ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Μιχαήλ Γκορμπατσόφ: «Πλούσια και διεφθαρμένη» η άρχουσα τάξη στη Ρωσία...







Ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ενωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ επέκρινε δριμύτατα την άρχουσα τάξη στη Ρωσία την οποία χαρακτηρίζει «πλούσια και διεφθαρμένη» και κατηγόρησε το Κρεμλίνο ότι απέτρεψε την ίδρυση του κόμματός του, σε μια συνέντευξη που... δημοσιεύει η εφημερίδα Novaia Gazeta.
Ο «πατέρας» της περεστρόικα αποκάλυψε ότι ο αναπληρωτής προσωπάρχης της ρωσικής προεδρίας Βλαντισλάβ Σουρκόφ, που θεωρείται «ιδεολόγος» της σύγχρονης Ρωσίας, του συνέστησε να μην προχωρήσει στην ίδρυση ενός σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.
«Είχα την πρόθεση μαζί με φίλους να ιδρύσω ένα κόμμα. Όταν το έμαθε ο Σουρκόφ, με ρώτησε "'σε τι σας χρησιμεύει αυτό;'. Όπως και αν είναι δεν θα εγγράψουμε το κόμμα σας» στα μητρώα, είπε ο Γκορμπατσόφ στη συνέντευξη-ποταμό που παραχώρησε παραμονές των 80στών γενεθλίων του τα οποία θα γιορτάσει στις 2 Μαρτίου.
«Η άρχουσα τάξη συμπεριφέρεται κατά τρόπο αποτροπιαστικό. Είναι πλούσιοι και διεφθαρμένοι. Το ιδανικό τους είναι ο (Ρόμαν) Αμπράμοβιτς», πολυεκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης της λονδρέζικης ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, θαλαμηγών, επαύλεων, εκτιμά ο Γκορμπατσόφ.
«Περιφρονώ αυτό το ιδανικό. Ντρέπομαι για αυτή την διαστροφή του πλούτου. Ντρέπομαι για εμάς και για τη χώρα μας», είπε.
Επικρίνοντας για πολλοστή φορά την κατάργηση της εκλογής των κυβερνητών από τον Βλαντίμιρ Πούτιν, τον πρώην πρόεδρο και σημερινό πρωθυπουργό, και την απουσία της ελευθερίας της έκφρασης στη δημόσια τηλεόραση, ο Γκορμπατσόφ κατήγγειλε επίσης την «απομίμηση» πολιτικής ζωής στη Ρωσία.
Υπογράμμισε ότι η «διαρροή εγκεφάλων» από τη Ρωσία εξηγείται από την έλλειψη της δημοκρατίας. «Μια φυσιολογική ζωή είναι συνδεδεμένη με τη δημοκρατία, όταν η εξουσία ελέγχεται, και όχι με τον αυταρχισμό που ελέγχει τους ανθρώπους και τις ελευθερίες τους. Αν υπάρξει μια αναγέννηση της ιδέας της δημοκρατίας, ο κόσμος θα σταματήσει να μεταναστεύει και θα επιστρέψει», είπε.
«Η σημερινή πολιτική (ηγεσία), που χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να διατηρηθεί στην εξουσία, είναι απαράδεκτη», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου