ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Το ναρκοπέδιο του φθινοπώρου

Κινδυνεύει το πακέτο της 21ης Ιουλίου






Σε ναρκοπέδιο βαδίζει η χώρα, στην προσπάθειά της αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, καθώς πέντε μόλις εβδομάδες μετά τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, όλα τα..
θέματα που υποτίθεται ότι λύθηκαν, παραμένουν ανοιχτά και υπάρχει κίνδυνος να τιναχθεί η συμφωνία στον αέρα. Μετά τη θύελλα των αντιδράσεων που προκάλεσε στα άλλα κράτη-μέλη, και ιδίως στη Γερμανία, το ελληνοφινλανδικό «ντιλ» για τις εγγυήσεις κηρύχθηκε χθες άκυρο, με αποτέλεσμα να αναζητούνται νέες λύσεις σε τηλεδιάσκεψη των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης.


Στο πλαίσιο αυτής της αναζήτησης επανήλθε μάλιστα στο τραπέζι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Ξένου Τύπου, το θέμα των εμπράγματων εγγυήσεων που θεωρούνται «κόκκινο πανί» για την κυβέρνηση.
Ακόμη, η κυβέρνηση ανησυχεί για τη διαφαινόμενη απροθυμία των τραπεζών να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων, κάτι που θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία.
Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απηύθυνε χθες με επιστολή του στις τράπεζες έμμεση απειλή ότι αν η συμμετοχή τους δεν φθάσει το 90%, που είναι ο στόχος, δεν αποκλείεται να ακυρώσει τη διαδικασία και να οδηγηθεί το εγχείρημα σε αποτυχία, την οποία θα πληρώσουν πρώτα από όλους οι ίδιες οι τράπεζες.
Την ίδια ώρα, η ύφεση, που βαδίζει προς το 5%, αποτελεί μια ακόμη νάρκη, εκτροχιάζοντας τον προϋπολογισμό και θέτοντας εκ των πραγμάτων θέμα είτε αναθεώρησης των στόχων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος για το έλλειμμα είτε νέων μέτρων, ή συνδυασμός και των δύο.
Το θέμα θα λυθεί τις επόμενες ημέρες με την Τρόικα που έρχεται τη Δευτέρα. Εν τω μεταξύ, βαρύ παραμένει το κλίμα στη Γερμανία, όπου διεξάγεται πραγματικός πόλεμος κατά της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου και της ιδέας του ευρωομολόγου.
Ανάσα στην Ελλάδα προσφέρουν μόνο κάποιες φωνές, όπως του πρώην Καγκελαρίου Χέλμουτ Κολ, που επέκρινε την κυβέρνηση Μέρκελ για αδιαφορία προς την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου