ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Κυβέρνηση – Δικηγόροι = 0 -1







Άλλη κυβερνητική νίλα στην Βουλή. Ο υφυπουργός Οκονομικών Φίλιππος Σαχινίδης σάλπισε υποχώρηση, όταν «απειλήθηκε» και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ  Χρήστος... Πρωτόπαπας) ότι δεν θα ψηφίσουν διάταξη του νομοσχεδίου για τα κλειστά επαγγέλματα που δίνει τη δυνατότητα σε δικηγόρους να μπορούν να συστήνουν δικηγορικές εταιρίες σε οποιαδήποτε περιφέρεια της Ελλάδας που υπάρχει πρωτοδικείο και την απέσυρε.
Είναι εικόνα κυβέρνησης αυτή; Όταν μάλιστα η δεύτερη περίπτωση είναι αρκετά σοβαρότερη καθώς η κυβέρνηση ουσιαστικά και τυπικά πλέον υποχρεώθηκε σε ήττα από μία συντεχνία, αυτή των δικηγόρων. Ενώ δηλαδή η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών θέλει να παρουσιάζεται ως η προμετωπίδα της κυβερνητικής προσπάθειας για την «κάθαρση», δείχνει αδυναμία σε μια μεγάλη ομάδα βουλευτών που επαγγέλλονται δικηγόροι, διότι απλά διαθέτουν την αριθμητική δύναμη στη Βουλή για να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο. Ενώ δηλαδή μιλάνε για άνοιγμα των επαγγελμάτων, στερούν τη δυνατότητα σε δικηγόρους να μπορούν να συστήνουν δικηγορικές εταιρίες σε οποιαδήποτε περιφέρεια της Ελλάδας. Άραγε, το ίδιο ισχύει και για τους γιατρούς; Τους φαρμακοποιούς; Όχι βέβαια. Έτσι, αν θελήσουμε να το αποδώσουμε με αθλητική ορολογία, μπορούμε να γράψουμε στον πίνακα Δικηγόροι – Κυβέρνηση 1-0.


Το παρασκήνιο
Το υπουργείο Οικονομίας ήδη έχει φέρει μια αλλαγή στο συγκεκριμένο άρθρο που δίνει τη δυνατότητα σε δικηγόρους να μπορούν να συστήνουν δικηγορικές εταιρίες σε οποιαδήποτε περιφέρεια της Ελλάδας που υπάρχει πρωτοδικείο. Όμως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ θεώρησε ότι αφήνει θολό το τοπίο ως προς τη δυνατότητα ίδρυσης εταιριών ανά την Ελλάδα και κάλεσε τον υφυπουργό Φίλιππο Σαχινίδη να ξαναδεί το ζήτημα…αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο να «μαυρίσουν» το άρθρο του νόμου. Την ίδια στιγμή πήρε το λόγο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης ο οποίος άδραξε της ευκαιρίας και δήλωσε ότι το κόμμα του θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία στο συγκεκριμένο άρθρο!
Ετσι ο κ. Σαχινίδης πήρε το πράσινο απο το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίαζε εκείνη την ώρα να κάνει την αλλαγή που του ζητήθηκε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου