ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Η ελληνική επιχείρηση “καθαρά χέρια” και οι δικαστές που απασφάλισαν

Μοιραστείτε το στο facebook
Σε λίγες ημέρες ένας από τους δυσκολότερους χρόνους της μεταπολεμικής Ελλάδας φεύγει κι ένας, ίσως δυσκολότερος, έρχεται. Για κάποιους το 2013 θα είναι..
«μαύρο» αφού οι προβλέψεις του τελευταίου Μνημονίου θα αρχίσουν να γίνονται αισθητές.
Κατ’ άλλους, όμως, το παράθυρο αισιοδοξίας που έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες ίσως φέρει μια χαραμάδα ελπίδα πως θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα. Πώς θα έρθει η περιβόητη ανάπτυξη που θα ανασχέσει την ύφεση και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για κάτι καλύτερο τα επόμενα χρόνια.
Αυτά σε οικονομικό επίπεδο, κι ελπίζουμε να μην πέσουμε έξω ως προς την ελάχιστη αισιοδοξία που μπορεί να φέρει το 2013.
Ωστόσο, σε πολιτικό επίπεδο, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έρχονται συγκλονιστικά γεγονότα. Και δεν εννοούμε πολιτικές εξελίξεις τύπου νέες εκλογές, νέα κόμματα κι άλλα κουραφέξαλα.
Εννοούμε ότι τους επόμενους έξι μήνες η Ελλάδα ίσως ζήσει μια ελληνική επιχείρηση «Καθαρά χέρια» την οποία θα προχωρήσουν μέχρι το τέλος έντιμοι δικαστικοί σε αγαστή συνεργασία με πολιτικούς που δε «μασάνε».
Ο πρωθυπουργός φαίνεται να το θέλει διακαώς κι έχει μαζί του και υποστηρικτές της ιδέας πως χωρίς κάθαρση του πολιτικού συστήματος, χωρίς να πληρώσουν εκείνοι που διέλυσαν τη χώρα, που έφαγαν με χρυσά κουτάλια και ήπιαν στην υγεία των κορόιδων, η Ελλάδα δε μπορεί να πάει μπροστά.
Δεν αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση η κάθαρση του πολιτικού συστήματος, είναι λαϊκή απαίτηση να γεμίσει η έκτη πτέρυγα του Κορυδαλλού με νέους, VIP καλεσμένους.
Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει να φοβηθεί τίποτε, κι όσοι δεν έχουν να φοβηθούν είναι μαζί του. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, δεν αρκεί η πολιτική βούληση για να γίνει μια επιχείρηση «Καθαρά χέρια» όπως παλιότερα στην Ιταλία (η οποία δεν κατέληξε και σε μεγάλη κάθαρση ενώ ο ντι Πιέτρο οδηγήθηκε στην αφάνεια).
Αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα είναι ότι μια ομάδα δικαστών έχει αποφασίσει να φέρει τα πάνω – κάτω. Δεν ξέρουμε αν το κάνουν γιατί έχουν υποστεί δραματικές μειώσεις και παίρνουν την εκδίκησή τους από τους πολιτικούς. Μπορεί απλά να βλέπουν ότι ακριβώς επειδή το πολιτικό σύστημα ήταν σαθρό, φτάσαμε στη δραματική εσωτερική υποτίμηση η οποία πήρε μπάλα και τους ίδιους.
Δεν έχει καμιά σημασία πώς σκέφτονται, αρκεί ότι κάνουν να γίνεται με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους. Ίσως, πάλι ήρθε η ώρα να τηρηθούν επιτέλους οι νόμοι που χρόνια δεν ίσχυαν για τους διεφθαρμένους πολιτικούς.
Τα σημάδια που βλέπουμε και οι ειδήσεις που έρχονται τις τελευταίες ημέρες είναι πιθανότατα η κορυφή του παγόβουνου που θα ακολουθήσει. Η… κυριλέ πτέρυγα του Κορυδαλλού έχει γεμίσει από πολιτικούς κι επιχειρηματίες, όμως υπάρχει πάντα χώρος για άλλους. Ποιος περίμενε πριν ένα χρόνο ότι ο Ακης θα ήταν φυλακή ή πως ο πανίσχυρος Λαυρεντιάδης θα περνούσε Χριστούγεννα στον Κορυδαλλόq
Το σκάνδαλο της Proton αποδεικνύει ότι κάποιοι είναι αποφασισμένοι να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο και για άλλα σκάνδαλα. Παράδειγμα, ο Γιάννος Παπαντωνίου ο οποίος επί μήνες επέμεινε ότι δεν έχει αυτός και η σύζυγός του λεφτά στην HSBC. Όταν όμως βγήκαν όλα στο φως είπε ότι το 1,3 εκατ. ευρώ ήταν σε λογαριασμό της γυναίκας του με τον πρώην άντρα της. Δεν ήξερε ο τσάρος της οικονομίας δηλαδή ότι η γυναίκα του είχε λογαριασμό. Πλήρης αποδόμηση και απομυθοποίηση του άλλοτε πανίσχυρου Γιάννου.
Ακόμη και η σύλληψη του Καρούζου δείχνει ότι κάποιου δουλεύουν πυρετωδώς κι ετοιμάζουν κι άλλες χειροπέδες. Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ίσως είναι ο καταλύτης των ραγδαίων εξελίξεων. Αν πράγματι αποδειχθεί ότι η πρώτη λίστα είχε πειραχτεί τότε όσα βγουν στο φως δε θα είναι απλά αποκαλύψεις, θα συγκλονίσουν το πολιτικό και επιχειρηματικό σύστημα. Διότι κάποιοι θα πρέπει να δικαιολογήσουν που βρήκαν τόσα λεφτά και τα έβγαλαν στο εξωτερικό.
Οι πληροφορίες μας, όμως, λένε ότι κάποιοι δικαστές δε σταματούν στη λίστα Λαγκάρντ. Φαίνεται ότι έχουν ανοίξει το Κουτί της Πανδώρας που περιέχει μεγάλα σκάνδαλα επιφανών πολιτικών κι επιχειρηματιών. Κι όταν ανοίξει το καπάκι από το βόθρο τότε κανείς διεφθαρμένος δεν πρόκειται να γλιτώσει.
Το ξανατονίζουμε. Στην παρούσα κυβέρνηση κάποιοι, προεξέχοντος του Αντώνη Σαμαρά είναι ενήμεροι για το τι θα ακολουθήσει και αποφασισμένοι να βάλουν το μαχαίρι μέχρι εκεί που θα φτάσει. Αν θα υπάρξουν… παράπλευρες απώλειες, αυτό κανείς δεν το γνωρίζει. Ωστόσο, όποιος είναι τίμιος και δεν είναι «λαδιάρης» δεν έχει τίποτε να φοβηθεί. Οι υπόλοιποι ας πληρώσουν το τίμημα. Και δεν εννοούμε μόνο πολιτικούς, αλλά και επιχειρηματίες και δημοσιογράφους που επί χρόνια ήταν στα pay roll της εγχώριας διαπλοκής.
Η επιχείρηση «Καθαρά χέρια» α λα ελληνικά είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για να ξαναβρεί η πολιτική στην Ελλάδα την χαμένη του τιμή.
Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου