ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Ο Μπιλ Γκέιτς επέστρεψε στην κορυφή των Κροίσων

Επιστροφή έπειτα από πέντε ολόκληρα χρόνια στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης των Κροίσων για τον Μπιλ Γκέιτς...
Η ιδιωτική περιουσία του ιδιοφυούς «αρχιτέκτονα λογισμικού» της Microsoft ξεπέρασε εκείνη του μεξικανού μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ, που από το 2007 θεωρούνταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.
Σύμφωνα με τη Λίστα των Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, η περιουσία του ηλικίας 57 ετών Γκέιτς αυξήθηκε κατά 16% το τελευταίο 12μηνο και έφθασε στα 72,7 δισ. δολάρια. Αντιθέτως, η περιουσία του ηλικίας 73 ετών Σλιμ μειώθηκε κατά περισσότερα από 3 δισ. δολάρια από πέρυσι και υπολείπεται κατά τι εκείνης του Γκέιτς.
Αιτία της σημαντικής «χασούρας» του μεξικανού Κροίσου είναι η πτώση της μετοχής της America Movil – πρόκειται για τη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Λατινικής Αμερικής στην οποία μεγαλομέτοχος είναι ο Σλιμ – κατά 14% από την αρχή της εφετινής χρονιάς.
Από την άλλη πλευρά, αιτία της σημαντικής αύξησης της προσωπικής περιουσίας του αμερικανού Κροίσου είναι η αύξηση της τιμής της μετοχής της Microsoft κατά 28% από την αρχή του έτους, παρά τη μεγάλη κάμψη των πωλήσεων προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών και την αναιμική ζήτηση για το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, Windows 8.
Ο Γκέιτς επωφελήθηκε από τη μείωση του λειτουργικού κόστους της εταιρείας που ίδρυσε και πλέον εκ του μακρόθεν παρακολουθεί – παραμένοντας φυσικά μεγαλομέτοχος. Επίσης επωφελήθηκε από τις πωλήσεις λογισμικού για σέρβερ και επίσης από την κούρσα των μετοχών διαφόρων επιχειρήσεων στις οποίες κατέχει μεγάλα μερίδια, όπως είναι της Canadian National Railway και της εταιρείας διαχείρισης λυμάτων Republic Services Inc...
Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου