ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Χάθηκε μια μάχη, δε χάθηκε ο πόλεμος…

Όπως λένε οι σοφοί του πλανήτη, όταν χάνεις μια μάχη δε σημαίνει ότι χάνεις και τον πόλεμο. Αντιθέτως, μια χαμένη μάχη πρέπει να οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια..
ώστε η τελική κατάληξη να είναι νικηφόρα.
Η Ελλάδα έχασε μια μάχη σε ότι αφορά τη ΔΕΠΑ. Θες η μη τήρηση συμφωνιών από πλευράς Ρώσων, θες η εμπλοκή της Κομισιόν, θες τα γεωπολιτικά παιχνίδια των Αμερικανών και Γερμανών, η ουσία είναι ότι ο κυριότερος διαγωνισμός στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων κηρύχθηκε άγονος.
Πρόκειται για μια «γκρίζα» παρένθεση στην προσπάθεια που ξεκίνησε η κυβέρνηση εδώ κι ένα χρόνο για να αντιστρέψει την πορεία προς την καταστροφή.
Χάθηκαν τα πάντα; Ασφαλώς και όχι. Ούτε πανικός πρέπει να υπάρξει, ούτε παγωμάρα που θα οδηγήσει σε καθυστερήσεις και κυρίως δεν πρέπει να υπάρξει καμιά αλλαγή στο μοναδικό στόχο που είναι η διάσωση της χώρας.
Τα διακυβεύματα είναι πολλά και ξεπερνούν τη ΔΕΠΑ. Για παράδειγμα είναι πολύ πιο σοβαρό να πειστεί η τρόικα ότι χωρίς κούρεμα του χρέους και χωρίς ένα σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, δε θα υπάρξει αποτέλεσμα. Αντίθετα, η χώρα θα βυθιστεί ακόμη περισσότερο και θα επανέλθει το Grexit που απεύχονται ακόμη και οι σκληροί Ευρωπαίοι.
Είναι επίσης πολύ σημαντικότερο έργο να μπορέσει η κυβέρνηση να πετύχει πλεονάσματα μέσα στο 2013 ώστε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο για το μέλλον.
Και είναι πολύ σημαντικό να βγει η χώρα του χρόνου από την ύφεση και να μπορέσει να ξαναδανειστεί από τις αγορές.
Το πιο σημαντικό απ’ όλα, όμως, είναι να δώσει ελπίδα στον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό. Να το πείσει πως ότι κάνει έχει ένα σχέδιο και δεν σταματά από αντιξοότητες όπως αυτή με τη ΔΕΠΑ. Άλλωστε, κανείς δε μας λέει ότι σε επόμενο διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί τους επόμενους μήνες δε θα υπάρξει μεγάλος παίκτης που θα επενδύσει στην εταιρεία.
Ούτε κανείς δεν αποκλείει να έγινε για καλό αυτό το ναυάγιο. Δηλαδή να συμβούν καλύτερα πράγματα για την Ελλάδα σχετικά με τον αγωγό ΤΑΡ και το αζέρικο αέριο.
Ένα βήμα τη φορά, λοιπόν. Μια μάχη κάθε μέρα, ένας αγώνας κάθε στιγμή. Διότι αυτό που παίζεται συνολικά είναι ένας αγώνας επιβίωσης της χώρας. Πρέπει να βρεθεί διέξοδο, πρέπει να αποκτήσει ξανά ανάσες η Ελλάδα, αλλιώς πάμε όλοι χαμένοι.
Όποια λάθη έγιναν πρέπει να διορθωθούν και να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια, μέσα στο καλοκαίρι ώστε μετά τις γερμανικές εκλογές να είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Όποιοι μέσα στην κυβέρνηση και έξω από αυτή δεν μπορούν να ακολουθήσουν το βηματισμό, ας πάνε σπίτι τους. Κι όσοι κρύβονται στα δύσκολα καλύτερα να σταματήσουν διότι έχουν γνώση οι φύλακες.
Υπό μια προϋπόθεση όλα τα παραπάνω. Να μη συνεχίσουν οι «φίλοι» μας Ευρωπαίοι να μας βάζουν τρικλοποδιές. Με όλες τις αναποδιές μπορούμε να τα βάλουμε. Με «βρόμικο» παιχνίδι, όμως, όχι.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου