ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Άφιξη πρωταθλητών Ευρώπης!

Μοιραστείτε το στο facebook
 




Λίγο μετά τις 17:00 είναι προγραμματισμένη η άφιξη της ομάδας Ολυμπιακού από την Κωνσταντινούπολη και αναμένεται να γίνει δεκτή από πλήθος κόσμου στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" μετά τον..

χθεσινό της θρίαμβο με 62-61 επί της πανίσχυρης ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τελικό της Euroleague.

Αρχικά η αποστολή αναμένετο να φθάσει στις 11:00 του πρωί στην Αθήνα αλλά αποφασίστηκε από την διοίκηση της ΚΑΕ να πάει η ομάδα στο Πατριαρχείο της Πόλης και γι' αυτό το λόγο θα καθυστηρήσει η επιστροφή της στα πάτρια εδάφη.


Οι ερυθρόλευκοι ταξίδεψαν στην Τουρκία ως το μεγάλο αουτσάιντερ και ανέτρεψαν όλα τα προγνωστικά καθώς βρέθηκαν να φτάνουν στον τελικό -κερδίζοντας την Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό- και να... δαμάζουν το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, ανατρέποντας μια διαφορά 19 πόντων με την οποία έχαναν 12 λεπτά πριν το φινάλε (53-34).


Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς σήκωσαν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους το βαρύτιμο τρόπαιο στον αγωνιστικό χώρο του Σινάν Ερντέν και αποθεώθηκαν από τους 3.500 οπαδούς τους που βρίσκονταν στις κερκίδες.


Πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά αναδείχθηκε ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος έγινε ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ που με τη φανέλα δύο ομάδων -του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού- έχει κερδίσει Final 4 και ευρωπαϊκό τρόπαιο κατακτώντας παράλληλα και τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη στην ίδια διοργάνωση.


Το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν πολύ νευρικό και για τις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να κάνει κακές επιλογές στην επίθεση. Στο δεύτερο δεκάλεπτο συνεχίστηκαν οι κακές επιλογές στην επίθεση από τους "ερυθρόλευκους", με τον Τεόντοσιτς ωστόσο στο μέσον της περιόδου να μειώνει με ένα σερί από τρίποντα, και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 34-20 υπέρ των Ρώσων.


Στο τρίτο δεκάλεπτο η ΤΣΣΚΑ έφυγε μπροστά με τη μεγαλύτερη διαφορά στην αναμέτρηση (+19 πόντους). Τελικά, και με το τρίποντο του Μάντζαρη στην εκπνοή του δεκαλέπτου, το σκορ διαμορφώθηκε στο 53-40.


Το καλύτερο πρόσωπο επεφύλαξε ο Ολυμπιακός στο τέταρτο δεκάλεπτο, γράφοντας ένα σερί 11-0 και επιδεικνύοντας πολύ καλή άμυνα. Η διαφορά μειώθηκε στους 2 πόντους (60-58) με καλάθι του Πρίντεζη περίπου ένα λεπτό πριν από το τέλος και 10'' πριν το σφύριγμα στον 1 πόντο (61-60) με τις εύστοχες βολές του Παπανικολάου μετά το φάουλ από τον Τεόντοσιτς.


Τελικά, μετά τις άστοχες βολές του Σισκάουσκας, η μοίρα του αγώνα πέρασε στα χέρια των παικτών του Ντούσα Ίβκοβιτς με τον Βασίλη Σπανούλη να τραβάει πάνω του όλη την άμυνα της ΤΣΣΚΑ και να πασάρει την κατάλληλη στιγμή στον Πρίντεζη που έκανε στην εκπνοή το 61-62 και έφερε τους Πειραιώτες στην κορυφή της Ευρώπης.


Με την λήξη του τελικού, χιλιάδες οπαδοί του Ολυμπιακού συνέρρευσαν στο Πασαλιμάνι και τους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά για να γιορτάσουν την κατάκτηση της Euroleague που ήρθε με μια ανατροπή η οποία θα μείνει στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Video από τον αγώνα δείτε ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου