμοποιούν μέλη της οργάνωσης και στην οποία κρύβουν όπλα και εκρηκτικά που έχουν χρησιμοποιήσει στις τελευταίες επιθέσεις. Βάσει των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του 23χρονου όπως και άλλα στοιχεία που βρέθηκαν στη διάρκεια του ελέγχου της Αστυνομίας. Ισως τις επόμενες ώρες υπάρξει νέα έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την υπόθεση. 


ΒΑΣΙΛΗΣ Γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου