ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Τζήμερος, ή “G-parte”, όπως λέμε Βοναπάρτης







Πριν από τις εκλογές κυκλοφορούσε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ένα μήνυμα πολιτικού περιεχομένου που μετά από μια σύντομη εισαγωγή (“Νομίζω ότι είναι μια..
αρκετά καλή πρόταση για τις εκλογές!!!”) παρέπεμπε τους παραλήπτες του στο site της “Δημιουργίας ξανά!”. Ως κεντρικά συνθήματα εκεί υπάρχουν το «πολιτική χωρίς πολιτικούς» και «Ανάπτυξη, Αξιοκρατία, Δικαιοσύνη, Ασφάλεια»..


Τα θυμηθήκαμε όλα αυτά καθώς διαβάζουμε πως:


«Πέντε μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και ο αντιπρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία, Ξανά!» παραιτήθηκαν επειδή διαφωνούν με τη συνεργασία με τη Δράση του Στέφανου Μάνου. Ο αντιπροέδρος Κωνσταντίνος Λουκόπουλος και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, Βασίλης Δρακονταειδής, Ειρήνη Σφακιανάκη, Τάσος Τσάμης, Θεόδωρος Πολυζωϊδης και Ευτυχία Γιαννούλη παραιτήθηκαν αλλά παραμένουν μέλη του κόμματος.»


Προφανώς και η απόφαση για συνεργασία ελήφθη κάτω από πλέριες δημοκρατικές διαδικασίες. Έτσι αποφάσισε ο αρχηγός…


Ο Θάνος Τζήμερος δήλωσε τα εξής: «Η διαφωνία για την προεκλογική στρατηγική, δεν αλλάζει σε τίποτε τα συναισθήματα φιλίας και εκτίμησης που έχω για τους μέχρι χθες στενούς μου συνεργάτες. Είμαι σίγουρος ότι θα ξαναδουλέψουμε μαζί, πολύ σύντομα».


Αν είναι τόσο φίλοι να διατηρήσουν τις κοινωνικές τους σχέσεις και να μην μας κουράζουν με τις υποψηφιότητες τους, θα έλεγε κάποιος κακεντρεχής, αλλά ο ψηφοφόρος που ελπίζει στο «νέο, άσπιλο και αμόλυντο» στοιχείο στην πολιτική, συνεχίζει την ανάγνωση της δήλωσης:


«Σέβομαι την διαφορετική πολιτική τους αντίληψη, ωστόσο θέλω να επισημάνω, ακόμα μια φορά, πως από δω και μπρος η μόνη πολιτική «κουλτούρα» που μπορεί να παράγει λύσεις είναι αυτή των συνεργασιών. Η Ελλάδα καταρρέει, η οικονομία κινείται σε «σπιράλ θανάτου» και κανένας μας δεν έχει την πολυτέλεια να αναγάγει σε μείζον θέμα το «φύλο των αγγέλων» όπως οι Βυζαντινοί λίγες ώρες πριν την Άλωση. Άλλωστε συνεργασία δεν σημαίνει ταύτιση».


Σε τι θα βοηθήσει η όποια συνεργασία της «Δημιουργίας Ξανά» την Ελλάδα, δεν έχει διευκρινισθεί. Θα σχηματίσει Κυβέρνηση ο κ. Τζημερος, θα αυτοπροταθεί για Πρωθυπουργός, άγνωστο. Πρόκειται για έναν ακόμη αυτόκλητο σωτήρα, που πριν σώσει τη χώρα θα επιδιώξει να σώσει τον εαυτό του; Είναι τόση η ζέση του, που με τον ποιον θα συνεργαστεί ανάγεται σε εντελώς δευτερεύων ζήτημα! Το παν είναι η βουλευτική καρέκλα, άντε και με κάποια καλή καραμπόλα και διαπραγμάτευση και η Υπουργική.


Η ιστορική δήλωση ολοκληρώνεται με πανηγυρικό τρόπο: «Η «Δημιουργία, ξανά!» είναι ένα αυτόνομο κόμμα, όπως και η Δράση, δεν συμφωνούμε σε όλα, διατηρούμε την αυτοτέλειά μας, και τώρα και μετά τις εκλογές, όμως προωθούμε από κοινού την βασική «πλατφόρμα» μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη επειγόντως η Ελληνική οικονομία. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται οι εκπρόσωποι του ορθολογισμού και του κοινού νου να βρίσκονται στην επόμενη Βουλή, άρα να ξεπεράσουν το όριο του 3%, αθροίζοντας τις δυνάμεις τους. Δεν πρόκειται για πολιτική φιλοσοφία, αλλά για απλή αριθμητική».


Πρόκειται για την «αυτοκρατορική λογική» που εισάγει ο κ. Τζήμερος (G-parte, όπως λέμε Βοναπάρτης). Δηλαδή τα υπόλοιπα κόμματα που θα μπουν στη Βουλή είναι οι δυνάμεις του παραλογισμού;


Η τελευταία πρόταση κρύβει όλο το πολιτικό όραμα «των νέων πολιτικών», που δεν είναι «παλαιοκομματικοί»: Τα πάντα για τα ψηφαλάκια. Και οι ψηφοφόροι αναμένει να συμπεριφερθούν ως πρόβατα…


Εκεί που ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο φέρελπις πολιτικός ήταν η δήλωση για παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη του Άκη.


Βασικά δεν πρόλαβε να παραστεί ως υπεράσπιση στην επανάληψη της δίκης του Σωκράτη, που διεξήχθη πριν από λίγες μέρες.


Ο «εσύ σούπερσταρ» ήταν ο μόνος πριν από τον κ. Τζήμερο που εισήγαγε «καινά δαιμόνια» στον πολιτικό βίο…


Μ.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου