ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγουν τα «κλειστά» επαγγέλματα

Θα υπάρξει οριζόντια ρύθμιση για όλους τους κλάδους, σύμφωνα με τον Γ. Παπακωνσταντίνου





Την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου θα λάβει την ερχόμενη εβδομάδα το σχέδιο νόμου για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, όπως προανήγγειλε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας σε εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ,.. με θέμα «Μεταρρυθμίσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση: αντλώντας τα αναγκαία διδάγματα από την κρίση».

Ο υπουργικός Οικονομικών τόνισε ότι ο νόμος θα προβλέπει οριζόντια ρύθμιση, με την οποία θα αίρονται όλες οι στρεβλώσεις και οι υπάρχουσες ρυθμίσεις στο σύνολο των επαγγελμάτων. Ανέφερε δε, ότι θα υπάρξει ειδική συγκεκριμένη μνεία για την "απελευθέρωση" των επαγγελμάτων που αναφέρονται στο Μνημόνιο, όπως είναι αυτό των δικηγόρων.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Γ. Παπακωνσταντίνου εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν σημαντικές αποφάσεις στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι "οι μέρες αυτές είναι γκαστρωμένες". Όπως επισήμανε στην Ευρωπαϊκή Ένωση διεξάγονται τρεις συζητήσεις:


* ►Η πρώτη αφορά στο δημοσιονομικό πλαίσιο. Σύμφωνα με τον υπουργό, οι "μείζονες αποφάσεις" που θα ληφθούν και οι κανόνες για να βοηθούνται οι χώρες όταν βρεθούν σε δυσκολία, "θα αλλάξουν μια για πάντα τον τρόπο οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρώπης".
* ►Η δεύτερη αφορά στην ανάπτυξη, και όπως τόνισε σε αυτή συμπεριλαμβάνεται η έκδοση ευρωομολόγου.
* ►Η τρίτη έχει ως αντικείμενο το χρηματοπιστωτικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλίστρων κινδύνων των ομολόγων και των οίκων αξιολόγησης.


Σχετικά με το τελευταίο αυτό ζήτημα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι τα "ασφάλιστρα κινδύνου" έκαναν την κρίση χειρότερη και ότι αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο για την έξοδο από αυτή. Όπως, είπε, απαιτείται ο περιορισμός παρόμοιων εργαλείων, διότι προσφέρουν ρευστότητα και κέρδη μόνον σε αυτούς που τα κατέχουν και όχι στις κυβερνήσεις και τις χώρες.
Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών άσκησε κριτική και στη στάση των οίκων αξιολόγησης. "Δεν έχει καμία λογική και δεν πρέπει να συνεχισθεί" το γεγονός ότι η αξιολόγηση των οίκων αυτών για την Ελλάδα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από τις ανά τρίμηνο αξιολογήσεις των θεσμικών οργάνων (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), οι οποίες είναι θετικές για τη χώρα και με βάση αυτές εκταμιεύονται οι δόσεις του δανείου, σημείωσε.
ΕΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου