ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ετοιμες να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για σπουδές οι Χρυσές νεανίδες του πόλο!







Μια παρέα κοριτσιών, μαθήτριες Λυκείου, με το μυαλό και στις σπουδές, όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα παιδιά στην ηλικία τους, κατάφερε να δώσει συνέχεια στο λαμπρό καλοκαίρι του..
γυναικείου πόλο. Η Εθνική Νεανίδων, πρωταθλήτρια Ευρώπης στη Μαδρίτη, μόλις έναν μήνα μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος από την Εθνική Γυναικών. Μια ομάδα κοριτσιών, «χρυσή περιουσία για τον ελληνικό αθλητισμό», όπως είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Πετράκης.
Εδώ όμως υπάρχει ένα... «αλλά»: «Τα περισσότερα κορίτσια είναι μαθήτριες στη Γ' Λυκείου. Εναν χρόνο ακόμα δηλαδή και μετά φεύγουν! Τα κορίτσια θέλουν να σπουδάσουν και στην Ελλάδα δεν μπορούν, αφού έχουν καταργηθεί όλα τα προνόμια. Ετσι, το πιθανότερο είναι μόλις τελειώσουν το Λύκειο να δεχτούν τις προτάσεις που έχουν από αμερικανικά πανεπιστήμια και να φύγουν. Η Πολιτεία κάτι πρέπει να κάνει. Αλλωστε, δεν ζητούν ούτε χρήματα ούτε διορισμούς», εξηγεί στα ΝΕΑ ο Κώστας Πετράκης.
Το καλοκαίρι ήταν έτσι κι αλλιώς κουραστικό, αφού δεν υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για σωστή προετοιμασία. «Κι αυτό δεν είναι παράπονο. Αλλά εδώ στενάζει όλη η Ελλάδα, σε αυτό θα σταθούμε;», σχολίασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, ο οποίος δούλεψε με αυτά τα κορίτσια τα τελευταία τρία χρόνια.
«Εχουν ταλέντο αλλά είναι και εξαιρετικοί χαρακτήρες. Γενικά είναι πεισματάρες και έχουν μάθει στη ζωή τους να βάζουν στόχους». Οσο για τη συμβουλή που έχει να τους δώσει: «Να συνεχίσουν να δουλεύουν. Να παραμείνουν σεμνές, να έχουν φλόγα και πάθος για διάκριση».
Η αρχηγός της ελληνικής ομάδας, Χριστίνα Κότσια, ζήτησε τη βοήθεια της Πολιτείας: «Τα καταφέραμε και είμαστε υπερήφανες. Η Πολιτεία έχει πλέον τον λόγο. Χρειαζόμαστε κάποια κίνητρα για να συνεχίσουμε. Ολη την ημέρα κάνουμε προπόνηση και τώρα ήρθε η ώρα για τις σπουδές. Πολλά κορίτσια είναι στη Γ' Λυκείου και θέλουν στήριξη».
# Η Εθνική Πόλο των Νέων νίκησε 19-1 τον Καναδά, στο δεύτερο παιχνίδι για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στον Βόλο. Σκόρερ: Καπότσης 5, Γεννηδουνιάς, Παπαδογιάννης από 4, Δερμιτζάκης, Λάππας από 2, Ποντικέας, Βλαχόπουλος.
Σήμερα, η Εθνική αντιμετωπίζει τη Γαλλία (20.00).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου