ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και η μιζέρια της αντιπολίτευσης

Η κακομοιριά σ’ αυτό τον τόπο είναι πλέον… θεσμός. Είτε έχουμε συνηθίσει να κλαιγόμαστε για τα πάντα,.
είτε μαύρισε η ψυχή μας με τόσα μέτρα που τρώμε στο κεφάλι, που ακόμη κι όταν γίνονται καλά πράγματα, ακόμη κι όταν ολοκληρώνεται μια προσπάθεια με επιτυχή κατάληξη, βρίσκονται πάντα κάποιοι να κλαψουρίσουν.

Θα ακούσουμε τις επόμενες ώρες και ημέρες για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση πολλά.

Θα πουν γιατί ο Σαμαράς το ανακοίνωσε λες και είναι… τεράστια εθνική επιτυχία.

Θα πουν ότι δεν έγινε και τίποτε με τη μείωση κατά 10 μονάδες του φόρου.

Θα κλάψουν κάποιοι γιατί δε θα περάσει η μείωση του φόρου στις τιμές, επομένως είναι απλά ένα επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης. Θα πουν πολλά. Αλλά αν θέλουμε να δούμε την πραγματική αλήθεια πίσω από το μέτρο οφείλουμε να καταγράψουμε τα εξής:

Είναι λίγο να μειώνεται ένας φόρος για πρώτη φορά τα τελευταία 3 χρόνια της μαυρίλας και της καταστροφής; Δεν είναι αυτό ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ότι κάτι μπορεί να αλλάξει; Γιατί λοιπόν να μη χαρούν στην κυβέρνηση και μαζί και οι πολίτες;
Λένε κάποιοι γιατί το ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Θα μπορούσε να το ανακοινώσει κι ένας… κλητήρας, καρφώνουν. Κάτω από αυτή τη λογική ο κ. Σαμαράς πρέπει να κρύβεται πάντα, και στα καλά και στα κακά. Και δεν πρέπει να χαρεί και ο ίδιος που κατάφερε να φέρει σε πέρας μια αποστολή την οποία ο ίδιος είχε πάρει πάνω του. Ή μήπως να άφηνε την ανακοίνωση στον… Βενιζέλο ο οποίος αμέσως μετά βγήκε και είπε ότι έτσι πρέπει να διαπραγματευόμαστε, λες και είχε και ο ίδιος συμβολή στην επιτυχία.
Λένε κάποιοι γιατί είναι επιτυχία αφού δεν θα περάσει στον καταναλωτή. Κατ’ αρχάς που το ξέρουν; Μάντεις είναι; Κι αν αποφασίσουν τα μαγαζιά να μειώσουν μαζικά τις τιμές τότε τι θα έχουν να λένε; Μόνο να κλαιγόμαστε ξέρουμε ότι έκλεισαν χιλιάδες επιχειρήσεις όταν αυξήθηκε ο ΦΠΑ, αλλά όταν μειώνεται να μην περιμένουμε κάτι καλό; Ότι μπορεί να αναστηθούν οι μικρές επιχειρήσεις;
Γιατί θεωρούν κάποιοι λίγο το γεγονός ότι η μείωση του ΦΠΑ έχει σχέση και με τον τουρισμό; Με τα τουριστικά πακέτα που κλείνουν οι ξένοι tour operators; Οι ξένοι επιχειρηματίες θα ρίξουν τις τιμές κι έτσι θα έρθουν περισσότεροι τουρίστες στην Ελλάδα. Είναι λίγο αυτό αν από την 1η Αυγούστου και μετά όσα πακέτα κλειστούν (και είναι γύρω στο 30% της σεζόν) είναι πιο ελκυστικά για τους ξένους; Ή μήπως είναι λίγο αν τα πακέτα που θα κλειστούν μέχρι τον Δεκέμβριο για τη σεζόν του 2014, «αγοραστούν» από τους ξένους φθηνότερα; Αν του χρόνου έρθουν 18 εκατ. τουρίστες;
Αν υπήρχε κράτος στην Ελλάδα, η μείωση του ΦΠΑ θα είχε περάσει και στις τιμές. Θα αναγράφονταν διπλές τιμές, θα γίνονταν έλεγχοι σε όλους τους επιχειρηματίες και θα έπεφταν οι τιμές, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αύξηση της κατανάλωσης. Αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα αυτά είναι ψιλά γράμματα, και γι’ αυτό φταίμε όλοι μας. Ωστόσο, μπορούν να γίνουν κάποιες κινήσεις από το άλλοτε υπουργείο Εμπορίου ώστε να δει διαφορά στην τσέπη του ο Έλληνας καταναλωτής.
Εν κατακλείδι, ας πάψουμε να είμαστε κακομοίρηδες, ας δούμε το ποτήρι μισογεμάτο, ας χαμογελάσουμε ελάχιστα. Δεν σωθήκαμε, τα προβλήματα είναι πολλά, ωστόσο, ας μην πέσουμε στην παγίδα των καταστροφολόγων.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου