ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Υπέκυψε από τον ιό της γρίπης 38χρονη από την Πτολεμαΐδα

Η κ.Ευτέρπη Αποστολίδου






Υπέκυψε το μεσημέρι της Κυριακής σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης 38χρονη γυναίκα από την Πτολεμαΐδα, η οποία νοσηλευόταν επί μιάμιση εβδομάδα στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, λόγω σοβαρών επιπλοκών που προκλήθηκαν στην υγεία της από τον ιό Η1Ν1. Η.. άτυχη γυναίκα όταν είδε ότι συμπτώματα της γρίπης δεν υποχωρούσαν πήγε στο γιατρό και παρά το γεγονός ότι της χορηγήθηκαν αντιβιοτικά παρουσίασε σοβαρή αναπνευστική λοίμωξη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και παρά τη νοσηλεία της στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου εξέπνευσε την Κυριακή από πνευμονικό οίδημα.
Στο μεταξύ, δύο άτομα νοσηλεύονται από τον ιό της γρίπης στη ΜΕΘ το Μποδοσάκειο νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, ο 66χρονος από την Εορδαία και 51χρονος από τη Φλώρινα, καθώς και άλλα δύο ύποπτα περιστατικά με συμπτώματα του ιού Η1Ν1, ένας 75χρονος άντρας από την Καστοριά και ένας 40χρονος από την Εορδαία.
Σε επαγρύπνηση για τη γρίπη έχουν τεθεί από το υπουργείο Υγείας οι δομές υγείας και ιδιαίτερα οι μονάδες εντατικής θεραπείας ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς υπάρχει ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων της γρίπης στη χώρα μας.
Η διευθύντρια της ΜΕΘ του Μποδοσάκειου νοσοκομείου, Ευτέρπη Αποστολίδου, μιλώντας στον «Πτολεμαίο» ανέφερε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) τα σοβαρά κρούσματα της νέας γρίπης είναι περισσότερα από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ σημαντικά αυξημένος είναι και ο αριθμός ανθρώπων που καταφεύγουν σε γιατρό με γριπώδη συμπτώματα. Απέδωσε δε την αύξηση κρουσμάτων που εκδηλώθηκαν την τελευταία περίοδο στο ότι δεν έχει γίνει φέτος εμβολιασμός για τη νέα γρίπη και συνέστησε να εμβολιαστούν όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου ή πάσχουν από χρόνια νοσήματα.
Σημείωσε τέλος ότι μεταξύ των συμπτωμάτων της γρίπης είναι ο υψηλός πυρετός που επιμένει ακόμη και με χορήγηση αντιπυρετικών για περισσότερες από 48 ώρες, η δύσπνοια και ο έντονος πονοκέφαλος και συνέστησε αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής, συχνό πλύσιμο χεριών και αποφυγή σε χώρους με μεγάλο συνωστισμό.
Ρ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου