ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

«Καλλικράτης» και στην υγεία - Προ των πυλών οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων







Τον πρώτο υγειονομικό χάρτη της χώρας, που καταγράφει όλες τις μονάδες υγείας της Ελλάδας, παρουσίασε σήμερα σε εκδήλωση στο υπουργείο υγείας ο υπουργός Αντρέας Λοβέρδος. Όπως επεσήμανε, αφού έχει ολοκληρωθεί πλέον η καταγραφή..
τώρα μπορούμε να περάσουμε στο επόμενο βήμα που είναι η έναρξη του κοινωνικού διαλόγου για τις επικείμενες συγχωνεύσεις νοσοκομείων.
Όπως υπογράμμισαν τόσο ο κ. Λοβέρδος όσο και ο επικεφαλής του έργου καταγραφής καθηγητής κ. Γιάννης Κυριόπουλος ο υγειονομικός χάρτης αποτελεί το εργαλείο για στοιχειώδες μάνατζμεντ των μονάδων υγείας, ενώ παράλληλα μπορεί να καταδείξει τους τρόπους συνεργασίας μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Όπως επεσήμανε ο κ. Κυριόπουλος, οι έλληνες ασθενείς είναι μετανάστες στον τόπο τους. Υπογράμμισε ότι μόνο οι περιφέρειες που έχουν ιατρικές σχολές έχουν «θετικό ισοζύγιο στην κίνηση των ασθενών». Εξαιρετικές επιδόσεις καταγράφουν τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας, τα οποία όπως αναφέρθηκε, «σηκώνουν» το βάρος της περίθαλψης, ενώ από τα υπόλοιπα του ΕΣΥ μόνο τα μισά έχουν αξιοπρεπείς επιδόσεις! Οσον αφορά τα περιφερειακά νοσοκομεία, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι απλώς «απαράδεκτα» στην παροχή υπηρεσιών υγείας, όπως επεσήμανε ο κ. Κυριόπουλος.
Τέλος επισήμανε ότι στη Β. Ελλάδα έχει αλλάξει ο χάρτης την τελευταία 5ετια και πλέον το κέντρο υγειονομικής αναφοράς δεν είναι η Θεσσαλονίκη, αλλά τα Ιωάννινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου