ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Στα λευκά η Δυτική Μακεδονία - "Άσπρη" μέρα για τα Χιονοδρομικά

Με αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων, κλειστά τα σχολεία σε Κοζάνη - Φλώρινα...
Το Καταφύγιο στη Βασιλίτσα






Πυκνή χιονόπτωση επικρατούσε χτες σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία. Πιο έντονα ήταν τα φαινόμενα στο νομό Φλώρινας, όπου μέσα στην πόλη το ύψος του χιονιού έφτασε στα είκοσι εκατοστά και στα ορεινά της Βίγλας στο μισό μέτρο. Στους νομούς Κοζάνης, Γρεβενών και... Καστοριάς το ύψος του χιονιού κυμάνθηκε από 5 σε 15 εκατοστά, ενώ στα λευκά ντύθηκαν οι πόλεις Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Καστοριά και Γρεβενά, όλες οι κωμοπόλεις και τα χωριά. Τα σχολεία δεν λειτούργησαν στους νομούς Κοζάνης και Φλώρινας, αντιθέτως στους άλλους δύο νομούς τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν κανονικά.
Προβλήματα δημιουργήθηκαν στις συγκοινωνίες, καθώς στο μεγαλύτερο οδικό τμήμα της περιφέρειας η κίνηση των οχημάτων διεξάγονταν μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Ωστόσο, το οδικό δίκτυο κρατήθηκε ανοιχτό, καθώς τα αποχιονιστικά μηχανήματα της ΔΕΣΕ, των πρώην νομαρχιών και των δήμων εργάζονταν πυρετωδώς, καθαρίζοντας τους δρόμους. Εξαίρεση αποτελεί ο αποκλεισμός της παλαιάς εθνικής οδού Κοζάνης - Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Καστανιάς, όπου σημειώθηκε χτες το πρωί μία κατολίσθηση στο τμήμα του νομού Ημαθίας. Ένας βράχος αποκολλήθηκε και κατρακύλησε στο οδόστρωμα, αλλά ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν περνούσε αυτοκίνητο. Ο δρόμος που δεν έχει βεβαίως μεγάλη κίνηση λόγω Εγνατίας οδού, έκλεισε για περίπου τρεις ώρες. Οι αλυσίδες ήταν απαραίτητες σε ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Φλώρινας και στο ορεινό τμήμα του νομού Γρεβενών, ειδικότερα στην επαρχιακή οδό Γρεβενών - Σαμαρίνας από το 5ο έως το 15ο χιλιόμετρο. Στο νομό Κοζάνης με αλυσίδες κινούνταν τα οχήματα στην παλαιά και νέα εθνική οδό Κοζάνης - Φλώρινας, στην παλαιά εθνική οδό Κοζάνης Θεσσαλονίκης από τον Πολύμυλο μέχρι τα όρια του νομού Ημαθίας, καθώς και σε ολόκληρο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού.
Χαράς ευαγγέλια στα χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής, τα οποία θα λειτουργήσουν όλα το Σαββατοκύριακο. «Έχουμε μισό μέτρο χιόνι, ήδη λειτουργούν όλες οι πίστες και τα λιφτ από προχτές, ενώ το Σαββατοκύριακο θα είμαστε σε πλήρη λειτουργία», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του «σαλέ» του Χιονοδρομικού Κέντρου Βίγλας - Πισοδερίου, Κώστας Τότης. Είπε ότι «η κίνηση είναι αυξημένη και θα κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο, καθώς οι κρατήσεις είναι πολλές και έχουν κλείσει σχεδόν όλοι οι ξενώνες του ορεινού όγκου στην ευρύτερη περιοχή Βίγλας - Πρεσπών. Κανονικά θα λειτουργήσουν και τα χιονοδρομικά κέντρα Βασιλίτσας και Καϊμακτσαλάν. Ικανοποιημένοι για τις κρατήσεις του Σαββατοκύριακου δηλώνουν και οι ξενοδόχοι του νομού Γρεβενών.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου