ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Οι ελληνικοί κολοσσοί που… βούλιαξαν το 2012

Μοιραστείτε το στο facebook
Και ξαφνικά μας προέκυψε η ΑΓΝΟ. Μετά την Neoset, την Βωβός, την Sato, και δεκάδες άλλες επιχειρήσεις, η άλλοτε κραταιά γαλακτοβιομηχανία, φέρεται να..
κατέθεσε αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της ψάχνοντας σανίδα σωτηρίας στο περίφημο άρθρο 99…
Ένα άρθρο του πτωχευτικού κώδικα, το οποίο μέχρι στιγμής αποτελεί μεν λίρα εκατό για όσους χρωστάνε αφού τους προστατεύει, όμως την ίδια στιγμή πνίγει τις υγιείς και συνεπείς εταιρείες που υποχρεώνονται σε μια σειρά παροχής ελαφρύνσεων προς τους μπαταχτσήδες. Κάπως έτσι και αυτοί που χρωστάνε δεν κατορθώνουν να γλιτώσουν (καθώς ελάχιστα είναι τα παραδείγματα τέτοιων επιχειρήσεων) και αυτοί που έχουν να λαμβάνουν τελικά δεν παίρνουν πίσω τα λεφτά τους.
ΑΓΝΟ
Σωτηρία στο άρθρο 99 φέρεται να αναζητά η γαλακτοβιομηχανία της Θεσσαλονίκης Αγνό. Σύμφωνα με το voria.gr την περασμένη εβδομάδα κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αίτηση για την ένταξη της εταιρείας στη διαδικασία συνδιαλλαγής με τους πιστωτές της όπως προβλέπει το άρθρο 99 του Ν.3588/2007. Παράλληλα, κατέθεσε και αίτηση προσωρινών μέτρων προστασίας από τους πιστωτές, αίτημα, που φέρεται να απορρίφθηκε από το Δικαστήριο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πάλαι ποτέ συνεταιριστική βιομηχανία της Θεσσαλονίκης Αγνό βρίσκεται από το 2003 στην ιδιοκτησία της εταιρείας Κολιός, η οποία την εξαγόρασε από την Αγροτική Τράπεζα. Επιπλέον, σημειώνεται ότι στις κινήσεις ανάπτυξης που υλοποίησε η Αγνό υπό την ιδιοκτησία της Κολιός ξεχωρίζει η είσοδος στους φούρνους της Αττικής και της Πελοποννήσου με φθηνότερο γάλα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Την εν λόγω κίνηση επανέλαβε πιο πρόσφατα και στη Θεσσαλονίκη με στόχο να μειώσει την εξάρτηση από τα σούπερ μάρκετ.
Τέλος, αναφέρεται πως το 2011, το μερίδιο της Αγνό στα γαλακτοκομικά με βάση τον όγκο των πωλήσεων πανελλαδικά ήταν 1,7%. Ωστόσο, από τις αρχές του 2012 η εταιρεία φέρεται να χάνει σημαντικό μερίδιο αγοράς με τα στοιχεία του 8μηνου να δείχνουν συρρίκνωση του μεριδίου πανελλαδικά στο 1,2%.

Neoset: Από τα εγκαίνια της Ρουμανίας στο άρθρο 99;..

Δείτε όλες τις εταιρίες ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου