ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Μπάχαλο στο ΙΚΑ

Μοιραστείτε το στο facebook
Όλα τριγύρω αλλάζουνε αλλά κάπου τα πάντα είναι ίδια. Ο λόγος για το ΙΚΑ και τη διοίκησή του με το Ροβέρτο Σπυρόπουλο, πρώην ταμία του ΠΑΣΟΚ, να..
βρίσκεται στο τιμόνι του μεγαλύτερου ταμείου της χώρας παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει χρόνια, έχουν αλλάξει κυβερνήσεις και υπουργοί.
Αυτός σταθερός, βράχος, μόνιμος σχολιαστής των τηλεπαράθυρων και της δημοσιογραφίας των Αυτιάδων, να δίνει συμβουλές, να εκθειάζει το έργο του στο διαλυμένο ταμείο και να μας συγκινεί με την απίστευτη προσπάθεια που κάνει να κρατήσει το ΙΚΑ ζωντανό.
Προφανώς ο κ. Σπυρόπουλος έχει πολλά για τη γούνα των πρώην κυβερνώντων. Ως ταμίας του ΠΑΣΟΚ θα ξέρει πολλά για τα οικονομικά του, επομένως δε θα πρέπει να μας ξενίζει το γεγονός ότι ο Βενιζέλος επιμένει να τον διατηρεί στη θέση του στο ΙΚΑ.
Εσχάτως, όμως, τα έχει βρει… μπαστούνια καθώς μια δικαστική απόφαση για περίπου 500 εργαζόμενους, έχει προκαλέσει μεγάλη ταραχή. Η ιστορία είναι ότι αυτοί οι εργαζόμενοι είχαν περάσει με εξετάσεις του ΑΣΕΠ κι έπρεπε να διοριστούν στην Αγροτική τράπεζα από το 2008 με την προκήρυξη 9Κ. Όμως, τότε έγινε ένα «θαύμα» και οι διοριστέοι τοποθετήθηκαν στο ΙΚΑ. Στα δικαστήρια προσέφυγαν, ωστόσο, εργαζόμενοι που ήταν διοριστέοι με την προκήρυξη 8Κ, τα δικαστήρια έκριναν ότι οι 9Κ πρέπει να φύγουν από το ΙΚΑ. Ακολούθησε μπάχαλο, με αντιδράσεις, καταλήψεις και έντονη πίεση στον κ. Σπυρόπουλο να βρει λύση. Διότι εδώ είχαμε να κάνουμε με το εξής: Οι 9Κ κατά παράβαση του νόμου διορίστηκαν στο ΙΚΑ αν και είχαν περάσει στην ΑΤΕ, παρακάμπτοντας τους 8Κ οι οποίοι έμεναν στον αέρα.
Φυσικά ο κ. Σπυρόπουλος, που ξέρει να κάνει ελιγμούς είπε ότι δε θα εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις για τους 9Κ, αφήνοντας στον αέρα του 8Κ.
Το απόλυτο μπάχαλο στην ουσία με τους εργαζόμενους να βρίσκονται στη μέση και να έρχονται σε αντιπαράθεση μεταξύ τους αφενός για τα λάθη του παρελθόντος και αφετέρου για την αδυναμία της σημερινής διοίκησης του ΙΚΑ να βρει μια λύση και να μην παίρνει πολιτικάντικες αποφάσεις. Ο άνθρωπος όλων των πρωθυπουργών και κυβερνήσεων, κ. Σπυρόπουλος, καλό είναι να δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό διότι έρχεται μεγάλη θύελλα. Ας κόψει από τα εκατομμύρια που σπαταλά για τα κτίρια του ΙΚΑ κι ας καλύψει τις τρύπες που υπάρχουν παντού στα γραφεία του Ταμείου και ταλαιπωρούν τον κόσμο.
Άλλωστε, οι υπάλληλοι αυτοί είναι από ΑΣΕΠ, δεν εντάσσονται στη διαθεσιμότητα. Επομένως, μπορούν να ενταχθούν σε καθεστώς μετατάξεων εκεί που υπάρχουν τεράστια κενά.
Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου