ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Σαμαράς προς Τσίπρα: Είστε το λόμπι της παράνοιας που θέλει εμφύλιο διχασμό

«Δεν είστε το αύριο αλλά τα υπολείμματα των συντεχνιών που καταρρέουν», είπε ο Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος στον “καλό του φίλο” Αλέξη Τσίπρα σε..
μια επίθεση που εξαπέλυσε μιλώντας στη Βουλή. «Ο κ. Τσίπρας εκπροσωπεί τον παλαιοκομματισμό και όχι τον νέο άνεμο» είπε ακόμα ο πρωθυπουργός. «Δεχόμαστε ότι έχουμε κάνει σφάλματα και τα διορθώνουμε, εσείς όμως παραμένετε αμετάπειστος» δήλωσε απευθυνόμενος προς τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ να πάψει να δηλητηριάζει την κοινωνία και να κερδοσκοπεί. Απειλεί τους επενδυτές να μην έρθουν στην Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρει ούτε να ανατρέψει την μεταρρυθμιστική πορεία της χώρας ούτε να διχάσει το λαό. Οι μεταρρυθμίσεις θα δώσουν νέα δυναμική στην οικονομία» είπε χαρακτηριστικά
τονίζοντας πως οι θυσίες και οι αδικίες που περιέχονται στο πολυνομοσχέδιο και στον Προϋπολογισμό του 2013 θα είναι οι τελευταίες.
Ο Αντώνης Σαμαράς εκτός από λόμπι της δραχμής χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ και λόμπι της παράνοιας που θέλει εμφύλιο σπαραγμό, ενώ με οξύτητα καυτηρίασε τα φαινόμενα ευτελισμού της Βουλής, κυρίως τις απειλές για τη ζωή των βουλευτών που εξαπέλυσε ο Στάθης Παναγούλης.
«Εχετε συναίσθημα για όλα όσα λέτε τον τελευταίο καιρό στη Βουλή», αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.
Χρησιμοποίησε ένα απόφθεγμα του Λένιν είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι μέσα σε λίγες ημέρες αλλάζουν όλα όσα έπρεπε να αλλάξουν τα τελευταία χρόνια.
«Επαναστάτες κατά φαντασία και χωρίς αιτία ή μήπως η επανάσταση ξεκίνησε χωρίς εσάς», είπε ο πρωθυπουργός.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόλμησε να τα βάλει και με τους υπαλλήλους της Βουλής λέγοντας ότι θα σεβαστεί το Σύνταγμα και το αυτοδιοίκητο της Βουλής όμως τα οικονομικά τους θα τα αποφασίσει η πολιτεία, όπως κάνει και με τους δικαστικούς ενώ είπε ότι δεν είναι δυνατόν να παίρνουν 8 φορές μεγαλύτερο εφάπαξ από τους υπόλοιπους.
«Οι θυσίες που καλούμαστε να ψηφίσουμε είναι οι τελευταίες. Μόλις βγούμε από τα ελλείμματα, οι αδικίες θα διορθωθούν» τόνισε ο κ. Σαμαράς. «Τα χρήματα της δόσης θα έρθουν εγκαίρως και με το παραπάνω. Η κοινωνία θα ανακουφιστεί όταν έρθει η δόση» ανέφερε.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα έκανε όσα έπρεπε, ήρθε η ώρα οι Ευρωπαίοι να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους ενώ διευκρίνισε ότι εργάζεται για τα παραπάνω από τα 31,5 δισ.
«Με τον Προϋπολογισμό κάνουμε το πρώτο βήμα για να πιάσουμε τους στόχους μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως αν είχαν γίνει όσα έπρεπε στην ώρα τους, δεν θα χρειαζόταν να κοπούν μισθοί και συντάξεις, τονίζοντας πως σαν Αξιωματική Αντιπολίτευση δικαιώθηκε στο ζήτημα της ύφεσης, αλλά πρότεινε και υπερψήφισε πολλές μεταρρυθμίσεις. «Αντιπολίτευση δεν σημαίνει όχι σε όλα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.
«Δεν θα περιμένω τις επενδύσεις, θα τις κυνηγήσω τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό» είπε ο πρωθυπουργός, που υπενθύμισε πως μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα βοηθηθεί η ανάπτυξη στη χώρα.
Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε πως θα γυρίσει σελίδα, κυνηγώντας τις επενδύσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. «Πριν από λίγες ημέρες», πρόσθεσε, «ψηφίσαμε την πιο σαρωτική μεταρρύθμιση που έχει γίνει στην Ελλάδα. Αν οι μεταρρυθμίσεις είχαν γίνει εγκαίρως, δεν θα προβαίναμε σε περικοπές συντάξεων και μισθών».
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «παλέψαμε τα μέτρα λιτότητας να συνοδευτούν με ρήτρα ανάκαμψης» λέγοντας πως «ή θα βγούμε ενωμένοι από την κρίση ή δεν θα βγούμε καθόλου».
«Ο προϋπολογισμός βασίζεται στα πιο συντηρητικά σενάρια. Ευελπιστούμε σε καλύτερα των στόχων αποτελέσματα» πρόσθεσε.
«Η αντιστροφή του κλίματος για την Ελλάδα ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη» τόνισε ο κ. Σαμαράς, μιλώντας για «θεαματική πρόοδο των δημοσιονομικών της χώρας».
Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός με 167 «ναι», 128 «όχι» και τέσσερα «παρών». Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου