ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

“Ξαναζεσταίνεται” το θέμα του ανασχηματισμού



 Ξαναζεσταίνεται και πάλι το θέμα του ανασχηματισμού, μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας. Στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης..
η συζήτηση έχει ανάψει για το πότε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα προχωρήσει στις αλλαγές του υπουργικού συμβουλίου, ενώ πλέον ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ το συζητάνε ανοικτά.

Όσοι είναι κοινωνοί των συζητήσεων που γίνονται, πίσω από τις κουρτίνες της εξουσίας, επισημαίνουν ότι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης έχει εισέλθει στην τελική ευθεία και μάλιστα τονίζεται ότι σύντομα θα αρχίσει να σχηματοποιείται ποιοι υπουργοί ετοιμάζονται να αποχωρήσουν ή να αλλάξουν πόστο.

Με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης και τρόικας ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και όσοι έχουν συνομιλήσει με τον Πρωθυπουργό, τονίζουν, ότι μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε εκπλήξεις.

Το σημαντικό για να προχωρήσουν οι αλλαγές, είναι ότι οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης έχουν δώσει το πράσινο φως στον Αντ. Σαμαρά και του έχουν τονίσει πως είναι στη διακριτική του ευχέρεια να κάνει τον ανασχηματισμό, όποτε αυτός κρίνει.

Με βάσει τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, γιατί οι πληροφορίες συγκρούονται και είναι αρκετά νωρίς να διαμορφωθεί σαφή εικόνα για το υπουργικό συμβούλιο, έχουμε τα εξής:

Στο υπουργείο Οικονομικών που είναι το πιο καθοριστικό, θα παραμείνει το σχήμα ως έχει. Ο Πρωθυπουργός είναι απόλυτα ικανοποιημένος και θα συνεχίσει να εμπιστεύεται στη θέση του υπουργού τον Γιάννη Στουρνάρα. Σταθεροί θα παραμείνουν ο αναπληρωτής Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος έχει καλή κριτική από τον Αντ. Σαμαρά, αλλά και ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης που θεωρείται προσωπική του επιλογή. Κανείς δεν ξέρει εάν θα υπάρξει μια ακόμα ενίσχυση, κυρίως από το ΠΑΣΟΚ.

Σταθεροί στις θέσεις τους αναμένεται να μείνουν οι υπουργοί Εξωτερικών, Άμυνας και Παιδείας, οι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Πάνος Παναγιωτόπουλος και Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, αλλά και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας.

Ερωτηματικά υπάρχουν για τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, αφού το ΠΑΣΟΚ έχει εκφράσει ενδιαφέρον για το υπουργείο, ενώ σταθερός φαίνεται ότι θα παραμείνει ο αναπληρωτής του, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Αλλαγή φρουράς θα έχουμε εκ των πραγμάτων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον υπουργό Αντώνη Μανιτάκη να φεύγει και με πολύ πιθανόν, ο αντικαταστάτης του να είναι ο υφυπουργός, Μανούσος Βολουδάκης.

Πολλά παράπονα υπάρχουν για τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη και η λύση θα δοθεί με σπάσιμο του υπουργείου, ενώ θα μείνουν στις θέσεις τους οι υφυπουργοί Νότης Μηταράκης και Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Στο υπουργείο που θα αυτονομηθεί και θα ονομασθεί Μεταφορών και Υποδομών, δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον οποίο δεν έχει καμία αντίρρηση ο Αντ. Σαμαράς, αν και παίζει το όνομα του Μάκη Βορίδη, που φέρεται και υποψήφιος για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, πιθανολογείται ότι θα το αναλάβει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης που θα πάρει τη θέση του φίλου του Βενιζέλου, του καθηγητή Ευάγγελου Λιβιεράτου, ενώ δεν αποκλείεται να φύγει ο αναπληρωτής, Σταύρος Καλαφάτης και να αναβαθμιστεί σε αναπληρωτή υπουργό, ο νυν υφυπουργός, Μάκης Παπαγεωργίου.

Δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα τι θα γίνει με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, αφού οι πληροφορίες συγκρούονται για την τύχη του υπουργού, Γιάννη Βρούτση, ενώ λέγεται ότι θα αντικατασταθεί ο υφυπουργός, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ριζική αλλαγή θα έχουμε στο υπουργείο Υγείας, αν και ο νυν υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος, μάλλον θα μείνει στην κυβέρνηση, αλλά σε άλλο πόστο.

Αμετακίνητος φαίνεται ότι μένει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης και κερδίζει έδαφος να παραμείνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, ενώ εκτός θα βρεθούν οι υπουργοί Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης και Μακεδονίας-Θράκης, Θόδωρος Καράογλου.

Ποιοι θα μπουν στην κυβέρνηση; Μεγάλη συζήτηση, αλλά ακόμα δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα, αν και συζητείται έντονα να δοθούν ευκαιρίες σε νέα πρόσωπα που εξελέγησαν μόλις τον περασμένο Ιούνιο.

Όλα είναι ανοικτά και στο χρηματιστήριο, πολλών ονομάτων, η μετοχή θα ανεβοκατεβαίνει…

Μάρκος Αυρήλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου