ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Πολιτικά ανόητος ο κ. Τσίπρας;

Πολιτική ανοησία ή ανθελληνική τακτική που στόχο έχει να καταστρέψει τη μοναδική ελπίδα που έχει η χώρα να βγει με το κεφάλι ψηλά από την κρίση;..
Πολλοί θα πόνταραν σε ένα από τα δύο για τον κ. Τσίπρα, όμως, πλέον είμαστε σίγουροι: Κάποιος πρέπει να τον σταματήσει. Ο κόσμος τον έχει καταλάβει και ήδη του γυρνά την πλάτη, αλλά κάποιος πρέπει να τον κάνει να σιωπήσει γιατί προκαλεί ανυπολόγιστη ζημιά στην Ελλάδα.
Η τελευταία ελπίδα της χώρας είναι να βγει στις αγορές. Να διεκδικήσει χρήματα μακριά από τους δανειστές και τα μνημόνιά τους και παράλληλα να συνεχίσει να παράγει πλεονάσματα ώστε να μην έχει ανάγκη από κανένα ξεφτιλισμένο Τόμσεν. Μάλιστα, το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να βγει δοκιμαστικά στις αγορές μέσα στον Απρίλιο, να πάρει 1-2 δις ευρώ και να δείξει στους ξένους ότι είναι άξια σεβασμού και εμπιστοσύνης. Και οι ξένοι να δείξουν με την υπερκάλυψη των εκδόσεων ότι έχουν ξαναβάλει την ελληνική οικονομία στο χάρτη και δεν την θεωρούν «σκουπίδι» και μπανανία. Τον τελευταίο καιρό δε τα επιτόκια ομολόγων για τα δεκαετή κινούνται κοντά στο 5% και εκτιμάται ότι η χώρα μπορεί να δανειστεί ακόμη και κάτω από αυτό το ποσοστό όταν πριν δύο χρόνια ήταν στο 15% και ακόμη περισσότερο.
Κι όμως, αυτή την μεγαλειώδη προσπάθεια που έγινε με τις θυσίες του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης, ο ανθέλληνας και πολιτικά ανόητος κ. Τσίπρας την υποβαθμίζει και την σαμποτάρει. Είναι ο ίδιος που λέει ότι πρέπει να φύγουμε από την αγκαλιά των δανειστών και τα μνημόνιά τους, όμως για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να βγούμε στις αγορές. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.
Στην περιοδεία του στη Θράκη, ωστόσο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε χαρακτηριστικά ότι η Eurostat θα ανακοινώσει στις 22 Απριλίου πρωτογενές πλεόνασμα κατόπιν συμφωνίας με την κυβέρνηση: «Θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που θα υπάρξει πλεόνασμα σε μία χώρα κατόπιν πολιτικής συμφωνίας» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνέχισε: «Αμέσως μετά τα πανηγύρια θα αρχίσουν προεκλογικά, εφαρμόζοντας τις παλιές συνταγές του παλιού φθαρμένου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που εκπροσωπούν, να μοιράζουν κάποια ψίχουλα στους ιθαγενείς».
Πρώτο έγκλημα: Αμφισβητεί το πλεόνασμα, τις θυσίες του κόσμου δηλαδή και την ελπίδα που έχει να υπάρξει κοινωνικό μέρισμα.
Και συνεχίζει: «Ταυτόχρονα, θα επιχειρήσουν μία "στημένη" έξοδο στις αγορές, για την οποία έχουν αρχίσει ήδη οι προετοιμασίες. Ένα μικρό ποσό με επιτόκιο λίγο κάτω από το 5%, ίσα ίσα για να μπορούν να οργανώσουν ένα προεκλογικό "θρίαμβο". Έχουν ήδη βρει και τον πρόθυμο οίκο, που θα ντύσει την Μπάρμπι τους. Κατά σύμπτωση, βέβαια, είναι ένας οίκος που κατέχει ελληνικά ομόλογα και όλο αυτό το παιγνίδι θα του αποφέρει εύκολα και μεγάλα κέρδη».
Δεύτερο έγκλημα: Αμφισβητεί την προσπάθεια να βγούμε στις αγορές μετά από τόσα χρόνια δήθεν γιατί κάποιος θα κερδίσει λεφτά από τα ομόλογα. Αλλά ο ίδιος δεν ομολογεί το βασικό: Από πού θα βρει λεφτά η Ελλάδα αν δεν βγει στις αγορές; Μήπως θα πρέπει να υπογράψει νέα δανειακή σύμβαση με επαχθείς όρους; Αυτό θέλει ο κ. Τσίπρας ή μήπως τα αγγλικά του είναι καλύτερα από τις γνώσεις που έχει στην οικονομία; Αναρωτιόμαστε που θα φτάσει ο κατήφορος. 

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου