ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Υπάρχουν και καλά νέα στα παζάρια με την τρόικα


Αν και η συμφωνία με την τρόικα δεν έχει κλείσει ακόμη, κάτι που μπορεί να γίνει σήμερα το απόγευμα της Δευτέρας, εντούτοις μέσα στη μαυρίλα λόγω των τραπεζικών εξελίξεων..
μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν και κάποια καλά νέα.
Και είναι καλά τα νέα διότι ποτέ πλέον δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι οι δανειστές δεν θα έχουν απαιτήσεις από εμάς. Τουλάχιστον μέχρι η Ελλάδα να μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της.
Λοιπόν, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξουν άλλα δημοσιονομικά μέτρα, δηλαδή περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και νέοι φόροι. Η σκληρή γραμμή Σαμαρά και η προειδοποίηση ότι αν απαιτήσει η τρόικα νέα μέτρα καλύτερα να παραδώσει τα κλειδιά στην Κουμουνδούρου, έπεισε τον Τόμσεν να κάνει πίσω. Πιθανότατα και με αντάλλαγμα το σπάσιμο του τραπεζικού deal.
Έτσι, λοιπόν, δε θα υπάρξουν μέτρα ούτε για φέτος αλλά ούτε και για το 2014. Η κυβέρνηση τους έπεισε ότι θα καλύψει τη μαύρη τρύπα με την καλύτερη απόδοση των υπαρχόντων φόρων στα ακίνητα αλλά και με τις ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα.
Επίσης, καλό νέο είναι ότι θα ανακοινωθεί σύντομα συμφωνία για τις δόσεις πληρωμής των ληξιπρόθεσμων και των φόρων. Η σύγκλιση είναι μεγάλη αν και η τρόικα ζητά αυστηρότερους όρους ένταξης στο πρόγραμμα. Πιστεύει ότι με τα «κόκκινα» δάνεια να είναι στο 25% σχεδόν θα δοθεί κακό μήνυμα και σε επιχειρήσεις να μην πληρώνουν. Επίσης ζητά επιτόκιο την 4ετή περίοδο χάριτος μεγαλύτερο του 1,5% που προτείνει η κυβέρνηση ενώ εναλλακτικά προτείνουν κατά την περίοδο χάριτος να μην καταβάλλονται μόνο τόκοι αλλά να αποπληρώνεται και μέρος του κεφαλαίου.
Ανοιχτό παραμένει το θέμα του υπολοίπου των δανείων που θα παραμένει ανεξόφλητο πριν την υπαγωγή στη ρύθμιση, με την τρόικα να ζητά αυτό να μην ξεπερνά τις 125.000 ευρώ και να ζητά διευκρινίσεις για το αν το υπόλοιπο θα αφορά σε ένα η περισσότερα δάνεια. Το υπουργείο Ανάπτυξης από την πλευρά του επιμένει στη αύξηση του ορίου έως τις 180.000 ευρώ, προκειμένου να μην εξαιρεθεί μεγάλος αριθμός δανειοληπτών.
Καλό νέο θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι και οι απολύσεις στο Δημόσιο, αν και όταν μιλά κανείς για απολύσεις του έρχονται κακοί συνειρμοί. Όταν όμως, μιλάμε για επίορκους, βιαστές, κακούργους, εγκληματίες, δωροδοκηθέντες που ακόμη είναι στο δημόσιο και πληρώνονται τότε η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να διώξει 2.000 μέχρι τον Ιούνιο είναι καλό. Τώρα που θα βρεθούν 25.000 απομακρυνθέντες μέχρι το τέλος του 2014, αυτό είναι προς συζήτηση.
Πολύ καλό νέο είναι ότι συμφωνήθηκαν και προσλήψεις, πιθανότατα 2.000 νέων μέσω ΑΣΕΠ που θα καλύψουν θέσεις επίορκων.
Καλό νέο είναι ότι φαίνεται να συμφωνείται οριζόντια έκπτωση 15% στο χαράτσι που πληρώνουμε για τα ακίνητα.
Μένει να δούμε αν θα υπάρξει επιβεβαίωση για τα καλά αυτά νέα ή θα μείνουμε στα «μαύρα» των τραπεζικών εξελίξεων. Πάντως, τόσο ο Γ. Στουρνάρας όσο και στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου λένε ότι είναι κοντά σε συμφωνία και ότι έχει υπάρξει πολύ σημαντική πρόοδος.

Antinews.gr
Μοιραστείτε το στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου