ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Μπάσκετ - ΝΒΑ «Αντίο» στους πάγκους από τον κόουτς Σλόαν έπειτα από 23 συναπτά έτη στους Γιούτα Τζαζ








Με δάκρυα στα μάτια και τη σύγχυση της στιγμής ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, ο αμερικανός προπονητής μπάσκετ κ. Τζέρι Σλόαν έψαχνε τα λόγια να γράψει τον δικό του επίλογο. Υστερα από 23 συναπτά έτη στον πάγκο των Γιούτα Τζαζ, ο μακροβιότερος (στον πάγκο της ίδιας ομάδας) προπονητής στην ιστορία όλων των επαγγελματικών ομαδικών αθλημάτων... στις ΗΠΑ, προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει ότι ο κύκλος του έκλεισε.
«That's all folks» ήταν η πρώτη ατάκά του, η οποία συνιστά και τον πιο χαρακτηριστικό χαιρετισμό στην ιστορία των αμερικανικών καρτούν, ειπωμένο στο τέλος κάθε επεισοδίου από τον Porky και τον Bugs Bunny, διάσημες φιγούρες των Looney Tunes.
«Αυτό ήταν όλο φίλοι μου» σε ελεύθερη ελληνική μετάφραση. Λόγια πολύ φτωχά για να καλύψουν το εύρος της εντυπωσιακής καριέρας του 69χρονου κ. Σλόαν, του προπονητή που ολοκλήρωσε (;) την καριέρα του στους πάγκους του ΝΒΑ (ξεκίνησε ως κόουτς από τους Σικάγο Μπουλς) ύστερα από 2.024 αγώνες (ρεκόρ 1221 νίκες - 803 ήττες).
Αν και δεν αναδείχθηκε ποτέ κορυφαίος κόουτς της χρονιάς, ο κ. Σλόαν ήταν ο προπονητής της καλύτερης εποχής στην ιστορία της ομάδας της Γιούτα. Διαδέχθηκε στον πάγκο της τον (τωρινό πρόεδρο των Τζαζ) κ. Φρανκ Λέιντεν στις 9 Δεκεμβρίου 1988 και ήταν συνοδοιπόρος με τους κατά τεκμήριο κορυφαίους μπασκετμπολίστες που φόρεσαν ποτέ τη φανέλα αυτής της ομάδας: τους αποκαλούμενους και Διόσκουρους Καρλ Μαλόουν και Τζον Στόκτον.
Οι τρεις τους έφτασαν πολλές φορές κοντά στην πηγή της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος στο ΝΒΑ, δίχως να γευτούν το νέκταρ, κυρίως επειδή την περίοδο της μεγάλης ακμής... τριγύριζαν εκεί γύρω οι ανεπανάληπτοι Μάτζικ Τζόνσον (Λ.Α. Λέικερς), Λάρι Μπερντ (Μπόστον Σέλτικς) και Μάικλ Τζόρνταν (Σικάγο Μπουλς) με τις δικές τους δυναστείες.
Ο κ. Σλόαν είχε ανανεώσει μόλις πριν από δύο μήνες το συμβόλαιό του με τους Τζαζ και για την ερχόμενη σεζόν (2011-12), όμως ως παλαιών αρχών προπονητής _ αυστηρός, σκληρός και άκρως απαιτητικός _, δεν μπορούσε να συμπλεύσει με τη νέα γενιά και ειδικότερα με τον φασαριόζο σούπερ σταρ της ομάδας Ντερόν Γουίλιαμς.
Στο τελευταίο ματς της καριέρας του, αυτό απέναντι στους Σικάγο Μπουλς (ήττα με 86-91) ο 69χρονος προπονητής καβγάδισε έντονα με τον πόιντ γκαρντ των Τζαζ συνειδητοποιώντας ότι δεν αποπνέει τον σεβασμό που απολάμβανε παλαιότερα.
«Ισως ο καιρός να με ξεπέρασε, ίσως πια να μην έχω τη δύναμη να κοιτάξω στα μάτια την πρόκληση και να την αντιμετωπίσω. Αφού νιώθω έτσι, δεν είναι σωστό να συνεχίσω» τόνισε στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του. Αντικαταστάτης του θα είναι ο 49χρονος κ. Τάιρον Κόρμπιν, παίκτης του κ. Σλόαν στη Γιούτα από το 1991 ως το 1994 και μέχρι πρότινος βοηθός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου