ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Τώρα ανακάλυψαν ότι υπάρχει θέμα παραγραφής για τον Παπακωνσταντίνου;

Πριν από λίγους μήνες είχαμε ζήσει στη Βουλή ένα ακόμη σόου. Ήταν το γνωστό σόου της υπόθεσης Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ..
Όλα τα κόμματα, μηδενός εξαιρουμένου είχαν στήσει επιτροπές και έκαναν πολύωρες συνεδριάσεις, παρέπεμψαν τον πρώην υπουργό στην Ολομέλεια η οποία και αποφάσισε την παραπομπή του στη δικαιοσύνη εκεί όπου αρεοπαγίτης θα έκανε όλη την έρευνα και θα οδηγούσε τον κ. Παπακωνσταντίνου στο δικαστήριο.
Αφού σπαταλήθηκαν χιλιάδες εργατοώρες, αφού ο κ. Μαρκογιαννάκης και άλλοι συνάδελφοί του έπαθαν απανωτά εγκεφαλικά από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τελικά φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι ο πρώην υπουργός είτε από αμέλεια, είτε σκόπιμα είχε κρύψει τη λίστα ή τουλάχιστον δεν την είχε αξιοποιήσει όπως έπρεπε.
Σήμερα, λοιπόν, αντιληφθήκαμε ότι όλα αυτά έγιναν για να μείνει ο κόσμος ικανοποιημένος που αποδίδεται δικαιοσύνη. Διότι, μαθαίνουμε ότι ύστερα από σχετικό αίτημα του ειδικού ανακριτή – αεροπαγίτη Ιωσήφ Τσαλαγανίδη, ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει για το ζήτημα της παραγραφής ή μη των αδικημάτων που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός. Ο κ. Τσαλαγανίδης με έγγραφο του προς το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, χωρίς να εκφράζει άποψη υπέρ ή κατά της παραγραφής, ζητεί να επιλυθεί το θέμα της παραγραφής (εξάλειψη του αξιοποίνου). Ο ειδικός ανακριτής- αρεοπαγίτης έκρινε αναγκαίο πριν ξεκινήσει την ανάκριση να έχει επιλυθεί το νομικό ζήτημα της παραγραφής ή μη, ώστε να αποφευχθεί η διενέργεια άσκοπων ανακριτικών ενεργειών.
Όπως είναι γνωστό, το νομικό ζήτημα που ανακύπτει συνδέεται με τη Βουλή της μιας μέρας που συγκροτήθηκε μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, καθώς σύμφωνα με άρθρο 86 του Συντάγματος «εάν έχουν παρέλθει δύο κοινοβουλευτικές περίοδοι χωρίς να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη επέρχεται αποσβεστική προθεσμία», γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι εξαλείφεται το αξιόποινο και η πολιτεία χάνει το δικαίωμά της να κινήσει οποιαδήποτε ποινική διαδικασία σε βάρος πρώην υπουργού.
Κατόπιν αυτού, η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εποπτεύοντα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιο Κανελλόπουλο, ο οποίος θα διατυπώσει την πρότασή του για το θέμα αυτό στο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο, στη συνέχεια, με βούλευμα που θα εκδώσει θα αποφασίζει για το εάν έχει επέλθει ή όχι παραγραφή των αδικημάτων που βαρύνουν τον πρώην υπουργό Οικονομικών. Το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου θα συνέλθει μέσα στο επόμενο διάστημα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία.
Μα καλά, τώρα ανακάλυψαν ότι υπάρχει σοβαρό θέμα παραγραφής; Ή μήπως δεν τα έλεγαν και κάποιοι από τότε; Μα αν υπάρχει τέτοιο θέμα γιατί φτάσαμε στο σημείο να γίνουν επί μήνες τόσα και τόσα στη Βουλή όταν με ένα απλό ερώτημα στον Άρειο Πάγο, θα λυνόταν το θέμα;
Διότι αν υπάρχει θέμα παραγραφής ο κ. Παπακωνσταντίνου πάει σπίτι του και κανείς δεν το πειράζει. Δεν τα ήξεραν αυτά οι αγαπητοί μας βουλευτές;

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου