ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Βρετανία: Ιδιοκτήτρια παμπ ίσως ανατρέψει το καθεστώς της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ευρώπη







Πλήρη ανατροπή στο καθεστώς της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ευρώπη θα φέρει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, εάν υιοθετήσει πρόταση της Γενικής Εισαγγελέως του υπέρ της μετάδοσης σε μία χώρα ποδοσφαιρικών αγώνων από αποκωδικοποιητές... άλλων χωρών. Στην εισήγησή της, η γερμανίδα εισαγγελέας του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) Γιουλιάνε Κοκότ αναφέρει ότι οι συμφωνίες αποκλειστικής μετάδοσης αθλητικών αγώνων που συνάπτουν οι κάτοχοι τέτοιων δικαιωμάτων, όπως η βρετανική Πρέμιερ Λιγκ, με κάθε χώρα ξεχωριστά είναι αντίθετες προς το ευρωπαϊκό δίκαιο. Η γνώμη της κυρίας Κοκότ δεν είναι δεσμευτική για τους δικαστές του ΔΕΚ, που θα εκδώσουν την απόφασή τους σε μερικούς μήνες. Συνήθως το ΔΕΚ συμφωνεί με τις αποφάσεις του εισαγγελέα.
Αφορμή για να ασχοληθεί το ΔΕΚ με το βρετανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στάθηκε η περίπτωση της βρετανίδας Κάρεν Μέρφι, η οποία είναι ιδιοκτήτρια παμπ στο Πόρτσμουθ και χρησιμοποιούσε έναν αποκωδικοποιητή της ελληνικής Nova για να μην πληρώνει την πανάκριβη συνδρομή που χρεώνει το βρετανικό συνδρομητικό κανάλι BSkyB. Το κανάλι αυτό, ιδιοκτησίας του Ρούπερτ Μέρντοκ, έχει το δικαίωμα αποκλειστικής μετάδοσης των αγώνων του βρετανικού πρωταθλήματος, μαζί με το ESPN. Η κυρία Μέρφι υποχρεώθηκε από βρετανικό δικαστήριο να σταματήσει την αναμετάδοση …μέσω Ελλάδος και προσέφυγε στη δικαιοσύνη με την ελπίδα ότι θα δικαιωθεί.
Εδώ και τέσσερα χρόνια η κυρία Μέρφι βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την Πρέμιερ Λιγκ και προσπαθεί να ανατρέψει την καταδικαστική απόφαση με την οποία της επιβλήθηκε πρόστιμο 8.000 στερλινών για παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Μετά την καταδίκη της προσέφυγε στο βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο με τη σειρά του έστειλε την υπόθεση στο Λουξεμβούργο, επειδή έκρινε ότι το κοινοτικό δίκαιο δεν είναι ξεκάθαρο στο σημείο αυτό. Η υπόθεση συζητήθηκε στις 5 του περασμένου Οκτωβρίου και υπέρ της Πρέμιερ Λιγκ έκαναν παρέμβαση οι κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Ιταλίας. Η βρετανική πλευρά υποστηρίζει ότι η Πρέμιερ Λιγκ έχει δικαίωμα να χορηγεί άδειες αποκλειστικής μετάδοσης των αγώνων της έναντι ενός αντιτίμου σε κάθε χώρα ξεχωριστά, καθώς αυτό απορρέει από τα πνευματικά της δικαιώματα επί των αγώνων.
Ο αγώνας της κυρίας Μέρφι έχει την υποστήριξη λόμπι και ομάδων που μάχονται υπέρ της ελεύθερης διακίνησης προϊόντων και υπηρεσιών στην Ευρώπη και υπέρ του ελεύθερου ανταγωνισμού. Η ίδια δηλώνει ότι όπως έχουμε όλοι το δικαίωμα να αγοράσουμε ένα αυτοκίνητο από όποιο κατάστημα θέλουμε, έτσι πρέπει να διαλέγουμε από πού θα βλέπουμε, Η περίπτωσή της παρομοιάζεται με αυτή του βέλγου ποδοσφαιριστή Ζαν-Μαρκ Μποσμάν, χάρη στον οποίο απελευθερώθηκαν οι ποδοσφαιρικές μεταγραφές στην Ευρώπη.
Το BSkyB με 10 εκατομμύρια συνδρομητές είναι το μεγαλύτερο επί πληρωμή κανάλι στη Βρετανία. Το κόστος που υποχρεούται να καταβάλλει ο ιδιοκτήτης ενός παμπ για το πακέτο του BSkyB μπορεί να φτάσει τις 1.000 στερλίνες το μήνα. Η τελευταία σύμβαση της Πρέμιερ Λιγκ με το BSkyB και το ESPN που λήγει το 2013 είναι ύψους 1,78 δισ. στερλινών.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου