ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Mega και Ρέστης σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας...

Μετά την αγορά του 40% του Πρώτου Θέματος ο Βίκτωρας Ρέστης -μαθαίνουμε- πως προετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του...






Κινήσεις τις οποίες η μεγάλη μερίδα του επιχειρηματικού κόσμου περίμενε. Άλλοι βέβαια με αγωνία και ανυπομονησία και άλλοι με φόβο και καχυποψία.Ποιες είναι λοιπόν οι επόμενες κινήσεις του Έλληνα Εφοπλιστή; Σε ποιους τομείς θα ετοιμαστεί αν παίξει “μπάλα”;..
1. Αλλαγή στρατηγικής όσον αφορά τα media που θα συμμετέχει.
Η μεγάλη πρόκληση ακούει στο όνομα Mega Channel (έχει ήδη το 5% των μετοχών). Το ζεστό χρήμα που μπορεί να φέρει άμεσα τον καθιστούν μια ελκυστική επιλογή για τα “κεφάλια” του Μεγάλου Καναλιού.
Εξάλλου όπως χαρακτηριστικά τονίζει όπου σταθεί και όπου βρεθεί ένας από τους ανθρώπους του “Μεγάλου Καναλιού” ”είναι καιρός για νέες συμμαχίες”.
Παράλληλα αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο εφοπλιστής και μεγαλομέτοχος του ΔΟΛ, Βίκτωρας Ρέστης, είναι ενοχλημένος από τα αλλεπάλληλα αδειάσματα που του έχουν γίνει κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα από τον Σταύρο Ψυχάρη, αλλά και από τις “χαμηλές πωλήσεις” της εφημερίδας.
Για αυτό το λόγο σκέφτεται σοβαρά τη σταδιακή αποχώρησή του από τον Όμιλο. Την αρχή την έχει σχεδόν κάνει από τον Βήμα FM.
2.Είσοδο στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Η παρουσία του Β. Ρέστη στη “Πράσινη Επιχειρηματικότητα” εκφράζεται μέχρι στιγμής με την εταιρεία “αιολικής ενέργειας” RF Energy μαζί με τον Φειδάκη. Αν και κρατάει μια παθητική στάση, οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για αναπροσαρμογή των σχεδιών: Ενίσχυση των πράσινων επενδύσεων σε μια σειρά από τομείς που ξεκινούν από την αιολική ενέργεια και καταλήγουν στην ενεργειακή αξιοποίηση των απορριμμάτων. Ήδη έχουν γίνει επαφές με τις ηγέτιδες εταιρείας του κλάδου προκειμένου να ενημερώσει αλλά και να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις.
3. Στο Τραπεζικό Τομέα
Έχει το 51% της τράπεζας First Business Bank, χωρίς ιδιαίτερη δυναμική. Στο πλασίο της συγχώνευσης των πολλών τραπεζικών ομίλων πιθανότατα η FBB να παίξει σημαντικό ρόλο.
Σε κάθε περίπτωση οι κινήσεις του Βίκτωρα Ρέστη εντάσσονται στη γενικότερη “επιχειρηματική αναδιάρθρωση” που έρχεται να συνοδεύσει την πολτική αναδιάρθρωση.
Παρόλα αυτά οι γενικότερες συμμαχίες που δημιουργεί σε επιχειρηματικό-mediako επίπεδο, μόνο τυχαίες δεν χαρακτηρίζονται.
Η συγκέντρωση και η συγκεντροποίηση του πλούτου είναι συχνό φαινόμενο σε περιόδους κρίσης.
Το θέμα είναι πως σε αυτή τη στιγμή πολλοί οικονομικοί αναλυτές διαβλέπουν μια ιδιάζουσα συμμαχία “παλαιού” και νέου χρήματος. Παραδοσιακού και μεταμοντέρνου πλούτου.
Να δούμε ποιος θα παίξει τα…ρέστα του..

Βανζέτι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου