ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Το δύσκολο έργο του υπουργού Εθνικής Άμυνας

Μοιραστείτε το στο facebook






Είναι σημαντικό ο νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας να πάρει τον έλεγχο της κατάστασης  και την πλήρη ευθύνη για το παρόν και το μέλλον των Ε.Δ σε αυτή τη κρίσιμη φάση που περνάει η χώρα...

 Η τοποθέτηση στο Υπουργείο ως πολιτικών προισταμένων δύο πρώην  στρατιωτικών, του κ. Καράμπελα (προερχόμενου από τον τομέα Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ και στενός συνεργάτης του κ. Βαρβιτσιώτη) και του κ. Ελευσινιώτη, πρώην Α/ΓΕΝ (προταθείς από τον κ. Βενιζέλο και στενός συνεργάτης του κ. Τραγάκη στη Β’ Πειραιώς !!!) έχει πλεονεκτήματα αλλά και πολλά μειονεκτήματα.
Στα πλεονεκτήματα μπορούν να καταγραφούν η γνώση προβλημάτων που αντιμετώπιζαν οι Ε.Δ, τουλάχιστον εκεί που τα είχαν αφήσει,  μερικά από τα οποία θα μπορούν βραχυπρόθεσμα να τα αντιμετωπίσουν.
Στα μειονεκτήματα εντάσσεται η κουλτούρα του στρατιωτικού που φέρουν, η οποία μπορεί να τους οδηγήσει στην αντιμετώπιση των θεμάτων κάτω και από το επίπεδο των Αρχηγών, αφού γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και θα είναι μεγάλος ο πειρασμός αλλά πιθανόν και η παρακίνηση από δικά τους πρόωπα να εμπλακούν σε επιμέρους θέματα και διαφορές ή να βγάλουν και διάφορα βιώματα.
Επίσης σε σοβαρό μειονέκτημα μπορεί να αναδειχθεί η αδυναμία προσαρμογής στο ρόλο τους  για  την αντιμετώπιση των ευθυνών τους αλλά και τον χειρισμό κρίσεων και  προβλημάτων  από πολιτικής σκοπιάς σε μία εποχή  που αποτελεί πρωταρχικής σημασίας απαίτηση το κοινωνικό πρόσωπο της εξουσίας, λόγω της υπερβολικής ευαισθητοποίησης  του προσωπικού των Ε.Δ και  της κοινής γνώμης σε συμπεριφορές «καραβανάδων»,  ιδιαίτερα σε καθημερινά προβλήματα.
Παρά το γεγονός ότι η τοποθέτησή τους είναι μία αναγνώριση εκ μέρους του κ. Σαμαρά στο πρόσωπο όλων των στρατιωτικών, σε κάθε περίπτωση δεν φαίνεται πιθανόν αυτοί οι  δύο απόστρατοι  να είναι σε θέση να υποκαταστήσουν  τον μεγάλο αριθμό ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών που οδήγησε σε αποστρατεία σε μικρό χρονικό διάστημα η αλόγιστη κομματική συμπεριφορά των πράσινων εγκάθετων με αποκορύφωμα τις κρίσεις Αρχηγών του κ. Μπεγλίτη.
Η τοποθέτηση των δύο αυτών  αποστράτων, που είχαν αποστρατευθεί το 2006 (ο κ. Καράμπελας) και το 2011 (ο κ. Ελευσινιώτης) σε καμμία περίπτωση δεν αίρει τις αδικίες που έχει δεσμευθεί να αποκαταστήσει ο κ. Σαμαράς και σε καμμία περίπτωση δεν δύναται να αντικαταστήσουν στην ουσία αλλά  και στη συνείδηση του προσωπικού, τους προαναφερθέντες άδικα απομακρυνθέντες αξιωματικούς.
Είναι  στο χέρι του κ. Παναγιωτόπουλου να δώσει τον πολιτικό προσανατολισμό και το βηματισμό του Υπουργείου . Με δικούς του ανθρώπους , με δικές του αποφάσεις, χωρίς εξαρτήσεις και βιώματα από το παρελθόν  σε αγαστή βεβαίως συνεργασία με τους πολιτικούς του υφισταμένους , ώστε να έχει και την αποκλειστική ευθύνη για το αποτέλεσμα , θετικό ή αρνητικό. Έχει όλες τις προυποθέσεις  να αφήσει το όνομα του με μεγάλα γράμματα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Δεν θα πρέπει να το διακινδυνέψει.
Προς τούτο φρονούμε ότι ο νέος υπουργός θα πρέπει άμεσα να άρει κάθε  υπουργική απόφαση η οποία εξουσιοδοτεί αρχηγούς ή υπαρχηγούς να υπογράφουν μεταθέσεις κατώτερων αξιωματικών (Λογαγός και κάτω), καθώς και υπαξιωματικών/ στρατευσίμων, που αποτελούν και το μεγαλύτερο αριθμό του  προσωπικού. Θα πρέπει να πάρει τον πλήρη έλεγχο ώστε να μην ασκήσουν πολιτική ούτε ο υφιστάμενος πασοκικός μηχναισμός, ούτε οι διάφοροι εγκάθετοι, μέχρις ότου αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο.
Θα πρέπει επίσης να στελεχώσει άμεσα τις αρμόδιες διευθύνσεις προσωπικού των Κλάδων με αξιωματικούς/ υπαξιωματικούς της εμπιστοσύνης του, ώστε να διαχειριστούν στο πιεστικά μικρό χρονικό διάστημα κρίσεις, μεταθέσεις, τοποθετήσεις εξωτερικού και  θέσεις ευθύνης.
Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου