ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ο λαός έχει πάντα δίκαιο

Γιατί οι εκλογές αυτές θα είναι μεταβατικές

Μοιραστείτε το στο facebook





Είναι τραγικό λάθος να επιτίθεται κανείς στους οπαδούς των νεόκοπων κομμάτων. Παράπονο εκφράζουν, πικρία και απογοήτευση για την στάση των μεγάλων κομμάτων εξουσίας... Και γιατί ούτε αυτοί πιστεύουν φυσικά ότι θα μας σώσουν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος. Να διαμαρτυρηθούν θέλουν και να προειδοποιήσουν εκείνους που κυβέρνησαν την Ελλάδα: «Αλλάξτε»

Θα είμαστε οι τελευταίοι που θα πούμε ότι «ο λαός δεν ξέρει τι ψηφίζει». Γιατί ο λαός είναι σοφός και ψηφίζει πάντα υπέρ των συμφερόντων του. Αυτά τουλάχιστον που θεωρεί αυτός ως συμφέροντά του. Αν τα κόμματα δεν καταφέρνουν να τον πείσουν να ψηφίσει διαφορετικά, είναι δική τους ευθύνη.

Οι εκλογές αυτές θα είναι οι τελευταίες εκλογές του παλιού κόσμου. Ένας νέος κόσμος θα ανατείλει την Δευτέρα. Το πολιτικό σύστημα κατέρρευσε υπό το βάρος των ανομημάτων του. Η νέα εποχή θα οδηγήσει αναπόφευκτα στο τέλος του πελατειακού κομματικού συστήματος και των κομματικών δεινοσαύρων που δυνάστευσαν τόσα χρόνια την ζωή μας. Ο πολιτικός χώρος θα αναδιαμορφωθεί πλήρως. Νέες πολιτικές δυνάμεις θα εμφανισθούν.

Σε πλήρη αντίθεση με την προηγούμενη μεταπολίτευση, κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ με την σύμπραξη της επίσημης Αριστεράς κατάφεραν να τιθασεύσουν και να ελέγξουν το λαϊκό κίνημα που είχε διαμορφωθεί στην αντίσταση κατά της χούντας, σήμερα ο καθοριστικότερος παράγων των εξελίξεων είναι ο λαός.

Ο λαός αυτός δεν παρασύρεται πλέον από διχαστικά διλήμματα. Ούτε απο ευκολόπεπτες προπαγάνδες. Γιατί η βασική αντίθεση στην σημερινή ελληνική κοινωνία δεν είναι πλέον ανάμεσα στην δεξιά και την αριστερά. Η βασική αντίθεση είναι ανάμεσα στην συντριπτική πλειοψηφία του λαού και την μικρή ελίτ του πλούτου και της διαπλοκής που επιμένει να “κυβερνά” τον τόπο.

Απέναντι σ΄ αυτή την ελίτ ορθώνει το ανάστημά της η «άλλη Ελλάδα». Η Ελλάδα του μόχθου, η Ελλάδα των απλών καθημερινών ανθρώπων που είδαν τα όνειρά τους να συντρίβονται, η Ελλάδα που αντιστέκεται.

Αυτή η Ελλάδα θα απαγγείλει την ετυμηγορία της Ιστορίας την Κυριακή. Κι αυτήν την Ελλάδα πρέπει να το καταλάβουν καλά σε όλα τα κόμματα, όσο είναι ακόμα καιρός.

Ισχύει ωστόσο πάντα ότι όταν το παλιό πεθαίνει, το νέο αργεί να γεννηθεί. Αυτό κατά την γνώμη μας ισχύει μέχρι στιγμής σε αυτήν την προεκλογική περίοδο. Ενώ δηλαδή τρέχουμε προς το αύριο, το τραίνο της ιστορίας επιχειρούν να το οδηγήσουν δυνάμεις του χθες. Ένα μεγάλο φάσμα κομμάτων και αποκομμάτων που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να θολώνουν τα νερά και να διευκολύνουν τα σχέδια της διαπλοκής που εξυπηρετούνται από τον κατακερματισμό της πολιτικής σκηνής.

Παράδειγμα το κόμμα του Καμμένου όπου μια ομάδα υπουργών και βουλευτών, λαμπρών εκπροσώπων του παλαιοκομματισμού και του συντεχνιασμού επιχειρούν να εκφράσουν την αγανάκτηση του κόσμου για το μνημόνιο και την πικρία μερίδας της βάσης της ΝΔ.

Παράδειγμα η Χρυσή Αυγή – αν είναι δυνατόν να μπει στην Βουλή των Ελλήνων ένα φασιστικό κόμμα που εκμεταλλεύεται την αγωνία των πιο λούμπεν λαϊκών στρωμάτων από τη εγκληματικότητα και την λαθρομετανάστευση.

Άλλο παράδειγμα , και κορυφαίο, η Αριστερά που από στυλοβάτης και αρωγός της άρχουσας τάξης τόσο χρόνια , εμφανίζεται τώρα ως «αντιμνημονιακή» και «επαναστατική» δύναμη. Η Αριστερά που συνέβαλε στην διάλυση της εθνικής μας Παιδείας, στην άλωση των πανεπιστημίων από τους κουκουλοφόρους, που συνήργησε με τη Νέα Τάξη στην αλλοίωση του εθνικού ιστού με την λαθρομετανάστευση, που κατακρεούργησε τον Πολιτισμό μας, επιχειρεί τώρα να μας πείσει ότι μπορεί να κυβερνήσει με τον κ. Καμμένο και τον κ. Δημαρά.

Μόνος ένας πολιτικά τυφλός ή ανίδεος δεν βλέπει ότι η τεράστια δυναμική που απελευθέρωσε το κίνημα των Αγανακτισμένων ευνουχίσθηκε και αλλοιώθηκε στα πολιτικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα, της κ. Παπαρήγα και τους κ. Καμμένου.

Είναι αστείο και να το … σκέφτεται κανείς ότι ο κ. Καμμένος ή ο κ. Τσίπρας μπορεί να αλλάξει την κατάσταση και να μας απαλλάξει από τα μνημόνια. Μετά τις εκλογές θα έλθει η ώρα της εκπλήρωσης των υποσχέσεων. Και είναι περίπου βέβαιον ότι όλα αυτά τα “αντιμνημονιακά» κόμματα που εμφανίζουν τώρα μια μεγάλη δυναμική, υποσχόμενα τα πάντα, θα πέσουν μετά τις εκλογές σε βαθιά κρίση. Όχι μόνο επειδή θα διαψεύσουν τις προσδοκίες που καλλιέργησαν, αλλά και επειδή δεν θα μπορούν να διαχειριστούν την δύναμη που απέκτησαν. Επειδή δεν θα μπορούν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, δεξιοί και αριστεροί δήθεν “αντιμνημονιακοί”

Ποιοι όμως, ή ποιος, θα εκφράσουν τότε την αντιμνημονιακή και πατριωτική μερίδα του ελληνικού λαού που θα τους ψηφίσει; Πόσο η μετεκλογική κατάσταση θα επηρεάσει τη ΝΔ δεδομένου ότι αυτή υφίσταται μέχρι στιγμής την μεγαλύτερη επίθεση από τα λεγόμενα «αντιμνημονιακά» κόμματα, που επί της ουσίας ενεργούν ως “αντισαμαρικό μέτωπο”; Τι θα γίνει στον χώρο της κεντροαριστεράς με το ΠΑΣΟΚ διαλυμένο;

Γι αυτό λέμε ότι με βάση κι αυτά που δείχνουν μέχρι στιγμής οι δημοσκοπήσεις οι εκλογές αυτές θα είναι μεταβατικές και ότι ακολουθήσει μια ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού που θα επιβεβαιωθεί με νέες εκλογές.

Αναγκαία συνθήκη για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια και τους δανειστές είναι η ενίσχυση του εθνικού κράτους, ή πραγματική εθνική ανεξαρτησία. Μόνο μια Ελλάδα ισχυρή μπορεί να ανατρέψει τις υπάρχουσες ισορροπίες και δουλείες. Ισχυρή Ελλάδα όμως δεν μπορεί να υπάρξει με ένα σάπιο κράτος και ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Απαιτείται πρώτα απ΄ όλα όραμα και ηγεσία.

Τα μάτια όλων είναι πλέον στραμμένα στον Σαμαρά. Διότι μόνο αυτός απέδειξε ότι διαθέτει όραμα και σχέδιο.

Δεν είναι ώρα για κριτική. Θα έχουμε όλα το χρόνο δικό μας από Δευτέρα για να επισημάνουμε τα λάθη, τις αδυναμίες και τις ανεπάρκειες της ΝΔ. Αυτήν την ώρα προέχει η μάχη για τις εκλογές.

Γράψαμε κι άλλη φορά ότι ο ρόλος που επέλεξε για τον εαυτό του ο Σαμαράς δεν ήταν αυτός του «επίδοξου ηγέτη των συγκυριών» αλλά ενός «σύγχρονου ηγέτη της μορφοποίησης» μιας κοινωνίας σε παρακμή. Μέσα από επώδυνες πολιτικές επιλογές, με βαθιά επίγνωση του κοινού καλού και το δικό του timing, πιστεύουμε σταθερά ότι ενεργεί με γνώμονα μόνο το καλό του Έθνους.

Πρέπει ωστόσο να αντιληφθεί και ο ίδιος ότι επιβάλλεται η άμεση επανεκκίνηση εκείνων των μηχανισμών που θα αναγεννήσουν την ελληνική κοινωνία.

Η ΝΔ τελειώνει μαζί με την Μεταπολίτευση του 74 την Κυριακή το βράδυ. Μόνο ως όχημα για την επανίδρυση της παράταξης και εγκαθίδρυση της Νέας Μεταπολίτευσης μπορεί να χρησιμεύσει πλέον.

Και όσο πιο δυνατός βγει ο Σαμαράς από αυτήν την εκλογική μάχη, τόσο πιο ισχυρές θα είναι οι δυνάμεις της αλλαγής και αδύναμες οι δυνάμεις της σύγχυσης και τους αποπροσανατολισμού από το πραγματικό πατριωτικό καθήκον.
FactorX

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου