ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ντόρα Μάνος και … “ΑΚΟΕ”

Μοιραστείτε το στο facebook




Σωστά απάντησε ο Αντώνης Σαμαράς στην «απειλή» σύστασης ενός αριστερού «αντιμνημονιακού μετώπου» με το πρόταγμα ενός κεντροδεξιού, φιλοευρωπαικού μετώπου...
Φιλοευρωπαικου ομως. Οχι…φιλομνημονιακού!

Δυστυχώς η πρόσκληση προς την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Στέφανο Μάνο, είχε ακριβώς αυτόν τον λανθασμένο συμβολισμό. Και είναι βέβαιον ότι αν η Νέα Δημοκρατία «χτιστεί» στην προσλαμβάνουσα παράσταση του κόσμου ως ένα «φιλομνημονιακό» κόμμα θα απωλέσει ακόμη και τα χαμηλά ποσοστά της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης.

Η μεν κυρία Μπακογιάννη αποδοκιμάστηκε από το εκλογικό σώμα και παρά τις ισχυρές δεξαμενές ψήφων στην Κρήτη και την Θράκη, δεν κατάφερε να περάσει τον πήχη εισόδου στη βουλή, ακριβώς λόγω της άκριτης φιλομνημονιακής της προσήλωσης.

Ο δε κύριος Μάνος, γνωστός γυρολόγος της πολιτικής σκηνής, κατάφερε να ανεβάσει τα…μη ανιχνεύσιμα ποσοστά του, όταν συνέπραξε με τον αμφιλεγόμενο Γρηγόρη Βαλλιανάτο, πρώην στυλίστα του Γιώργου Παπανδρέου(!) και γνωστό ομοφυλόφιλο ακτιβιστή. Κανείς βεβαίως δεν απαγορεύει στους gay να εκφράζονται(και) πολιτικά. Αλλά η ψήφος στο πρόσωπο του κυρίου Βαλλιανάτου, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί ως…κεντροδεξιά!

Το προσκλητήριο επομένως, στο βαθμό που προσωποποιήθηκε σε αυτό το επίπεδο, πιθανόν να αποβεί και αρνητικό για τα εκλογικά ποσοστά της ΝΔ. Κανείς δεν θα μπορούσε να απορρίψει εκ των προτέρων ως μελλοντικό κυβερνητικό εταίρο ένα μικρότερο νεοφιλεύθερο κόμμα που θα σχηματισθεί από τους δύο βετεράνους πολιτικούς. Αλλά η ενσωμάτωση τους στη Νέα Δημοκρατία εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους. Γιατί σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται την αλγεβρική ενσωμάτωση των ποσοστών τους.

Ο κ.Μάνος είναι γνωστό από ποιά πρόσωπα περιβάλλεται. Φανταστείτε λίγες μέρες πριν τις εκλογές, την κυρία Μιράντα Ξαφά, βασική συνεργάτη του και ταυτισμένη επίσης με την οικογένεια Μητσοτάκη, να εξηγεί απο τηλεοράσεως την ανάγκη 200 χιλιάδων απολύσεων στο δημόσιο! Αυτό θα συνιστούσε όφελος ή ζημία για τη Νέα Δημοκρατία;

Διαφορετική ασφαλώς είναι η περίπτωση Καρατζαφέρη. Γιατί ουδέποτε επιχείρησε να εμφανιστεί ως εκφραστής νεοφιλελεύθερων απόψεων. Εκπρόσωπος της λαικής δεξιάς(άντε και…ακροδεξιάς)είναι και παρά τις οβιδιακές του μεταμορφώσεις κατήγγειλε το δεύτερο μνημόνιο με ένα ενδιαφέρον και αρκετά τεκμηριωμένο σκεπτικό. Δεν μπορώ να σταθμίσω τι θα προσέθετε ο ίδιος ως προσωπικότητα στη ΝΔ, αλλά το σχεδόν τρία τοις εκατό των ψηφοφόρων του, επαναπατριζεται εύκολα, μπροστά στον κίνδυνο επικράτησης αριστερών και αντιευρωπαικών δυνάμεων.

Ευτυχώς λοιπόν, που η πρόσκληση προς το δίδυμο «Ντόρας-Μάνου», φαίνεται να πέφτει στο κενό, καθώς φαίνεται να αποφασίζουν(αν καταφέρουν να βάλουν στην άκρη τον πολιτικό τους εγωισμό)κοινή κάθοδο στις εκλογές. Και υπό αυτές τις συνθήκες, μπορεί αποβούν χρήσιμοι στο μέλλον για την συγκρότηση ενός φιλοευρωπαικού κυβερνητικού σχηματισμού. Αν και εφόσον βέβαια, διαθέτουν κοινοβουλευτικές έδρες για να συνεισφέρουν…

Γιώργος Χαρβαλιάς

1 σχόλιο:

  1. "Αυτό θα συνιστούσε όφελος ή ζημία για τη Νέα Δημοκρατία;"

    Για το όφελος της Νέας Δημοκρατίας και για το όφελος του ΠΑΣΟΚ έπαθε ζημία η χώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή