ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ο (ηλιοκαμένος) Παπανδρέου θέλει να «ψήσει» Χρυσοχοΐδη





Να λογοδοτήσει ζητά τώρα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επιχειρώντας να μαζέψει τα... αμάζευτα που προκάλεσε η δήλωσή του ότι ψήφισε το Μνημόνιο..
χωρίς να έχει μπει στον κόπο να το διαβάσει. Την ίδια ώρα το κλίμα στην Ιπποκράτους για τον υποψήφιο δελφίνο είναι εκρηκτικό και στελέχη ζητούν την κεφαλή του επί πίνακι. Χθες, μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης τον κατηγόρησε ότι με τις δηλώσεις του δεν προσβάλλει μόνο το ΠΑΣΟΚ, τους υπουργούς και τους βουλευτές του, αλλά και τον ελληνικό λαό.
Χθες πάντως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, που επέστρεψε ηλιοκαμένος από την Κόστα Ρίκα, αναμένεται να θέσει το θέμα Χρυσοχοΐδη με πόνο... ψυχής, μια και μέχρι προχθες αποτελούσε τον εκλεκτό του συνομιλητή.
«Υπάρχει ένα σοβαρό πολιτικό πρόβλημα που πρέπει άμεσα να λυθεί. Και θα λυθεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ» προειδοποίησε χθες ο Π. Μπεγλίτης, κατόπιν σχετικής «εντολής».


Ο κ. Παπανδρέου έχει δεχτεί τρεις εισηγήσεις:
1. Να προβεί σε μία «σκληρή δήλωση» αποδοκιμασίας, που πάντως θεωρείται «light».
2. Να τον διαγράψει από το κόμμα, κάτι που εκτιμάται ότι θα μπορούσε αφενός να ηρωοποιήσει τον κ. Χρυσοχοΐδη αφετέρου να φανεί ως «»πράξη αντεκδίκησης»-παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου στη διαδικασία διαδοχής.
3. Να άρει την εμπιστοσύνη του από το πρόσωπό του, ζητώντας την παραίτησή του από την κυβέρνηση. Το τελευταίο φάνταζε χθες το πιο πιθανό ενδεχόμενο.


Εν τω μεταξύ χθες ο κ. Χρυσοχοΐδης επανήλθε, δίνοντας συνέχεια στο σίριαλ των δηλώσεών του, το οποίο χλευάζεται από συναδέλφους του, που μιλούν για «μελό σίριαλ» και «μεσημεριανά τύπου Πρέκα και Κουλούρη», όταν δεν τον αποδοκιμάζουν ζητώντας τη διαγραφή του.


«Θέλω να λογοδοτήσω. Δεν αισθάνομαι ενοχή, αλλά ευθύνη» είπε, σημειώνοντας ότι δεν λιποτακτεί, αφού «η παραίτηση δεν είναι λύση». «Ξέρω ότι ταράζω τα νερά ενός πολιτικού συστήματος που είναι πεθαμένο και επιχειρεί μέσα σε μία κλινική έκτακης ανάγκης να σωθεί» υποστήριξε, δηλώνοντας αποφασισμένος να ανοίξει καινούργιο δρόμο στην πολιτική και εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι θα κερδίσει τη μάχη στην προσπάθεια αλλαγής του πολιτικού συστήματος.


Επιχειρώντας να μετριάσει τον κακό αντίκτυπο των δηλώσεών του, θυμήθηκε ότι γνώριζε «τις βασικές κατευθύνσεις» του Μνημονίου, αλλά όχι αναλυτικά το περιεχόμενο των 2.200 σελίδων. Επέμεινε ότι υπέγραψε «με το πιστόλι στον κρόταφο» και ζήτησε «όποιος αμφισβητεί τη δική μου πορεία να το καταθέσει», διερωτηθείς αν «λάλησε» ο ίδιος, που είπε να λογοδοτήσει, ή όσοι υποστηρίζουν πως όλα έγιναν σωστά στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα είναι πέμπτο κόμμα.


Δήλωσε ακόμα ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες του διότι δεν είναι τυχοδιώκτης, τονίζοντας ότι κάνει αυτό που πρέπει «με το παραπάνω», ενώ επέμεινε στην ανάγκη «να πετάξουμε τα μεταπολιτευτικά σκουπίδια»... Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διαγραφής του, ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε ότι «στο ΠΑΣΟΚ έχουμε μείνει λίγοι. Αλλος ένας λιγότερος» πυροδοτώντας τις φήμες που τον θέλουν να ετοιμάζεται για νέο κόμμα. Ο ίδιος πάντως ξεκαθάρισε ότι παραμένει υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.


Μίλησε μάλιστα για μεγάλες, αλλά «πολιτικές» ευθύνες του Γ. Παπανδρέου.
«Εγώ το διάβασα τρία μερόνυχτα» είπε για το Μνημόνιο ο Π. Κουκουλόπουλος, επιτιθέμενος πάντως και στον κ. Μπεγλίτη, ο οποίος «καταψήφισε διατάξεις στη Βουλή», και χρησιμοποιώντας ειρωνικό τόνο για τυχόν απόφαση πειθαρχικών μέτρων κατά του κ. Χρυσοχοΐδη του Γ. Παπανδρέου από την... Κόστα Ρίκα. Για «μετά Χριστόν προφήτες» μίλησε ο Μ. Παπαϊωάννου και για «σοβαρό ατόπημα», που λογικά θα οδηγούσε στο να μην παραμείνει, ο Οδ. Βουδούρης. Οτι ο κ. Χρυσοχοΐδης «προσπαθεί να διασωθεί πολιτικά» υποστήριξε ο Σπ. Βούγιας, ενώ να τον υπερασπιστεί ανέλαβε η Εύα Καϊλή, δηλώνοντας ότι εκτιμά «το να λέει κάθε υπουργός τι γνωρίζει και τι όχι».




ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου