ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Μπερλουσκόνι: η επιστροφή της Μούμιας ή του Εξολοθρευτή

Μοιραστείτε το στο facebook
Ακόμα δεν πρόλαβε να επιστρέψει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην πολιτική ζωή της Ιταλίας και άρχισαν τα παρατράγουδα. Μαζί με τον πρώην ιταλό πρωθυπουργό όμως,..
επέτρεψαν και οι επικριτές του –όχι μόνο οι πολιτικοί του αντίπαλοι αλλά και αναλυτές- που άρχισαν να βλέπουν ήδη το πολιτικό χάος στον ορίζοντα. Και φυσικά τα Μέσα τον καλωσόρισαν δεόντως. Το Der Spiegel παραφράζει την αγαπημένη ατάκα του «Εξολοθρευτή», «He’s Baaaack», ενώ η Liberation ανατρέχει σε μια άλλη τρομακτική ταινία, γράφοντας στο εξώφυλλό της: «Η μούμια επιστρέφει».
Οι επενδυτές πάντως δεν είναι οι μόνοι που ανησυχούν. Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε ανησυχεί ότι η κατάσταση στην Ιταλία πιθανόν να πυροδοτήσει νέα οικονομική κρίση στην ευρωζώνη. Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ο οποίος είπε στη γερμανική Süddeutsche Zeitung ότι φοβάται πως η χώρα με το βαρύ χρέος θα εγκαταλείψει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο προειδοποίησε ότι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη της στις μεταρρυθμίσεις. Το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιεργκ Άσμουσεν δήλωσε στην Bild ότι « η κυβέρνηση Μόντι πέτυχε σπουδαία πράγματα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα» και τόνισε ότι όποιος εκλεγεί «πρέπει να συνεχίσει το έργο του με σοβαρότητα».
Η παραίτηση Μόντι θα έχει ως αποτέλεσμα οι εκλογές να διεξαχθούν πιθανότατα τον Φεβρουάριο. Ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος τον Οκτώβριο καταδικάστηκε σε τετραετή φυλάκιση για φοροδιαφυγή, έχει βάλει το επιτελείο του να μετρά την δημοτικότητά του εβδομαδιαία και κάποιες φορές και καθημερινά. Γι’ αυτό άλλωστε αποφάσισε ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψει. Αντιθέτως, η κυβέρνηση Μόντι έχει χάσει τη δημοτικότητά της εξαιτίας των αυστηρών μέτρων λιτότητας που έχει επιβάλει. Ο Καβαλιέρε, επιπλέον, έχει υποσχεθεί ότι θα σώσει την Ιταλία από τη «δικτάτορα» Μέρκελ. Εξάλλου, αναλυτές σχολιάζουν ότι το κόμμα του βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, οπότε δεν έχει να χάσει και πολλά. Ο Μόντι πάντως δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα είναι υποψήφιος.
Πυθία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου