ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ο κ. Τσίπρας μπέρδεψε το Προεδρικό με το δεκαπενταμελές

Μοιραστείτε το στο facebook






Διαβάζοντας κανείς τα πρακτικά που έδωσε στη δημοσιότητα η Προεδρία της Δημοκρατίας μπορεί να αντιληφθεί τους πραγματικούς υπαίτιους της ακυβερνησίας όπως και το γεγονός ότι..
η αλαζονεία είναι ο χειρότερος σύμβουλος για έναν πολιτικό αρχηγό.

Κι εκεί που μέχρι τώρα αλαζονική στάση είχε πάντα ο Ευ. Βενιζέλος, από τη συνάντηση αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο Αλέξης Τσίπρας αντιμετώπισε ακόμη και τον Κ. Παπούλια με απίστευτα σκληρό τρόπο, στα όρια της αγένειας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια αποστροφή του λόγου ο Πρόεδρος είπε ότι «έτσι τέλειωσε και ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος» θέλοντας προφανώς να αποφορτίσει το κλίμα.

Αμέσως τον έκοψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε: Θα μας πείτε άλλη φορά για το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κ. Πρόεδρε. Ο διάλογος είναι ο εξής:

ΑΛΕΞIOΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς):Υποθέτω ότι μετά τον κ. Σαμαρά αρχίζει ο δεύτερος γύρος τοποθετήσεων.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Ελπίζω να μη φθάσουμε και σε τρίτο. 14

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος):Έχουμε «τα όπλα παρά πόδα».

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Έτσι έληξε και ο Δεύτερος Παγκόσμιος.

ΑΛΕΞIOΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς): Θα μας εξηγήσετε άλλη στιγμή πώς έληξε ο Δεύτερος Παγκόσμιος.

Επίσης, είχαν έναν έντονο διάλογο για τις νέες εκλογές με τον κ. Τσίπρα να λέει ότι δεν είναι και εθνική καταστροφή. Κι όταν ο κ. Πρόεδρος τον ρώτησε αν είναι σύμφωνος με τις γενικές εκλογές ο κ. Τσίπρας είπε:

«Μη διαστρεβλώνετε αυτά που λέω. Λέμε ότι η κρίση του λαού και η λαϊκή ετυμηγορία δεν είναι εθνική καταστροφή. Όλα τα επιμέρους… »

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Με συγχωρείτε, να το διατυπώσω όπως το κατάλαβα. Άρα, μπορούμε να πάμε σε γενικές εκλογές.

ΑΛΕΞIOΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς): Σας είπα ότι αν διαπιστώσετε πως δεν υπάρχει δυνατότητα διαμόρφωσης κυβέρνησης -νομίζω ότι ήμουν σαφής σε όλα όσα είπα πιο πριν- θεωρούμε ότι η κρίση του λαού και η λαϊκή ετυμηγορία δεν εγκυμονεί κινδύνους.

Εριστικός ήταν ο κ. Τσίπρας και με τον Αντώνη Σαμαρά, ειδικά όταν ο τελευταίος του είπε ότι ζητά το ανέφικτο, δηλαδή μια αμιγώς αριστερή κυβέρνηση.

Μόνο ο Βενιζέλος έδειχνε να συμφωνεί σε πολλά σημεία με τον Τσίπρα, λες και ήθελε ν συγκροτήσει την κεντροαριστερή παράταξη. Γενικώς, όμως ο κ. Βενιζέλος ήταν με ψαλιδισμένα φτερά.

Ιδιαίτερη σημασία έχει τέλος να επισημάνουμε την υπόσχεση του κ. Παπούλια ότι θα ζητήσει γραπτό σημείωμα του κ. Παπαδήμου για το αν πρέπει ή όχι να πληρωθεί το ομόλογο που λήγει. Όλοι συμφώνησαν στη γραπτή ενημέρωση, αλλά δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Παπαδήμος ανταποκρίθηκε. Πάντως, ο κ. Bενιζέλος είχε τη γνώμη ότι δεν έπρεπε να πληρωθεί.
Διαβάστε τα πρακτικά ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου