ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Σταθερή και αταλάντευτη γραμμή έναντι της τρόικας αποφάσισαν στο Μαξίμου

Σταθερή και αταλάντευτη γραμμή έναντι της τρόικας εξακολουθεί η δικομματική κυβέρνηση, όπως αποφασίστηκε μετά από ..
δίωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, που είχαν το απόγευμα της Δευτέρα, οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο Πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι από την τήρηση των «κόκκινων γραμμών» που έχουν χαράξει, θα κριθεί και η τύχη του κυβερνητικού συνασπισμού, συμφώνησαν να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω.
Στο πρωθυπουργικό γραφείο συσκέψεων, οι δυο αρχηγοί, υπό την παρουσία των υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Στουρνάρα και Δημήτρη Αβραμόπουλου, έκριναν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να υποχωρήσει.
Η απόφασή τους είναι καθοριστική, διότι η κυβέρνηση επέλεξε να κινηθεί μονομερώς στο θέμα των πλειστηριασμών, εάν δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα, η οποία συνεχίζει τις προκλήσεις, ενώ είναι χαρακτηριστική η στάση του ΔΝΤ που ζήτησε να επιστρέψει από το 13% στο 23% ο ΦΠΑ στην εστίαση.
Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση εάν δεν συμφωνήσει με την τρόικα στο θέμα των πλειστηριασμών μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, θα προχωρήσει ακόμα και σε μονομερή ρύθμιση.
Για την ελληνική πλευρά είναι κρίσιμο να συνεχιστεί η προστασία της πρώτης κατοικίας στις κατηγορίες των δανειοληπτών που πραγματικά αδυνατούν να πληρώσουν και ανήκουν στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
Το σενάριο που μελετά η ελληνική πλευρά προβλέπει ακατάσχετο για την πρώτη κατοικία για ακίνητα αντικειμενικής αξίας έως και 180.000 ευρώ, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, με εξαίρεση όσων έχουν καταθέσεις ή έξτρα εισοδήματα.
Επίσης, η κυβέρνηση εξετάζει να υπάρξει και διάταξη με την οποία θα προβλέπεται έως και τριετής προστασία, αν και πρωθυπουργικοί σύμβουλοι διευκρίνιζαν ότι ίσως αυτή επανεξετάζεται κάθε χρόνο, εάν βελτιώνεται και η κατάσταση της οικονομίας.
Ακόμη στη σύσκεψη συζητήθηκε και η πορεία εξυγίανσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, με την ελληνική κυβέρνηση να προτείνει τη διατήρηση του εξαγωγικού χαρακτήρα της επιχείρησης για 18 μήνες και να προχωρήσει σχέδιο συρρίκνωσης με εθελούσια έξοδο 500 εργαζομένων.
Στο άλλο κρίσιμο ζήτημα των ομαδικών απολύσεων, η κυβέρνηση το μόνο που συζητά είναι η αλλαγή του καθεστώτος με την υπογραφή του υπουργού.
Η επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μονομερή κίνηση στο θέμα των πλειστηριασμών χαρακτηρίζεται ότι έχει ύψιστη πολιτική σημασία και αποτελεί ένα σαφές μήνυμα στο εξωτερικό της χώρας, ότι ο δικομματικός συνασπισμός λέει και όχι στις παράλογες απαιτήσεις των τροικανών.
«Δείχνουμε ότι υπάρχει και εθνική γραμμή και δεν θα συνεχίσουμε να δεχόμαστε παράλογες απαιτήσεις» έλεγαν από το Μέγαρο Μαξίμου.

Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου