ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Σε κενό αέρος η κυβερνησης λόγω Ρουπακιώτη

Δεν προλαβαίνει να συνεχίσει ομαλά την πορεία του το κυβερνητικό αεροσκάφος και πέφτει σε κενό αέρος για μια ακόμη φορά, προκαλώντας αναστάτωση..
στον πιλότο, Αντώνη Σαμαρά, που διαπιστώνει ότι βασικά μέλη του πληρώματος, δεν τον βοηθάνε.
Η κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά βρίσκεται αντιμέτωπη με τον εαυτό της και βάλλεται, όχι από το ΣΥΡΙΖΑ τόσο, όπως είναι λογικό και θεμιτό, αλλά εκ των έσω. Κυριολεκτικά στο «παραένα» της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου που πρέπει να ψηφιστεί για να λάβουμε τη δόση, ένας υπουργός της κυβέρνησης, αυτή τη φορά ο Αντώνης Ρουπακιώτης, παίζει με τα νεύρα του Πρωθυπουργού.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, που αποτελεί με τον Αντώνη Μανιτάκη, τα δυο πρόσωπα που στηρίζει ο Φώτης Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ, έρχεται τώρα να ταράξει τα νερά.
Μέχρι πριν λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου ασχολούνταν με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά μετά τις πιέσεις που ασκήθηκαν στον Φ. Κουβέλη, τον έχει υπό τον έλεγχό του ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης που εποπτεύει το σχέδιο εξόδου των υπαλλήλων από το δημόσιο και κάπου ηρέμησε η κατάσταση.
Πριν προλάβουν να ηρεμήσουν στο Μέγαρο Μαξίμου και ενώ είχαν και τα «παιχνιδάκια» του ΠΑΣΟΚ και του Ευάγγελου Βενιζέλου, είδαν ξανά μετά από καιρό, τον Αντ. Ρουπακιώτη να δημιουργεί μείζον ζήτημα.
Η κυβέρνηση επιθυμεί άμεσα να φύγουν υπάλληλοι από το δημόσιο και γι’ αυτό ο Δ. Σταμάτης συζήτησε και συμφώνησε – κατόπιν εντολής του Αντ. Σαμαρά – να προχωρήσει ο Αντ. Μανιτάκης να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε να μπει φρένο στις προσωρινές διαταγές και στα ασφαλιστικά μέτρα που εκδίδονται από τα δικαστήρια και δεσμεύουν φορείς του Δημοσίου – και όχι μόνο – να διατηρήσουν προσωρινά τουλάχιστον στις θέσεις απολυμένους.
Η ρύθμιση είναι έτοιμη, αλλά αρνείται να την υπογράψει ο Αντ. Ρουπακιώτης, δημιουργώντας μια ακόμα κρίση στην κυβέρνηση, η οποία ουσιαστικά υπονομεύεται εκ των έσω.
Ο Αντ. Ρουπακιώτης επιμένει στο «όχι» και δεν υπογράφει. Ο Αντ. Μανιτάκης θέλει την υπογραφή του, αλλιώς και αυτός θα θέσει διαφωνίες, δημιουργώντας μια Βαβέλ στην κυβέρνηση, παραμονές της ψήφισης ενός κρίσιμου πολυνομοσχεδίου.
Ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται έξαλλος με το νέο κρούσμα απειθαρχίας και ήδη στο παρασκήνιο έχουν γίνει οι επαφές με τον Φ. Κουβέλη να δράσει και να λυθεί το πρόβλημα, ενώ ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς, πιθανότατα το απόγευμα της Πέμπτης θα αναφερθεί στο υπουργικό συμβούλιο, θέτοντας όλους προ των ευθυνών τους
Σύμφωνα με την επίμαχη ρύθμιση, μεταξύ των άλλων, καταργείται η πρόσφατη διάταξη του υπουργού Δικαιοσύνης που ψηφίστηκε από την Βουλή (άρθρο 64 Ν. 4139/2013) και προβλέπει ότι «σε περίπτωση υπερημερίας του εργοδότη ως προς την αποδοχή της εργασίας του εργαζομένου, το δικαστήριο μπορεί να διατάξει ως ασφαλιστικό μέτρο την προσωρινή απασχόληση του εργαζόμενου, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αγωγής για την κυρία υπόθεση».
Παράλληλα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο καταργούνται και όσες αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων έχουν εκδοθεί και διατάσσουν την επαναπρόσληψη εργαζομένων, ενώ αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων που αφορούν εργαζομένους μπορούν να εκδοθούν μόνο για τυπικούς λόγους. Όπως είναι για μη έγγραφη απόλυση (αλλά προφορική) εργαζομένου, για απόλυση χωρίς καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης, κ.λπ.
Αντίθετα, στις περιπτώσεις απολύσεως εργαζομένων, δεν μπορεί να εκδοθεί απόφαση ασφαλιστικών μέτρων επί της ουσίας, δηλαδή, για τις περιπτώσεις εκείνες που η καταγγελία της σύμβασης είναι καταχρηστική.
Η ρύθμιση Μανιτάκη έχει σωστή βάση, αλλά αναμένεται να οδηγήσει στην απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων. Είναι σωστή διότι επιχειρεί να σταματήσει μια βιομηχανία προσωρινών διαταγών που τελικά οδηγούσαν τους εργαζόμενους ξανά στο δημόσιο μέχρι να εκδικαστεί η κύρια δίκη ή τα ασφαλιστικά μέτρα. Οι συμβασιούχοι, γνωρίζοντας τις μεγάλες καθυστερήσεις στα δικαστήρια, πετυχαίνουν έτσι να μένουν ακόμη και χρόνια στο δημόσιο με προσωρινές διαταγές. Με τη ρύθμιση σταματά αυτό το κόλπο και ο Μανιτάκης μπορεί να βρει ένα μεγάλο μέρος από τις 2000 απολύσεις που πρέπει να κάνει μέχρι τον Ιούνιο.
Αρκεί, βέβαια, να μην έχουμε συγκρούσεις μεταξύ των δύο υπουργών, οι οποίοι σημειωτέον είναι και οι μοναδικοί που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ.
Η δέσμευση για απολύσεις, όμως, είναι δέσμευση και πλέον τα περιθώρια έχουν στενέψει.
Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου