ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Το ΠΑΣΟΚ φοβάται επιστροφή Καραμανλή

Μοιραστείτε το στο facebook




Με ανάμεικτα συναισθήματα παρακολουθούν στο ΠΑΣΟΚ τις εκλογικές επιδόσεις της Νέας Δημοκρατίας αλλά και τις παρασκηνιακές κινήσεις και ζυμώσεις που συντελούνται...
Σύμφωνα με το περιοδικό «Επίκαιρα», οι επιτελείς της Ιπποκράτους εκτιμούν ότι «ο μεγάλος ηττημένος αυτών των εκλογών είναι ο Σαμαράς», θυμίζοντας ότι προκάλεσε τις εκλογές, πίεζε γι’ αυτές και ζητούσε αυτοδυναμία, καταλήγοντας να καταγράψει ιστορική υποχώρηση των εκλογικών ποσοστών της ΝΔ κάτω από 19%.

Εκτιμούν επίσης ότι ο Αντώνης Σαμαράς «έβγαλε τα μάτια του μόνος του» με τις διαρκείς «κωλοτούμπες» στην αρχική του στρατηγική αλλά και την αποστασιοποίηση του από τον κρίσιμο και εκλογικά ζωτικό «μεσαίο χώρο». «Οι χειρισμοί Σαμαρά ήταν καταστροφικοί για τη ΝΔ αλλά και για το δικομματισμό», έλεγαν χαρακτηριστικά παραπέμποντας και σε άλλες κινήσεις του προέδρου της «γαλάζιας» παράταξης που οδήγησαν στον πολυκερματισμό του κεντροδεξιού ακροατηρίου, όπως η διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη επειδή υπερψήφισε το πρώτο μνημόνιο κι ενώ στη συνέχεια το ίδιο έκανε και ο κ. Σαμαράς.

Κάπου εδώ, όμως, τελειώνει η ικανοποίηση και ξεκινά ο σκεπτικισμός για το ΠΑΣΟΚ. Κυρίως λόγω των εσωτερικών διεργασιών που συντελούνται στο χώρο της Κεντροδεξιάς. Πληροφορίες στην Ιπποκράτους, σύμφωνα με το περιοδικό, αναφέρουν ότι υπάρχει έντονη δυσφορία σε στελέχη που είτε εξελέγησαν βουλευτές είτε έμειναν εκτός Βουλής και ανήκουν στην «καραμανλική» πτέρυγα της ΝΔ. «Κάποιοι βύθισαν τη ΝΔ στον ιστορικό της πάτο», έγραψε στο twitter του ο Ευάγγελος Αντώναρος…

Στο ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείουν ένα προνουντσιαμέντο εναντίον του κ. Σαμαρά σε εύλογο χρόνο. Αντιμετωπίζουν δε με έντονο προβληματισμό και ανησυχία τα σενάρια που έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται παρασκηνιακά για το μεγάλο «comeback» του Κώστα Καραμανλή.

Σε μια τέτοια περίπτωση – έστω και υποθετική-, τυχόν επανένωση των ψηφίδων της Κεντροδεξιάς θα καθιστούσε το ΠΑΣΟΚ εξαιρετικά ευάλωτο.

Γιατί ανησυχούν στο ΠΑΣΟΚ
Κινήσεις όπως σάλπισμα επιστροφής των διαγραφέντων, της Ντόρας Μπακογιάννη, του Στέφανου Μάνου, ακόμη και του Γιώργου Καρατζαφέρη, θα μπορούσαν δυνητικά να φέρουν επανασυγκρότηση ισχυρού ρεύματος του «μεσαίου χώρου».
Με τον ΣΥΡΙΖΑ εξ αριστερών του, που φιλοδοξεί να μετατραπεί στο νέο εκφραστή της Κεντροαριστεράς, και με επανενωμένη την Κεντροδεξιά, το ΠΑΣΟΚ, αποδυναμωμένο, θα μπορούσε να μετατραπεί σε «σάντουιτς», να συμπιεστεί η εκλογική του επιρροή και να συρρικνωθεί έτι περαιτέρω ως πολιτικό μέγεθος- ένα εφιαλτικό σενάριο για την Ιπποκράτους.

Δεν διαλάθει της προσοχής των επιτελών του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι αυτό το «σάλπισμα επανένωσης» πιθανότατα να προλάβει να το κάνει και ο νυν πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ως εκ τούτου επιχειρούν να βρουν «αντίδοτο» για μια τέτοια προοπτική.

Απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ έχει καταδείξει ότι προκρίνει τη στρατηγική της «ενσωμάτωσης στο σύστημα». Θεωρούν ότι είναι ένα κόμμα με πολλαπλές αντιφάσεις, λόγω των διαφορετικών τάσεων που ενυπάρχουν στο συγκεκριμένο κομματικό σχήμα. Για το λόγο αυτό εκπονήθηκε ως τακτική η προσπάθεια να πείσουν τον Αλέξη Τσίπρα να μετάσχει σε μια κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» ως δεύτερο κόμμα, προκειμένου να γίνει σεβαστή η τάση του εκλογικού σώματος.

Ωστόσο, αυτό που φοβίζει την Ιπποκράτους είναι η αναφορά του κ. Τσίπρα το ίδιο βράδυ των εκλογών, ότι θα προχωρήσει σε ανασυγκρότηση και επανίδρυση «στην κατεύθυνση μιας μεγάλης μαζικής λαϊκής και δημοκρατικής παράταξης της Αριστεράς».

Είναι προφανές ότι μια τέτοια κίνηση σηματοδοτεί τη μετατροπή του πολυσχιδούς σχηματισμού που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό κόμμα προοπτικής, ενώ στοχεύει προφανώς και στις επόμενες εκλογές. Ως εκ τούτου, αναζητούνται και εδώ τρόποι αντίδρασης από την Ιπποκράτους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου