ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Τα ληξιπρόθεσμα θα αυξάνονται όσο το κράτος θα είναι χύμα

Ό,τι θα διαβάζετε είναι προβολές από το άμεσο μέλλον. Τα γράφαμε και πριν μερικές ημέρες για τους φόρους και την αδυναμία των πολιτών να πληρώνουν συνέχεια..
ό,τι τους ζητά το κράτος. Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο το ενδεκάμηνο Ιανουάριος- Νοέμβριος 2012 ανήλθαν σε 12,07 δισ. ευρώ έναντι 11,025 δισ. ευρώ στο τέλος Οκτωβρίου. Δηλαδή, μέσα σε δύο μήνες τα ληξιπρόθεσμα αυξήθηκαν κατά 1 δις ευρώ.

Πόσα είναι τα ληξιπρόθεσμα στο σύνολό τους; Μόλις… 55 δις ευρώ. Τόσα χρωστούν δηλαδή οι πολίτες στο κράτος, που αν είχε εισπράξει τα 10 δις από αυτά σήμερα δε θα βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να μιλάμε για Μνημόνιο. Φυσικά μέσα στους οφειλέτες είναι και επιχειρήσεις, αλλά οι περισσότεροι είναι ιδιώτες ή ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν έχουν ούτε για τα βασικά, πόσο μάλλον για φόρους. Δείτε μόνο τι γίνεται με τον ΦΠΑ. Από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι από την αρχή του έτους και μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο, θα έπρεπε να είχαν υποβληθεί συνολικά 5.209.981 περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ από επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες. Τελικά υποβλήθηκαν 4.057.013 δηλώσεις γεγονός που δείχνει ότι 1.135.662 επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες δεν υπέβαλαν δήλωση ΦΠΑ.

Και τι κάνει το κράτος για να εισπράξει ό,τι μπορεί; Το γνωστό και δοκιμασμένο κόλπο. Δεκάδες δόσεις κι όποιος μπορεί έρχεται να πληρώσει. Και καλά, να καταλάβουμε γιατί το κάνει. Απελπισμένοι είναι στο υπουργείο Οικονομικών, όσα και να εισπράξουν καλά θα είναι. Τι μήνυμα, όμως, δίνουν στους πολίτες που πληρώνουν κανονικά και εμπρόθεσμα; Σα να τους λένε «είστε κορόϊδα. Μην πληρώνετε κι εσείς αφού όλο και κάποια ρύθμιση με δόσεις θα υπάρξει».

Έτσι, λοιπόν θα συνεχίσουν να αυξάνονται τα ληξιπρόθεσμα αφού όλοι γνωρίζουν ότι το κράτος είναι χύμα. Διότι, άλλο να μην έχεις να πληρώσεις και να περιμένεις τις δόσεις. Τους γνωστούς μπαταχτζήδες που δεν πληρώνουν συστηματικά, γιατί τους χαϊδεύει; Γιατί δεν τους πιάνει και… από το αυτί και στον έφορο. Ας ξεκινήσει η μάχη της φοροδιαφυγής από όλους αυτούς και ας αφήσουν τα επικοινωνιακά κόλπα με λίστες Λαγκάρντ και Παπακωνσταντίνου.

Και στο κάτω – κάτω, είναι μεγαλύτερο αδίκημα, αυτό της απιστίας, για όλους τους υπουργούς Οικονομικών των τελευταίων ετών, οι οποίοι δεν έκαναν τίποτε για να εισπράξουν τους φόρους, παρά η… αλλοίωση της λίστας.
Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου