ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Νέα κομπίνα του Βενιζέλου σε βάρος του λαού και του κοινοβουλίου

Μοιραστείτε το στο facebook






Μια ακόμη απίστευτη «λαθροχειρία», που ισοδυναμεί με απάτη σε βάρος του ελληνικού λαού και του Κοινοβουλίου της χώρας, διέπραξαν ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος..και η Τρόικα, αυτή τη φορά για να επιβάλουν στον ελληνικό λαό πρόσθετες περικοπές κοινωνικών παροχών συνολικού ύψους άνω του 1,6 δισ. ευρώ τη διετία 2013-2014!


Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Ε.Τ.», η παράγραφος του ψηφισθέντος από την ελληνική Βουλή Μνημονίου Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής (ΜΟΧΠ), η οποία προέβλεπε περικοπές συνολικού ποσού 2 δισ. ευρώ ή 1% του ΑΕΠ στις δαπάνες για κοινωνικές παροχές την τριετία 2013-2015, τροποποιήθηκε από τον κ. Βενιζέλο και την Τρόικα, μετά την ψήφισή της από τη Βουλή, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εμφανίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε τελικά για περικοπές κοινωνικών παροχών συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ ή 1,5% του ΑΕΠ τη διετία 2013-2014!

Τα 2 κείμενα
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο αγγλικό κείμενο του Μνημονίου Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής, όπως αυτό ψηφίστηκε από τη Βουλή και έχει περιληφθεί στο ν. 4046/2012, η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε μία «αναθεώρηση των κοινωνικών προγραμμάτων με σκοπό να προσδιορίσει πρόσθετα μέτρα περικοπών ύψους 1% του ΑΕΠ που θα ληφθούν την τριετία 2013-2015».

Αν όμως ρίξει κανείς μια ματιά στην ίδια παράγραφο του αγγλικού κειμένου του νέου ΜΟΧΠ, το οποίο έχει προσαρτηθεί στις πρόσφατα δημοσιοποιηθείσες εκθέσεις αξιολόγησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα διαπιστώσει ότι το περιεχόμενο της παραγράφου έχει τροποποιηθεί σημαντικά εκ των υστέρων, δηλαδή μετά την ψήφιση του Μνημονίου από την ελληνική Βουλή! Σύμφωνα λοιπόν με το εκ των υστέρων τροποποιημένο κείμενο του ΜΟΧΠ, το οποίο λαμβάνει υπόψη της η Τρόικα και έχει υιοθετήσει και η τωρινή «πράσινη» πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, υπό τον κ. Φ. Σαχινίδη, η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να έχει δεσμευτεί για περικοπές κοινωνικών δαπανών όχι 1% του ΑΕΠ ή 2 δισ. ευρώ την τριετία 2013-2015, όπως αναφέρει το ψηφισθέν από τη Βουλή κείμενο, αλλά για περικοπές κοινωνικών δαπανών 1,5% του ΑΕΠ ή 3 δισ. ευρώ τη διετία 2013-2014.

Μεγαλύτερο «μαχαίρι»
Από το εκ των υστέρων τροποποιημένο κείμενο προκύπτει ότι η ελληνική πλευρά έχει υποσχεθεί στην Τρόικα ότι οι περικοπές κοινωνικών επιδομάτων δεν θα είναι 2 δισ. ευρώ σε μία τριετία αλλά 3 δισ. ευρώ σε μια διετία! Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι το ποσό των περικοπών σε επιδόματα και παροχές κοινωνικού χαρακτήρα, το οποίο συμφωνήθηκε εκ των υστέρων μεταξύ Βενιζέλου και Τρόικας, θα είναι υψηλότερο κατά 50% από αυτό που ψήφισε η Βουλή της χώρας μας και θα πρέπει να εξασφαλιστεί σε 2 αντί σε 3 χρόνια που ψήφισε η Βουλή! Αυτό σημαίνει ότι, αν ληφθεί υπόψη το εκ των υστέρων τροποποιηθέν κείμενο του νέου Μνημονίου, η επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές θα κληθεί να περικόψει 3 δισ. ευρώ από δαπάνες για κοινωνικές παροχές μέσα στη διετία 2013-2014, δηλαδή 1,5 δισ. ευρώ καθένα από τα δύο επόμενα χρόνια, ενώ με βάση το ψηφισθέν από τη Βουλή κείμενο θα καλείτο να περικόψει 2 δισ. ευρώ από δαπάνες για κοινωνικές παροχές μέσα στην τριετία 2013-2015, δηλαδή 666,67 εκατ. ευρώ σε καθένα από επόμενα τρία έτη.

Το βάρος στους επόμενους
Ουσιαστικά με τη «λαθροχειρία» Βενιζέλου-Τρόικας, δηλαδή με την εκ των υστέρων τροποποίηση της παραγράφου του ΜΟΧΠ με τις δεσμεύσεις της Ελλάδος για τις περικοπές κοινωνικών παροχών, η επόμενη ελληνική κυβέρνηση θα κληθεί να περικόψει 1,66 δισ. ευρώ περισσότερες κοινωνικές δαπάνες από αυτές που προβλέπει το ψηφισθέν Μνημόνιο! Κι αυτό διότι η μέση ετήσια περικοπή που υποχρεούται να κάνει η επόμενη κυβέρνηση, εξαιτίας της «λαθροχειρίας» Βενιζέλου-Τρόικας, αυξάνεται πλέον κατά 833,33 εκατ. ευρώ (!), από 666,67 εκατ. ευρώ (2 δισ. ευρώ η συνολική απαιτούμενη προσαρμογή διά 3 έτη προσαρμογής = 666,67 εκατ. ευρώ προσαρμογή ανά έτος) σε 1,5 δισ. ευρώ (3 δισ. ευρώ η απαιτούμενη προσαρμογή διά 2 έτη προσαρμογής = 1,5 δισ. ευρώ προσαρμογή ανά έτος)!

«Επίδομα φτώχειας»
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε -για να δείξουμε πόσο πολύ σοβαρό είναι το θέμα αυτό- ότι το ΔΝΤ στην έκθεση αξιολόγησης που συνοδεύει το εκ των υστέρων τροποποιημένο Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής έχει αποκαλύψει ήδη το σχέδιο περικοπών κοινωνικών παροχών που επιθυμεί να επιβάλει στον ελληνικό λαό. Πρόκειται για ένα σχέδιο-σοκ, καθώς προβλέπει κατάργηση όλων των επιδομάτων και παροχών που καταβάλλονται προς ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και αντικατάστασή τους με ένα ενιαίο «επίδομα φτώχειας». Αν υλοποιηθεί το σχέδιο αυτό, τότε εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, ανάπηροι, άνεργοι, γονείς φοιτητών σπουδαζόντων μακριά από τον τόπο μόνιμης διαμονής τους και άλλες κατηγορίες ευπαθών κοινωνικά ομάδων θα χάσουν οριστικά τα επιδόματα που λαμβάνουν από την 1η-1-2013. Τα επιδόματά τους (ΕΚΑΣ, τριτεκνικά, πολυτεκνικά, αναπηρικά, ανεργίας, φοιτητικά κ.λπ.) θα καταργηθούν και θα αντικατασταθούν από ένα ενιαίο «επίδομα φτώχειας», το οποίο θα καταβάλλεται με αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, ώστε να το εισπράττουν μόνο όσοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή όσοι έχουν ατομικό -πραγματικό ή τεκμαρτό- ετήσιο εισόδημα κάτω των 5.000 ή 6.000 ευρώ!
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου