ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Στρατηγική συμπαράταξη με τη Κύπρο για την ΑΟΖ

Μοιραστείτε το στο facebook







Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, πραγματοποιεί, από προχθές, τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο. Χθες συναντήθηκε διαδοχικά με τον Πρόεδρο της..
Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκο Αναστασιάδη, με την υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλα Αντωνιάδου, με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου και με το Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού.
Κλείνοντας την πρώτη ημέρα της επίσκεψης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα πίστης και συμπαράταξης. Πίστης στο δίκαιο του αγώνα του Κυπριακού και συμπαράταξης στον κοινό αγώνα, στην κοινή προσπάθεια που κάνουμε, τόσο για το Κυπριακό πρόβλημα, όσο και για την επίτευξη μιας στρατηγικής εναρμονισμένης, συντονισμένης, λογικής, σε βάθος χρόνου, για τα ζητήματα της ΑΟΖ.
Είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθούν και οι δύο λαοί ότι κρύβεται στον υποθαλάσσιο χώρο μας ένας πλούτος. Θα πρέπει να τον αξιοποιήσουμε, να τον κεφαλαιοποιήσουμε υπέρ του Ελληνισμού, του Κυπριακού, του Ελλαδικού.
Θέλω να σας ευχαριστήσω και να στείλω ένα μήνυμα αγάπης σε όλα τα Κυπριακά κόμματα, όχι μόνο εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, αλλά εκ μέρους όλων των ελληνικών κομμάτων. Γιατί, όταν βρισκόμαστε εδώ, μιλάμε σε Ελλάδα. Είμαστε δίπλα σας, είστε Έλληνες, σε αυτή τη σφυρηλάτηση των θεσμών. Και πιστεύουμε στις κοινές αξίες και στις κοινές αρχές για την Κύπρο και την Ελλάδα.
Να είστε καλά και ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία».


Το Κυπριακό παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για την ελληνική εξωτερική πολιτική, παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες που διέρχεται σήμερα η Ελλάδα, υπογράμμισε εξάλλου ο κ. Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη συνάντηση, διάρκειας μιας ώρας, συζητήθηκαν τόσο το Κυπριακό όσο και το ζήτημα των ερευνών για φυσικό αέριο στην ΑΟΖ της Κύπρου.


«Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει αντίστοιχες πρωτοβουλίες, όπως εκείνες που ανέλαβε με την αναγνώριση της ΑΟΖ ο αείμνηστος Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος» δήλωσε μετά τη συνάντηση ενώ για τον αγώνα της Κύπρου τόνισε: «πρέπει να δικαιωθεί για μια λύση βιώσιμη, λειτουργική, με ενιαία κυριαρχία, ενιαία διεθνή προσωπικότητα και, βεβαίως, τον τερματισμό της ξένης κατοχής».
Για συνάντηση με την υπουργό Εμπορίου της Κύπρου, Πραξούλα Αντωνιάδου ο κ.Σαμαράς είπε ότι είχε μια «σε βάθος εξειδικευμένη ανάλυση από την υπουργό και τους συνεργάτες της» γύρω από το θέμα του φυσικού αερίου, που του έδωσε την ευκαιρία να αντιληφθεί πολλά συγκεκριμένα πράγματα. Είπε, επίσης, ότι θα έχει συνεχή επαφή στο μέλλον με την κ.Αντωνιάδου γύρω από το όλο θέμα.


Από την πλευρά της, η Κύπρια υπουργός δήλωσε ότι άρχισε ήδη να εκδηλώνεται το ενδιαφέρον ξένων εταιρειών, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου αδειοδοτήσεων για έρευνες και εκμετάλλευση σε τεμάχια της ΑΟΖ της Κύπρου.
Πρόσθεσε πως, μετά τη δημοσίευση της πρόσκλησης στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ και του Πρότυπου Συμβολαίου Αναλογικού Καταμερισμού στην ιστοσελίδα του υπουργείου, άρχισαν ήδη να υποβάλλονται διευκρινιστικές ερωτήσεις από ενδιαφερόμενες εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου