ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Financial Times: Το στοίχημα του ταξιδιού της Μέρκελ απέδωσε

Μοιραστείτε το στο facebook
Το στοίχημα του Έλληνα πρωθυπουργού να προσκαλέσει την Α. Μέρκελ απέδωσε, σύμφωνα με αναλυτές, αναπτερώνοντας ακόμη και ελπίδες για ευνοϊκή αντιμετώπιση της Ελλάδας από τους..
Γερμανούς επενδυτές. Η Μέρκελ απέφυγε τις επικρίσεις για καθυστερήσεις του παρελθόντος, που θα ενίσχυαν τα αντιμνημονιακά κόμματα.
Από την πλευρά της καγκελαρίου, η παρουσία της στην Αθήνα είχε συγκεκριμένους πολιτικούς στόχους, ενόψει των εκλογών στην Γερμανία και τις ενδεχόμενες επικρίσεις από τα αριστερά και τα δεξιά. Επίσης έδωσε την αίσθηση του θάρρους, την στιγμή που στη χώρα της επικρατούσε νευρικότητα για την πιθανότητα ταραχών στους δρόμους. Τέλος, έστειλε το αυστηρό, αλλά και συμπονετικό μήνυμα πως η Γερμανία, ενώ θεωρεί απαραίτητη την λιτότητα και τις μεταρρυθμίσεις, δεν είναι τυφλή μπροστά στα βάσανα του ελληνικού λαού.

Η  WASHINGTON POST περιγράφει λεπτομερώς η ένταση λόγω της επίσκεψης της γερμανίδας Καγκελαρίου με την υπογράμμιση ότι η Γερμανία έχει ένα σημαντικό πρόβλημα με την δημόσια εικόνα της καθώς ταυτίζεται πλέον για τους δοκιμαζόμενους λαούς με τα σκληρά μέτρα λιτότητας, την κλιμακούμενη ανεργία και την συνεχιζόμενη ύφεση. Όπως τονίζεται, οι συλλογικές μνήμες από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο είναι ακόμα νωπές στην Ευρώπη με αποτέλεσμα να υπάρχει μια «άτυπη» έλλειψη εμπιστοσύνης προς την Γερμανία και την προοπτική της ανέλιξης της στην «ηγεμονία» της ΕΕ. Ειδικότερα στην Ελλάδα, όπως υπογραμμίζεται, αυτό το αίσθημα είναι ακόμα βαθύτερο και οδηγεί στα άκρα
Μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στην απόγνωση των εργαζόμενων και των συνταξιούχων που βλέπουν τις αποδοχές τους να μειώνονται δραστικά με αποτέλεσμα τα πνεύματα να οξύνονται ενώ γενική είναι η άποψη πως οι Γερμανοί δεν συνειδητοποιούν την οικονομική κατάσταση μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει η εκτίμηση πως η Angela Merkel έχει στηρίξει την Ελλάδα σε σημαντικό βαθμό  και η απροσδόκητη 6ωρη επίσκεψη της στην Αθήνα στόχο είχε να βοηθήσει την δύσκολη προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά και να υπογραμμίσει ότι η χώρα θα στηριχτεί για παραμείνει στο ευρώ καθώς θα συνεχίζει την επίπονη προσπάθεια ανάκαμψης.
Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου