ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ο κύκλος ζωής του πέους. Σε ποια ηλικία μειώνεται το μέγεθος


Οι ειδικοί εξηγούν πώς ένα πέoς αλλάζει σε σχήμα, εμφάνιση και σeξουαλική λειτουργία καθώς ένας άνδρας μεγαλώνει...


Δεν είναι μυστικό πως η ανδρική σeξουαλική λειτουργία φθίνει με την ηλικία. Καθώς πέφτουν τα επίπεδα τεστοστερόνης του άνδρα, χρειάζονται περισσότερα για να τον διεγείρουν, ενώ όταν διεγερθεί, χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να έχει στύση και να έρθει σε oργασμό, κι αφού έρθει σε oργασμό να ξαναδιεγερθεί.

Επίσης η ηλικία φέρνει μείωση στον όγκο του σπέpματος και στην ποιότητά του και η στυτική δυσλειτουργία, ή ανικανότητα, συνδέεται ξεκάθαρα με την πάροδο του χρόνου, μεταξύ των 40 και των 70, το ποσοστό των ικανών ανδρών πέφτει από το 60% στο 30% δείχνουν έρευνες.

Οι άνδρες επίσης βιώνουν μια σταδιακή φθορά στη λειτουργία του
ουροποιητικού συστήματος. Μελέτες δείχνουν πως με τον καιρό η λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος εξασθενεί, αποτέλεσμα χαλαρωμένων μυών στην κύστη και, σε πολλές περιπτώσεις, διόγκωσης του προστάτη.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Πρόσφατη έρευνα επιβεβαιώνει αυτό που οι άνδρες από καιρό υποψιάζονταν και σε κάποιες περιπτώσεις φοβούνταν: πως στο ίδιο το πέoς συμβαίνουν σημαντικές αλλαγές καθώς ο άνδρας προχωρά από τη σeξουαλική του ακμή- περίπου τα 30 για τους περισσότερους- στη μέση ηλικία και τέλος στα γεράματα.

Αυτές οι αλλαγές περιλαμβάνουν:

Εμφάνιση. Υπάρχουν δύο μεγάλες αλλαγές. Το κεφάλι του πέoυς ( η βάλανος) σταδιακά χάνει το μωβίζον χρώμα, λόγω της μειωμένης εισροής αίματος. Και υπάρχει μια περιορισμένη απώλεια ηβικής τριχοφυΐας. «Καθώς η τεστοστερόνη λιγοστεύει, το πέoς σταδιακά επιστρέφει στην προεφηβική, κυρίως άτριχη, κατάστασή του», λένε οι ειδικοί.

Μέγεθος του πέoυς. Η πρόσληψη βάρους είναι συνηθισμένη καθώς οι άνδρες μεγαλώνουν. Το λίπος καθώς συσσωρεύεται στην κάτω κοιλία, το εμφανές μέγεθος του πέoυς αλλάζει. «Ένα μεγάλο μαξιλάρι λίπους πριν το εφηβαίο κάνει το πέoς να μοιάζει κοντύτερο».

«Σε κάποιες περιπτώσεις, το κοιλιακό λίπος θάβει το πέoς. Ένας κίνητρο για τους υπέρβαρους ασθενείς να χάσουν κιλά είναι πως θα φανεί να κέρδισαν έως και 2,5 εκατοστά σε μήκος απλά χάνοντας βάρος».

Επιπλέον σ’ αυτή την εμφανή συρρίκνωση (η οποία είναι αναστρέψιμη) το πέoς τείνει να παθαίνει και μια πραγματική (και μη αναστρέψιμη) μείωση μεγέθους. Η μείωση –και σε μήκος και σε πάχος- τυπικά δεν είναι δραματική, όμως μπορεί να είναι διακριτή. «Αν το πέoς ενός άνδρα σε στύση είναι 15 εκατοστά όταν είναι στα 30, μπορεί να είναι 12,5 ή 14 όταν φτάσει τα 60 ή 70».

Τι προκαλεί τη σμίκρυνση του πέoυς; Τουλάχιστον δύο μηχανισμοί ευθύνονται, λένε οι ειδικοί. Ο ένας είναι η αργή εναπόθεση λιπαρών ουσιών (πλακών) μέσα σε μικροσκοπικές αρτηρίες του πέoυς, που εμποδίζουν τη ροή του αίματος στο όργανο. Η διαδικασία αυτή γνωστή και ως αθηροσκλήρωση, είναι η ίδια που συμβάλλει στην έμφραξη μέσα στις στεφανιαίες αρτηρίες- κύρια αιτία καρδιακής προσβολής.

Ένας άλλος μηχανισμός που ευθύνεται είναι η σταδιακή συσσώρευση σχετικά ανελαστικού κολλαγόνου (ουλώδους ιστού) μέσα στην ελαστικά ινώδη θήκη που περιβάλλει τα σηραγγώδη σώματα. Οι στύσεις συμβαίνουν όταν αυτά γεμίσουν με αίμα. Οι αποφράξεις των αρτηριών του πέoυς- και των σηραγγωδών σωμάτων- σημαίνουν μικρότερες στύσεις.

Καθώς αλλάζει το μέγεθος του πέoυς, αλλάζουν επίσης και οι oρχεις. «Ξεκινώντας περίπου στα 40, οι oρχεις με βεβαιότητα αρχίζουν να συρρικνώνονται. Οι oρχεις ενός 30άρη μπορεί να έχουν 3 εκατοστά διάμετρο, ενός 60άρη ίσως μόνο 2 εκατοστά.

Ευαισθησία. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει πως το πέoς χάνει την ευαισθησία του με τον καιρό. Αυτό μπορεί να δυσκολεύει τη στύση και τον oργασμό. Αν κάνει τον oργασμό λιγότερο ευχάριστο παραμένει αναπάντητο ερώτημα.

Αν υπάρχει θετικό σ’ αυτές τις ανεπιθύμητες αλλαγές είναι το εξής: Οι ειδικοί λένε πως αυτές οι αλλαγές δεν είναι απαραίτητο να καταστρέψουν την εpωτική σας ζωή. Πρόσφατη έρευνα δε σε 2.213 άνδρες έδειξε σημαντική μείωση στην εpωτική λειτουργία, τη λίμπιντο και την εκσπεpμάτιση- όμως μόνο μέτρια μείωση στη σeξουαλική ικανοποίηση.

«Οι μεγαλύτεροι άνδρες δεν είναι πιθανό να εκλάβουν αυτές τις μειώσεις σαν πρόβλημα και να μην ικανοποιούνται σeξουαλικά».

«Το πιο σημαντικό συστατικό για μια ικανοποιητική σeξουαλική ζωή είναι η δυνατότητα να ικανοποιεί κανείς τη σύντροφό του, κι αυτό δεν απαιτεί τέλεια σeξουαλική απόδοση ή μεγάλο πέoς. Όσο η σύντροφός του απολαμβάνει την εpωτική πράξη, ο ίδιος αισθάνεται Θεός».  


onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου