ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Βενιζέλος και Κουβέλης συνεχίζουν να …”σφυρίζουν κλέφτικα”






Τρεις ώρες περίπου κράτησε η χθεσινή συνάντηση των αρχηγών των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, με αντικείμενο τα μέτρα των..
11,5 δισ. ευρώ που θα παρουσιάσει αύριο στους εκπροσώπους της τρόικας ο πρωθυπουργός. Η συζήτηση των τριών αρχηγών έγινε σε «κλίμα συνεργασίας» όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Κουβέλης εξερχόμενος. Στη συνάντηση, παρών ήταν και ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης, ο οποίος απεχώρησε από το πρωθυπουργικό γραφείο γύρω στις 4 το μεσημέρι και πριν ολοκληρωθεί η συνάντηση των τριών αρχηγών. Σήμερα, στις 11:00, ο κ. Σαμαράς θα δεχτεί στο τους εκπροσώπους της Τρόικας.


Κατά τα άλλα, την ώρα που η κυβέρνηση αγωνίζεται να ανακτήσει την αναξιοπιστία της –αυτή που απώλεσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις- και να φτιάξει ένα εξορθολογισμένο ως προς τις δαπάνες και κοινωνικά δίκαιο ως προς τις περικοπές πακέτο μέτρων, οι δυο εταίροι της κυβέρνησης σφυρίζουν… κλέφτικα. Και ο καθένας τον δικό του σκοπό…


Ο μεν Βενιζέλος, ξέχασε κιόλας ότι ήταν υπουργός Οικονομικών και συνδιαμορφωτής της σημερινής κατάστασης, και το παίζει ο καλός εταίρος. Αυτή τη φορά δεν εμφανίστηκε «υπέρμαχος» των κοινωνικά δίκαιων μέτρων όπως διέρρεε μετά τις προηγούμενες συναντήσεις, αλλά έριξε τη μπάλα στην εξέδρα. Όπως είπε, “πρέπει να αλλάξει το οικονομικό κλίμα αλλά και το επικοινωνιακό πλαίσιο που υπάρχει για την Ελλάδα. Δεν μπορούμε να έχουμε διαρκώς δηλώσεις για το εάν η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ. Αυτό λειτουργεί αρνητικά για άλλες χώρες που βρίσκονται σε κρίση και ακυρώνει τις προσπάθειες του ελληνικού λαού. Αν υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι πρέπει η Ελλάδα να γίνει Ιφιγένεια (και μάλλον υπάρχουν) ώστε να φυσήξει ούριος άνεμος στα πανιά της ευρωζώνης κάνουν λάθος“.
Επίσης, ζήτησε παράταση του χρόνου προσαρμογής για να πετύχουμε μείωση των ελλειμμάτων και ανάπτυξη, γιατί -όπως τόνισε- τα δημοσιονομικά μέτρα των 11,5 δισ. μπορούν να αποδώσουν μόνο έτσι.


Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι «τα μέτρα πρέπει να είναι δίκαια», επισημαίνοντας ότι «η πραγματικότητα είναι δύσκολη αλλά η κοινωνία δεν αντέχει άλλο να ματώνει”. Ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ είπε ακόμη ότι «οριζόντιες εφαρμογές μέτρων δεν θα υπάρξουν», και σημείωσε ότι θα πρέπει να ληφθούν δίκαια μέτρα.
Βενιζέλος και Κουβέλης πάντως θα συζητήσουν τις προτάσεις με τα επιτελεία τους και θα υπάρξει νέα σύσκεψη των τριών αρχηγών προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι επόμενες κινήσεις.


Ο Σίμος Κεδίκογλου αμέσως μετά δήλωσε: «Έγινε μια εποικοδομητική συνάντηση. Όλοι θέλουν να συνεισφέρουν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Όλοι αναζητούν σε αυτήν την διαπραγμάτευση εναλλακτικές επιλογές για να γίνει αυτό με κοινωνική δικαιοσύνη και χωρίς επιπλέον ύφεση».


Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τους τρείς πολιτικούς αρχηγούς «εκτελεστικούς λογιστές» της τρόικα οι οποίοι «απεργάζονται τα νέα μέτρα κοινωνικού σφαγιασμού και ισοπέδωσης».Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, «η συμφωνία τους στα νέα μνημονιακά μέτρα είναι συμφωνία στη λιτότητα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, στη διάλυση της παιδείας, της υγείας, των δημόσιων αγαθών». Επιπροσθέτως, σημειώνουν ότι «το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ είναι υπόλογοι προς τον ελληνικό λαό για τη συνέχιση της αδιέξοδης πολιτικής που έχει οδηγήσει τη χώρα στο χείλος της οικονομικής καταστροφής».

1 σχόλιο:

  1. αφηστε τα σφυριγματα..ολοι προσπαθουν να περισωσουν οτι μπορουν...ελπιζω οι προσπαθειες και των 3 να αποδωσουν καρπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή