ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Γερμανική “Χρυσή Αυγή”: «Ούτε ένα σεντ για την Ελλάδα!»

Μοιραστείτε το στο facebook
Ως γνωστόν, το ομόλογο κόμμα της ελληνικής Χρυσής Αυγής στην Γερμανία είναι το NPD (Εθνικοδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας),.
το οποίο παραμένει νόμιμο αν και συνεχώς τίθεται το ζήτημα της απονομιμοποίησής του λόγω τεκμαρτής σχέσης με τους νεοναζιστές. H… μικρή ασυμφωνία με τα εν Ελλάδι αδέλφια τους έγινε προσφάτως γνωστή με την αρνητική θέση τους απέναντι στην βοήθεια της Γερμανίας προς την Ελλάδα, όμως αυτό δεν ήταν ένα «στιγμιαίο λάθος»: οι γερμανοί «δάσκαλοι», για τους οποίους οι χρυσαυγίτες δείχνουν απεριόριστο θαυμασμό και δέος σύμφωνα με την γραπτή μαρτυρία πρώην στελέχους τους, φτύνουν την Ελλάδα και την βοήθεια σ’ αυτήν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν.
Οι χαρακτηρισμοί είναι ιδιαίτερα σκληροί και δεν δέχονται παρερμηνεία: η Ελλάδα είναι ένας «τάφος εκατομμυρίων», μια «μαύρη τρύπα».
Θεωρούν «αναίδεια, χυδαιότητα» κάθε κουβέντα για γερμανικές αποζημιώσεις, αφού «η Ελλάδα χρηματοδοτείται από την Γερμανία εδώ και δεκαετίες». «Ούτε ένα σεντ για την Ελλάδα, που εδώ και 20 χρόνια ζει το παραδεισένιο της όνειρο με τα λεφτά του Γερμανού εργάτη και εργαζομένου!».
Για το NPD, η Ε.Ε. και το Ευρώ έχουν «σκλαβώσει τον γερμανικό λαό», κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα από την ευρωπαϊκή πολιτική της Μέρκελ, «του Σόϊμπλε και της κομπανίας τους». «Η Γερμανία δεν μπορεί να πληρώνει για Έλληνες, Πορτογάλους, Ισπανούς, Ιρλανδούς και Ιταλούς εργάτες, εργαζομένους, ανέργους και συνταξιούχους – καθίσταται σαφές ακόμα και στον πιο ηλίθιο».
Τα ινδάλματα της ελληνικής Χρυσής Αυγής θεωρούν «προδοσία» το «φιλελληνικό λόμπι» των Χριστιανοδημοκρατών, υπογραμμίζουν με κάθε τρόπο ότι κάθε βοήθεια προς άλλες χώρες πρέπει να παύσει αμέσως. Γενικά, από τον τρόπο που εκφράζεται το NPD και κυρίως από τον ανεπίσημο σχολιασμό του καθίσταται σαφές ότι δεν θεωρεί τους Έλληνες μια «ανώτερη φυλή», όπως οι εδώ ομόλογοί τους, αλλά μάλλον ένα βρώμικο, κατώτερο βαλκανικό συνονθύλευμα. Τους φαντάζεται ρυπαρούς, τεμπέληδες, απατεώνες, ανίκανους. Η πολύ επίκαιρη στην Γερμανία νεοναζιστική οργάνωση NSU είχε δολοφονήσει και έναν Έλληνα, ενώ οι επιθέσεις Γερμανών νεοναζί εναντίον Ελλήνων αυξάνονται αργά αλλά σταθερά – «για να ξεβρωμίσει ο τόπος», υποθέτω.
Το NPD έχει εκπροσώπηση στα κοινοβούλια αρκετών γερμανικών κρατιδίων. Στην Ομοσπονδιακή Βουλή δεν έχουν καταφέρει να εισέλθουν λόγω του πλαφόν του 5%, που εν μέρει θεσπίστηκε και για την αποφυγή αυτού του κινδύνου.
Το ότι ένα εθνικιστικό, νεοναζιστικό γερμανικό κόμμα δεν διάκειται θετικά απέναντι στα πακέτα διάσωσης δεν θα έπρεπε να παραξενεύει τους πολλούς, αλλά μάλλον δημιουργεί μιαν αμηχανία στις τάξεις των χρυσαυγιτών… Τι να κάνεις, όταν δεν σε θέλει ούτε ο δάσκαλός σου;

ΚΛΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου