ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Στουρνάρας: Τα μέτρα είναι οδυνηρά αλλά δεν υπάρχει άλλη πρόταση

Μοιραστείτε το στο facebook
Αποκαλυπτικός για όλα τα θέματα της επικαιρότητας ήταν ο Γιάννης Στουρνάρας στη συνέντευξη που έδωσε στους Φακέλους του Αλέξη Παπαχελά..

Έβγαλε μάλιστα και αρκετές ειδήσεις τόσο για τη φορολογική μεταρρύθμιση όσο και για το παρασκήνιο σχετικά με τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη ενώ μίλησε για μικροκομματικά συμφέροντα, υποκρισία ορισμένων αλλά και ρουσφέτια που ήθελαν διάφοροι υπουργοί από τον ίδιο. Σημαντική ήταν η αποστροφή του σχετικά με τη δική του θέση.  «Αν εγώ δεν τους αρέσω, σας είπα είμαι εδώ από πατριωτικό καθήκον, τα μοναστήρια να είναι καλά, έχω πάει σε πολλά μοναστήρια….».
Αναφερόμενος στην ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου είπε ότι “ερχόταν υπουργοί και μου έδιναν τροπολογίες για δασκάλους, αναπήρους, κληρικούς. Και έλεγα τι γίνεται εδώ μέσα”.
Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι μια επιστροφή στη δραχμή θα είναι καταστροφή για την Ελλάδα. “Θα έχουμε χάος. Αν πάμε στην δραχμή θα σταματήσει η χρηματοδότηση του τραπεζικού συστήματος στην Ευρωζώνη. Δεν θα έχουν λεφτά στα ATM. Δεν θα γίνονται εισαγωγές σε καύσιμα, φάρμακα και τρόφιμα”.
Για το καυτό θέμα του φορολογικού είπε θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου ως προαπαιτούμενο.
Σχολιάζοντας τα σενάριο για φόρο 45% στα εισοδήματα πάνω από 26.000 ευρώ σημείωσε ότι ο συντελεστής στην πρόταση που εστάλη την Παρασκευή στα κόμματα συνοδευόταν  με παράλληλη έκπτωση φόρου για όλους 1.950 ευρώ, κι άφησε αιχμές για υποκρισία, εκτιμώντας ότι οι διαφορές ανά κλιμάκιο ήταν της τάξης των 10 – 20 ευρώ. Έκανε επίσης λόγο για εναλλακτικές προτάσεις κομμάτων για φόρο επιτηδεύματος 2.000 ευρώ σε όλους, για ένταξη όλων και των αγροτικών εισοδήματος σε  κλίμακα κ.α. Υπάρχουν δηλαδή ακόμη χειρότερες εναλλακτικές προτάσεις. Τόνισε ότι αν χαλαρώσουμε στο θέμα αυτό υπάρχουν οι ρήτρες που θα μας επιβάλλουν νέα μέτρα. «Αυτή η ρήτρα είναι συμμετρική. Αν πάμε καλύτερα, μπορούμε να πάρουμε λιγότερα μέτρα. Μπορώ να διαβεβαιώσω αν πετύχουμε τους  στόχους. Αν νερώσουμε το κρασί μας στην φορολογική μεταρρύθμιση και αν δεν πιάσουμε τα 3 δισ. ευρώ τότε βεβαίως μπορεί να πάρουμε μέτρα. Αν είμαστε στόχων εκτός ύφεσης τότε αλλάζει», πρόσθεσε «αλλά αν είμαστε εκτός γιατί για παράδειγμα η απελευθέρωση αγοράς εκτελωνιστών δεν  γίνει για να προστατέψουμε συμφέροντα τότε αυτό αφήνει ανοικτό το παράθυρο για μέτρα».
Αναφερόμενος στην απόφαση του πρωτοδικείου επί του φόρου ακινήτων ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι “θα εξαντλήσουμε όλα τα στάδια θα δούμε τι νομικά εργαλεία έχουμε”. Έκανε ειδική αναφορά στους δικαστές λέγοντας ότι πρέπει να χάσουμε όλοι μέρος των εισοδημάτων μας για να έχουμε εισόδημα, για να έχουμε συντάξεις.
Για το σχέδιο της επαναγοράς ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι τα αποτελέσματα θα αξιολογηθούν στη συνάντηση του Eurogroup στις 13 Δεκεμβρίου.
Υπογράμμισε ότι η επαναγορά ομολόγων πρέπει να πετύχει, σημειώνοντας ότι “ήταν άλλωστε ελληνικό αίτημα, ζητούσαμε να λάβουμε λεφτά από το EFSF για την επαναγορά και αυτό έγινε”.
Επανέλαβε ότι η διαδικασία είναι εθελοντική. “Δεν θα δοθεί καμία πολιτική εντολή, είναι θέμα των Δ.Σ. των ταμείων να δουν τους όρους και να αποφασίσουν”, δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.
Για τις ελληνικές τράπεζες ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για ένα κρατικό σύστημα τραπεζών επισημαίνοντας ότι κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης για ένα διάστημα κρατικοποιήθηκαν τράπεζες στις ΗΠΑ και τη Βρετανία με την πολιτεία να πουλάει στη συνέχεια τις συμμετοχές της. Το ίδιο θα συμβεί και εδώ, πρόσθεσε.
«Πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την αξιοπιστία που έχουμε πετύχει», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, και τόνισε ότι «δεν πρόκειται να είμαι αυτός που θα  βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά ή το φίδι από την τρύπα και στην Ελλάδα θα κάνω άλλα».
Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε πως βρισκόμαστε σε ένα δημοσιονομικό γκρεμό και τα μέτρα είναι πολύ οδυνηρά, πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν έχει δει καμία άλλη πρόταση. Παραδέχθηκε πάντως, ότι υπάρχουν σκληροί όροι στο ελληνικό πρόγραμμα καθώς και ότι το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα εμπροσθοβαρές σημειώνοντας ότι “αυτό που δεν πέτυχα είναι να κάνω το πρόγραμμα λιγότερο εμπροσθοβαρές”.
Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου