ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Αν σε λένε Φουφουτόπουλο δεν έχεις καμιά τύχη

«Σιδεροκέφαλος» ο νέος βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Αναγνωστόπουλος. Δεν έχουμε τίποτε με τον άνθρωπο, νέος είναι, της εποχής του είναι, μπορεί και να βοηθήσει...
Ωστόσο, το θέμα που προκύπτει με την παραίτηση του Παύλου Σιούφα και την αντικατάστασή του από τον κ. Αναγνωστόπουλο, έχει έναν τίτλο: «Οικογενειοκρατία».
Και το ξαναλέμε. Δεν έχουμε τίποτε με τον πρώην και τον νέο πλέον βουλευτή.
Αλλά είναι ενδιαφέρον όταν παραιτείται ένας Σιούφας με μακρινή συγγένεια με τον πρώην υπουργό και πρώην πρόεδρο της Βουλής, Δ. Σιούφα, και αντικαθίστανται από ένα Αναγνωστόπουλο που είναι γιος του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ, Θεόδωρου Αναγνωστόπουλου και εγγονός του πρώην βουλευτή της ΕΠΕΚ και Ένωσης Κέντρου Γιώργου Αναγνωστόπουλου.
Κατά τον ίδιο τρόπο έχουμε όλες τις μεγάλες οικογένειες και τα παραδοσιακά τζάκια να καταλαμβάνουν θέσεις στη Βουλή και στον κρατικό μηχανισμό.
Καραμανλήδες, Παπανδρέου, Μητσοτάκηδες, Βαρβιτσιώτηδες, Κεφαλογιάννηδες, Ψυχάρηδες, Μπακογιάννηδες, Τζιτζικώστες, κ.λπ. επί χρόνια μοιράζουν τις βουλευτικές καρέκλες, λες και δεν υπάρχουν άλλοι άξιοι σ’ αυτόν τον τόπο.
Αν σε λένε Φουφουτόπουλο δεν έχεις καμιά τύχη να μπεις στο Κοινοβούλιο ή σε κρίσιμες θέσεις της κρατικής μηχανής. Κληρονομικό δικαίωμα λες και είναι ο Βασιλιάς και πρέπει να τον διαδεχθούν οι γόνοι.
Μα πώς θα πάει μπροστά αυτός ο τόπος όταν η οικογενειοκρατία είναι το βασικό χαρακτηριστικό; Από τη Βουλή μέχρι τα Πανεπιστήμια ή άλλες υπηρεσίες «βολεύονται» πάντα οι συγγενείς και μένουν απ’ έξω άλλοι πιο άξιοι επειδή δεν έχουν… επώνυμο.
Και πάντα κάνουν κουμάντο τα τζάκια, πολιτικά, επιχειρηματικά και εκδοτικά τα οποία φυσικά διαιωνίζονται μέσω των γόνων. Αυτή είναι η Ελλάδα κι αν κάποιοι πίστευαν ότι άλλαξε, ας δουν τι γίνεται στο πολιτικό σκηνικό.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου