ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Κλειστά επαγγέλματα - «Ασαφές» χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή






Ασαφές χαρακτηρίζει η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή το νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων σημειώνοντας οτι οι ρυθμίσεις του προχωρούν σε «οριζόντια "απελευθέρωση" και επιφυλάσσονται για εξειδίκευση των μέτρων σε μελλοντικό χρόνο μέσω... προεδρικών διαταγμάτων».
«Αυτό, σημειώνει η ΟΚΕ, δημιουργεί ένα τοπίο ασάφειας για την αγορά τόσο για τους επαγγελματίες, όσο και για τους χρήστες των συγκεκριμένων υπηρεσιών».
Στο κείμενο της γνωμοδότησης της ΟΚΕ τονίζονται τα εξης:
Βασική θέση της Ο.Κ.Ε. είναι ότι η οποιαδήποτε ρύθμιση ή η οποιαδήποτε άρση ρύθμισης σε μία επαγγελματική ομάδα οφείλει πρώτιστα να πληρεί τις αρχές του υγιούς ανταγωνισμού και να διασφαλίζει την άμεση, πλήρη και ποιοτική κάλυψη των αναγκών του κοινωνικού συνόλου, καταργώντας τους αδικαιολόγητους περιορισμούς στην πρόσβαση και άσκηση του κάθε επαγγέλματος.
Στο Σχέδιο Νόμου σε μεγάλο βαθμό γίνεται επανάληψη γενικών αρχών παρά το ότι ήδη υφίσταται «οριζόντιος» νόμος, ο Νόμος 3844/2010 που ενσωματώνει την Κοινοτική Οδηγία για τις Υπηρεσίες. Η Ο.Κ.Ε. επισημαίνει ότι, σε νομοπαρασκευαστικό επίπεδο, θα έπρεπε να υπάρξει αναλυτική αναφορά σε όλα τα επαγγέλματα για τα οποία εφαρμόζεται η προαναφερόμενη Οδηγία και να γίνει τροποποίηση της κατά περίπτωση υφιστάμενης επαγγελματικής κλαδικής νομοθεσίας. Αντιθέτως, το Σχέδιο Νόμου προχωρά σε μια οριζόντια «απελευθέρωση» της άσκησης των «ρυθμισμένων» επαγγελμάτων και επιφυλάσσεται σε επόμενο χρόνο για την προσθήκη ή την εξαίρεση ορισμένων ρυθμίσεων με Προεδρικά Διατάγματα. Το γεγονός αυτό, πέρα από τις καθυστερήσεις που συνεπάγεται, δημιουργεί και ένα τοπίο ασάφειας στην αγορά με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους επαγγελματίες που εμπλέκονται, αλλά και τους πολίτες που είναι χρήστες των συγκεκριμένων υπηρεσιών.



ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου