ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Καταλήψεις διαρκείας και πορείες διαμαρτυρίας σε όλα τα σχολεία σήμερα στην ιστορική έδρα του δήμου Βοΐου -Λουκέτο από το λύκειο έως τα νηπιαγωγεία στη Νεάπολη

ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ...






Λουκέτο έβαλε σήμερα η κοινωνία της Νεάπολης στην εκπαίδευση, κλείνοντας τα σχολεία από το νηπιαγωγείο έως και το λύκειο, διαμαρτυρόμενη με τον τρόπο αυτό για τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία κλείνει το Γυμνάσιο... Νεάπολης και συγχωνεύεται με το Γυμνάσιο Τσοτυλίου. Αντιστοίχως το κλείνει το Λύκειο Τσοτυλίου και συγχωνεύεται με το Λύκειο Νεάπολης. Με ψήφισμά της η Τοπική Κοινότητα Νεάπολης εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση σε ενδεχόμενο κλείσιμο του γυμνασίου, ενώ οι μαθητές και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων κήρυξαν καταλήψεις και αποχή επ αόριστον στο δημοτικό με τα δύο νηπιαγωγεία, στο γυμνάσιο και στο λύκειο. Σήμερα μαθητές και μαθήτριες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην κωμόπολη της Νεάπολης, ενώ για αρκετή ώρα κατέλαβαν και το Γραφείο της Τοπικής Κοινότητας Νεάπολης (πρώην δημαρχείο). Το Γυμνάσιο και Λύκειο Νεάπολης βρίσκονται σε κατάληψη από χτές, με αποφάσεις των 15μελών συμβουλίων, ενώ από σήμερα σε κατάληψη - αποχή από τα μαθήματα βρίσκεται και το δημοτικό σχολείο - το οποίο συστεγάζεται με δύο νηπιαγωγεία - με απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων «Έχουμε όλα τα απαιτούμενα προσόντα που ζητά το υπουργείο παιδείας για να λειτουργήσει ένα σχολείο. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο και με ποια κριτήρια κλείνουν το Γυμνάσιο Νεάπολης, το οποίο είναι από τα μεγαλύτερα του νομού και έχει 120 παιδιά», δήλωσε ο δημότης Νεάπολης Μάκης Τζημόπουλος.
Με την ιδιότητά του ως αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου, ο κ. Τζημόπουλος, γνωρίζει ότι «σύμφωνα με τους αποφοιτήσαντες από το δημοτικό σχολείο, του χρόνου το Γυμνάσιο Νεάπολης θα έχει στην Α΄ τάξη 50 παιδιά». Πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να κλείνει ένα επαρχιακό σχολείο τέτοιου μεγέθους, όταν γνωρίζουμε ότι διατηρούνται άλλα πολύ μικρότερα σε επίπεδο νομού». Υπογράμμισε ότι «δεν σκέφτηκε κανείς από τους αρμόδιους σε πόση ταλαιπωρία υποβάλλονται τα παιδιά που τα αναγκάζουν να πηγαινοέρχονται μέσα στο καταχείμωνο ή στον καύσωνα, σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με ό, τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ασφάλεια των παιδιών». Είπε ακόμη ότι «το λειτουργικό κόστος θα διογκωθεί από την μεταφορά των μαθητών, αφού θα συνεχίσουν να λειτουργούν όλα τα υπάρχοντα σχολικά κτίρια, δηλαδή γυμνάσιο και λύκειο σε Νεάπολη και Τσοτύλι».
Ψήφισμα Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης
Σήμερα στις 24 Ιανουαρίου 2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 2.30 μμ. συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Νεάπολης, παρουσία όλων των εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων της Νεάπολης και αφού άκουσε και τις απόψεις τους ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:
Είναι αντίθετο με την συγχώνευση - κλείσιμο του Γυμνασίου Νεάπολης για τους εξής λόγους:
1) Το Γυμνάσιο Νεάπολης αριθμητικά υπερτερεί του Γυμνασίου στο οποίο υπάρχει πρόθεση να ενσωματωθεί. Υπενθυμίζεται ότι περιφερειακά είναι το τρίτο μεγαλύτερο Γυμνάσιο (1ο Σιάτιστας, 2ο Σερβίων και 3ο Νεάπολης).
2) Κτιριακά το Γυμνάσιο Νεάπολης πληρούσε και πληροί όλες τις απαραίτητες κτιριακές υποδομές και σε βάθος πενταετίας. Αναφορικά διαθέτει βιβλιοθήκη, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών και βιβλιοθήκη γυμνασίου, με 3.000 τίτλους, αίθουσα Υ/Η, εργαστήριο φυσικής, αίθουσα εκδηλώσεων, κλειστό γυμναστήριο, γήπεδο μπάσκετ, κλειστό ενόργανης γυμναστικής, στάδιο και βοηθητικά γήπεδα.
3) Τονίζεται η σημαίνουσα γεωγραφική κομβική θέση της Νεάπολης, η χιλιομετρική απόσταση, η συγκοινωνιακή κάλυψη ου παρέχεται, το οδικό δίκτυο, οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες σε συνάρτηση με τις μετακινήσεις μαθητών από 25 τοπικές κοινότητες επιβάλλουν την παραμονή του Γυμνασίου στη Νεάπολη.
4) Υπενθυμίζεται ότι η Νεάπολη έχει χαρακτηρισθεί προβληματική περιοχή, γεγονός που επιβάλλει λειτουργία του εν λόγω σχολείου.
5) Η παραμονή του Γυμνασίου είναι ΥΨΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ για την στήριξη του τοπικού πληθυσμού έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσουμε ξανά προβλήματα ερήμωσης της πολυπαθούς Ελληνικής Επαρχίας. Η ιστορική έδρα του δήμου Βοΐου ΑΞΙΩΝΕΙ την ύπαρξη και ομαλή λειτουργία του Γυμνασίου. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση παρθεί θα μας βρει αντίθετους και θα προκαλέσει ρήξη για μια ακόμη φορά.
Ψήφισμα 15μελών Γυμνασίου και Λυκείου
Μετά από έκτακτη συνέλευση των δεκαπενταμελών συμβουλίων ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ και ΛΥΚΕΙΟΥ Νεαπόλεως με θέμα την συγχώνευση σχολείων στα πλαίσια του εκπαιδευτικού Καλλικράτη . Συγκροτήθηκε γενική συνέλευση των μαθητών ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ κατόπιν πληροφοριών που διέρρευσαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ότι επίκειται κατάργηση του ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ και καθημερινή μετακίνηση 120 μαθητών στο Γυμνάσιο Τσοτυλίου δυναμικότητας 40 μαθητών. Ελήφθη ομόφωνη απόφαση για την επ αόριστον κατάληψη του σχολείου μέχρι να υπάρξει δημόσια τοποθέτηση σας που θα διαβεβαιώνει για την τήρηση της νομιμότητας και την εφαρμογή του νόμου για την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας του Γυμνασίου Νεαπόλεως.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ 


ΥΓ ΑΕΤΟΣ: Τι θα πράξη άραγε η τοπική κοινωνία σε ενδεχόμενο κλείσιμο - συγχώνευση σχολείων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου